«Ποδαρικό» στη Ρόδο θα κάνει το κρουαζιερόπλοιο MSC Poesia

«Ποδαρικό» στη Ρόδο θα κάνει το κρουαζιερόπλοιο MSC Poesia

«Ποδαρικό» στη Ρόδο θα κάνει το κρουαζιερόπλοιο MSC Poesia

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2653 ΦΟΡΕΣ

Το κρουαζιερόπλοιο Poesia της εταιρείας MSC θα κάνει «ποδαρικό» στη Ρόδο τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές του λιμανιού.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα είναι το πρώτο για το 2024, και θα καταπλεύσει στο λιμάνι μας την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 8 το πρωί προερχόμενο από τη Μάλτα ενώ θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα για τη Λεμεσό.

Όπως είθισται, για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο κάθε νέας χρονιάς διοργανώνεται υποδοχή στο λιμάνι από τη Διεύθυνση Τουρισμού του δήμου Ρόδου με την παρουσία των τοπικών Αρχών όπου χορευτικά συγκροτήματα παρουσιάζουν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς ενώ μοιράζονται τοπικά εδέσματα και γλυκά στους επιβάτες.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου είναι τα εξής:
Χωρητικότητα: 92.627 τόνοι

Κατασκευή: 2008

Καταστρώματα: 16

Μήκος: 293,80 μέτρα

Πλάτος: 32,20 μέτρα

Ύψος: 59,64 μέτρα

Επιβάτες: 3.223

Καμπίνες: 1.275

Αξιωματικοί και Πλήρωμα: 1.039

Αναλογία Επιβατών/Πλήρωμα: 2,4 / 3,1

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Poesia είναι μία ωδή στην ποίηση και στην ομορφιά ενώ συνδυάζει παραδοσιακή και σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό κρουαζιερόπλοιο με κομψό στυλ. Διαθέτει καταρράκτη αυθεντικό ιαπωνικό μπαρ Sushi, πολυτελές κέντρο ευεξίας MSC Aurea Spa με ατμόλουτρο, σάουνα και θεϊκά μασάζ , πολυάριθμα αθλήματα και γυμναστήρια, όπως γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο τένις, shuffleboard, γυμναστήριο τελευταίας τεχνολογίας και μίνι γκολφ.

Παιδιά και έφηβοι απολαμβάνουν τα δικά τους κλαμπ. Επίσης, υπάρχουν 3 πισίνες, 4 υδρομασάζ και μία γιγάντια οθόνη κινηματογράφου δίπλα στην πισίνα.

Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του, χαρακτηρίζονται από το ίδιο το ιταλικό στιλ που διακρίνει την MSC Cruises. Οι καμπίνες διακοσμημένες με γούστο και ιταλικό στυλ, με φροντίδα στη λεπτομέρεια και την άνεση του επιβατικού κοινού και φυσικά υπάρχουν και οι MSC Poesia σουίτες ευρύχωρες και κομψές, σχεδόν όλες με ιδιωτικό μπαλκόνι.

Ο Ιανουάριος
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσα στον μήνα Ιανουάριο θα καταπλεύσουν συνολικά τρία κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο, κάτι που σημαίνει, ότι από τον πρώτο κιόλας μήνα του νέου έτους θα ξεκινήσει δειλά-δειλά η κρουαζιέρα στο νησί μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 να μας επισκεφτεί το κρουαζιερόπλοιο Viking Saturn το οποίο θα καταπλεύσει και πάλι στη Ρόδο την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024. Το πλοίο και τις δύο μέρες θα βρίσκεται στο λιμάνι μας στις 7 το πρωί και θ’ αναχωρεί στις 6 το απόγευμα. Τα λιμάνια προέλευσης και κατάπλου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Πάντως το 2024 αναμένεται να είναι αρκετά ενδιαφέρον από πλευράς κίνησης, καθώς ο αριθμός των προσεγγίσεων θα είναι ακόμα μεγαλύτερος συγκριτικά με πέρυσι ενώ τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος.

Σε αυτό θα παίξει ρόλο και η εξέλιξη του πολέμου στο Ισραήλ, αφού όλες οι εταιρείες έχουν αφαιρέσει προσωρινά από το πρόγραμμά τους τα λιμάνια της περιοχής και βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων για να τα τροποποιήσουν αν χρειαστεί.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού