Δράση του Δ.Σ. Έμπωνα: «Απλώνω ευτυχία-Δυναμώνω τη Φλόγα της καρδιάς»

Δράση του Δ.Σ. Έμπωνα: «Απλώνω ευτυχία-Δυναμώνω  τη Φλόγα της καρδιάς»

Δράση του Δ.Σ. Έμπωνα: «Απλώνω ευτυχία-Δυναμώνω τη Φλόγα της καρδιάς»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2526 ΦΟΡΕΣ

Δράση από το Δημοτικό Σχολείο Έμπωνα

Στo πλαίσιο των στόχων του σχολείου για την προαγωγή του εθελοντισμού, του πνεύματος αλληλεγγύης, αλλά και των εργαστηρίων δεξιοτήτων για την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης των παιδιών, το Δημοτικό Σχολείο Έμπωνα άρχισε να εκπονεί τη δράση: «Απλώνω ευτυχία - Δυναμώνω τη Φλόγα της καρδιάς».

Το Δημοτικό Σχολείο του Έμπωνα περί της ανωτέρω δράσεώς του μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης, προσφοράς και εθελοντισμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 11 Δεκεμβρίου, όπου οι εκπαιδευτικοί σε πρώτη φάση ευαισθητοποίησαν με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό τους μαθητές και μαθήτριες για το τι είναι η ευτυχία και αν στηρίζεται σε υλικά αγαθά ή σε αξίες.

Στη συνέχεια, εκπαιδευτικοί, παιδιά, γονείς, αλλά και φίλοι του σχολείου ζωγράφισαν σε ένα μπλουζάκι τι σημαίνει ευτυχία και το χρωμάτισαν.

Αρχίσαμε να απλώνουμε τη μπουγάδα ευτυχίας εντός των ορίων του σχολείου, αλλά και εκτός σε υπηρεσίες και καταστήματα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεκίνησαν εθελοντικές δράσεις μαζί με τους γονείς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου στην τελική φάση του προγράμματος να στηρίξουμε όλοι μαζί τον Σύλλογο Γονέων με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα (https://www.floga.org.gr/ ).

Όλοι στον βαθμό που επιθυμούμε, μπορούμε να γίνουμε υποστηρικτές της εθελοντικής δράσης των παιδιών. Στόχος είναι η προσφορά μέσα από προσφορά, ο εθελοντισμός μέσα από τον εθελοντισμό!

Για να πετύχει η συνταγή χρειάζεται φαντασία, δημιουργικότητα, θέληση και πίστη ότι «μπορούμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο».

Στόχος να απλώσουμε το μήνυμα της ευτυχίας παντού. Καταστήματα και υπηρεσίες άνοιξαν την πόρτα των καταστημάτων και υπηρεσιών, αλλά κυρίως την πόρτα της καρδιάς τους.

Τέλη του Γενάρη θα παραδώσουμε τα χρήματα σε εκπρόσωπο της «Φλόγας» παρουσία όλων, όπου θα γίνει η κορύφωση της δράσης με το άπλωμα της μπουγάδας ευτυχίας εκτός των ορίων του σχολείου, σε μέρος που θα ορίσουμε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η βραβευμένη αυτή δράση έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σχολεία της Κύπρου (πάνω από 100, συγκεντρώνοντας πάνω από 100.000 ευρώ στηρίζοντας αντίστοιχο σύλλογο).

Εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε την «αλυσίδα ευτυχίας». Ήδη οι συμμετοχές από σχολεία της Ελλάδας, είναι πάνω από 500, επομένως η φλόγα της καρδιάς έχει ήδη δυναμώσει για τα καλά.

Δηλώνουμε περήφανοι που σε τούτη την αλυσίδα αγάπης συμμετέχει και το Δημοτικό Σχολείο του Έμπωνα. Ευελπιστούμε κι εσείς, ως τοπική εφημερίδα του νησιού μας, να δώσετε βήμα στη δράση μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά
Η διευθύντρια Κορρέ Άννα
και το εκπαιδευτικό προσωπικό
του Δημοτικού Σχολείου Έμπωνα».

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»