Σήμερα η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Σήμερα η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Σήμερα η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1223 ΦΟΡΕΣ

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου συνεχίζοντας τις δράσεις του, προσκαλεί σε Χριστουγεννιάτικη συναυλία το κοινό της Ρόδου σήμερα, ημέρα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, στον Ιερό Καθολικό Ναό Αγίου Φραγκίσκου στις 19:30.

Θα συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα: Βυζαντινός Χορός, Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα, Σύνολο Ακορντεόν, μέλη του συνόλου Polifonia (Λυκείου) και το Σύνολο Πνευστών- Μπαντίνα, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους/τις κ.κ.: Παναγιώτη Γρηγοριάδη, Ματίνα Μάστορα, Ηλία Αναστασιάδη, Μαρία Βλαχάβα και Κωνσταντίνο Μπίτο.

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου κάνοντας έναν μίνι απολογισμό του εκτενούς πολιτιστικού του έργου, αναφέρεται αναλυτικά σε ανακοίνωσή του στο πλήθος δράσεων, μουσικών και εκπαιδευτικών που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις, με κύρια τη συναυλία κλασικής μουσικής «Χριστούγεννα με άρωμα Βιέννης» από την Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, με έργα Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους κ.ά..

Μία πανέμορφη μουσική βραδιά, την οποία συντόνισε και επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός κ. Βαγγέλης Μάνδηλας, μαέστρος και ενορχηστρωτής της ορχήστρας, με τη συμμετοχή του Συνόλου Προετοιμασίας Εγχόρδων, υπό την διδασκαλία του κ. Αναστασιάδη Τάσου και της Ευρωπαϊκής Χορωδίας, υπό τη διδασκαλία του κ. Καλαεντζή Μιχάλη. Συμμετείχαν ακόμη οι εκπαιδευτικοί:

κ. Καβουριάδου Ντίνα στο πιάνο, κ. Σκριμπόνης Κων/νος στο βιολί, κ. Αναστασιάδης Τάσος στο κοντραμπάσο και κ. Χασάπης Θανάσης στα κρουστά. Σόλο τρομπέτα έπαιξε ο μαθητής της Β’ Λυκείου Πύλος Αλέξανδρος και πιάνο στο κονσέρτο έπαιξε η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Τζιαντζή- Μαντέ Εβελίνα. Σύνδεσμος: https://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/xristougenna-aroma-viennis.

Μουσικά σύνολα συμμετείχαν: στην τελετή έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Χριστουγεννιάτικο χωριό (Σύνολα Ευρωπαϊκής Χορωδίας, Πνευστών- Μπαντίνα και Κρουστών), σε εκδήλωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου (φωνητικό σύνολο ελεύθερης έκφρασης Λυκείου), σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (φωνητικό σύνολο ελεύθερης έκφρασης Λυκείου) και στο Χριστουγεννιάτικο χωριό με τα σύνολα Κιθάρας, Σύνολο Πιάνου (4 χέρια), Φωνητικής Έκφρασης Λυκείου, Παραδοσιακή Χορωδία, Παραδοσιακή Ορχήστρα, Κρουστών.

Ταυτόχρονα στο Σχολείο πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις, σεμινάρια αυτοσχεδιασμού τζαζ μουσικής και μουσικοκινητικής αγωγής, ανοικτά μαθήματα πιάνου και σεμινάρια σε μαθήματα γενικής παιδείας και ξένων γλωσσών.

Τέλος, δύο έργα για πιάνο, ένα του εκπαιδευτικού κ. Μιχάλη Βεκιάρη και ένα του μαθητή της Β’ Λυκείου Γιώργου Μητρόπουλου, ακούστηκαν στο επετειακό διήμερο “Πιανιστικές Μινιατούρες Ελλήνων Συνθετών” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, συνεχίζει την εκπαιδευτική και πολιτιστική του δράση σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας στους μαθητές και τις μαθήτριές του γνώσεις και πολυεπίπεδες εμπειρίες.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά, καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία.
www.musicschoolrhodes.gr, www.youtube.com/musicschoolrhodes.gr

Ο διευθυντής, Χρήστος Θεολόγος.
Οι υποδιευθυντές, Παναγιώτης-Λουκάς Μπέλλος, Γιάννης Αναγνώστου».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου