Δικάζονται για υπόθεση που εξιχνιάστηκε πριν από 11 χρόνια

Δικάζονται για υπόθεση που εξιχνιάστηκε πριν από 11 χρόνια

Δικάζονται για υπόθεση που εξιχνιάστηκε πριν από 11 χρόνια

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3188 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν τον επόμενο μήνα δύο Έλληνες ηλικίας 38 και 36 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για απόπειρα διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα υπηκόων τρίτης χώρας.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από έντεκα χρόνια και σε αυτήν κατηγορείται ακόμη, ένας αλλοδαπός, ο οποίος όμως διαφεύγει της σύλληψης και είναι φυγόδικος.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς στη Κάρπαθο στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 όταν οι δύο Έλληνες κι ένας αλλοδαπός ρουμανικής καταγωγής μετέφεραν στο αεροδρόμιο του νησιού τούς τέσσερις Σύριους, προκειμένου οι τελευταίοι να ταξιδέψουν με πτήση αεροπορικής εταιρείας στο εξωτερικό, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, οι αλλοδαποί φέρονται να κατέβαλαν το ποσό των 400 ευρώ ο καθένας για να προμηθευτούν τα πλαστά έγγραφα με τα οποία θα ταξίδευαν, ενώ στην Κάρπαθο μετέβησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 με σκοπό την αναχώρησή τους για το εξωτερικό από το αεροδρόμιο του νησιού.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για τον 38χρονο και τον 36χρονο, ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον Νοέμβριο του 2017 δικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ στον καθένα.

Κατά της απόφασης αυτής, τόσο ο 38χρονος όσο και ο 36χρονος, άσκησαν έφεση και έτσι η υπόθεσή τους προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) στις 10 Ιανουαρίου 2024.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες