16 Κέντρα Τραύματος στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

16 Κέντρα Τραύματος στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

16 Κέντρα Τραύματος στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1054 ΦΟΡΕΣ

Την οργάνωση και λειτουργία ενός Εθνικού Συστήματος Τραύματος, το οποίο περιλαμβάνει τη σύσταση αρχικά 16 Κέντρων Τραύματος σε νοσοκομεία, παρουσίασε την Τετάρτη στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως επισήμανε, τα τροχαία αποτελούν την πρώτη πιο συχνή αιτία τραύματος σε άτομα ηλικίας από 18 έως 55 ετών και την πιο συχνή αιτία αναπηρίας, ενώ αποτελούν τη βασική αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-29 ετών.

Μόνο την τριετία 2021-2023, 1.843 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στους ελληνικούς δρόμους και 1.764 ζουν με συνοδό αναπηρία, που αφορά, κυρίως, στις κινητικές λειτουργίες, αλλά και τις γνωστικές ή συναισθηματικές ανώτερες λειτουργίες του εγκεφάλου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε την ανάγκη ταχείας μεταφοράς των τραυματιών από το σημείο του συμβάντος στο κατάλληλο νοσηλευτικό σχηματισμό και στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, όσο και την παροχή άμεσης ιατρικής φροντίδας, ανάλογης με το είδος του τραύματος, καθώς συνδέεται άμεσα, όπως είπε, με υψηλά επίπεδα νοσηρότητας, θνητότητας, αναπηρίας, ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων και δαπανών.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάρπαθο η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γιάννης Παππάς και βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ.

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου