Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: «στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών το «Ρόδος pass». Παράταση στα όρια ηλικίας απόσυρσης σε ταξί και ΚΤΕΛ».

Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: «στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών το «Ρόδος pass». Παράταση στα όρια ηλικίας απόσυρσης σε ταξί και ΚΤΕΛ».

Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: «στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών το «Ρόδος pass». Παράταση στα όρια ηλικίας απόσυρσης σε ταξί και ΚΤΕΛ».

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1023 ΦΟΡΕΣ

Με δικαιούχους φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτου υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία της Ρόδου, τα οποία εκκενώθηκαν κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών τον Ιούλιο 2023, ρυθμίζεται σχετική τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη διάταξη της τροπολογίας, προβλέπεται, παροχή οικονομικής στήριξης περίπου 4 εκατ. ευρώ για διαμονή των δικαιούχων σε ξενοδοχεία της Ρόδου, ποσό, που θα δοθεί, από το εθνικό σκέλος του ειδικού προγράμματος Εκτάκτων Αναγκών ΠΔΕ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Προβλέπεται δε, επταήμερη διαμονή για τα χρονικά διαστήματα από 15 Μαρτίου – 15 Μάϊου 2024 ή εναλλακτικά, από 1η Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2024.

Ριζικές αλλαγές στις χερσαία μέσα μαζικής μεταφοράς. Ελληνικό Μετρό, παράταση ορίων ηλικίας τουριστικών λεωφορείων, ταξί και ΚΤΕΛ, μεταξύ των διατάξεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που έχουν συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, για την παροχή ενισχύσεων, προς τα ΚΤΕΛ και άλλους συγκοινωνιακούς φορείς, με σκοπό την αντικατάσταση των οχημάτων.

Παρατείνεται η λειτουργία δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων, στους χώρους στέγασης ή στάθμευσης και συντήρησης των λεωφορείων των ΚΤΕΛ A.E. και των τουριστικών λεωφορείων, αποκλειστικά, για εφοδιασμό ιδιόκτητων ή μισθωμένων λεωφορείων.

Παρατείνονται τα όρια ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία, ταξί, ΚΤΕΛ και τουριστικών λεωφορείων. Η παράταση δίδεται, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος ανανέωσης των οχημάτων. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας των μεταφορών, αυτό θα συμβεί για ένα μικρό, μεταβατικό χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι αναγκαίες ενέργειες ανανέωσης των στόλων, με τρόπο, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Επανακαθορίζεται ο σκοπός της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Μεταξύ άλλων, γίνεται συντήρηση δικτύου του αστικού σιδηροδρόμου και του δικτύου ΤΡΑΜ. Τροποποιείται το άρθρο 50 του ν.5014/2023 που αναφέρεται στη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών.

Μαζί και με άλλες διατάξεις που εντάσσονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση, επιδιώκει να συμβάλει στην ανακούφιση επαγγελματιών και γενικότερα της κοινωνίας, με δια νόμου κινήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα φανούν άμεσα.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»