Ελεύθερος με όρους 19χρονος που κατηγορείται για τρεις κλοπές

Ελεύθερος με όρους 19χρονος που κατηγορείται για τρεις κλοπές

Ελεύθερος με όρους 19χρονος που κατηγορείται για τρεις κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1445 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 19χρονος που κατηγορείται για τη διάπραξη τριών κλοπών και μία απόπειρα κλοπής σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Ρόδου.

Σε βάρος του 19χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί συνοδευόμενος από τη συνήγορο του κα. Μαρία Κρικοπούλου προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος φέρεται να αποδέχτηκε μέρος αυτών που του καταλογίζονται, δηλώνοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών που είχε καταναλώσει, ενώ τόνισε ότι έχουν επιστραφεί τα περισσότερα κλοπιμαία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 19χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στις 18 Δεκεμβρίου 2023 και σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, τα αδικήματα φέρονται να έχουν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2023.

Πιο αναλυτικά, ο 19χρονος κατηγορείται ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα διέρρηξε δύο επιχειρήσεις και ένα κατάστημα από τα οποία και αφαίρεσε ένα ipod, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρηματικό ποσό των 130 ευρώ. Ο ίδιος κατηγορείται ότι παραβίασε ακόμη ένα κατάστημα από το οποίο όμως δεν αφαίρεσε κάτι.

Οι κλοπές καταγγέλθηκαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου αστυνομικοί της οποίας κατάφεραν να τις εξιχνιάσουν και μάλιστα στις 18 Δεκεμβρίου 2023 το μεσημέρι εντοπίστηκαν και τα αντικείμενα που είχε αφαιρέσει ο 19χρονος, σε υπαίθρια «καβάτζα» όπου τα είχε αποκρύψει και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, ενώ η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών υπηρεσιών του νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών