Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ της Ρόδου εκπέμπουν SOS

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ της Ρόδου εκπέμπουν SOS

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ της Ρόδου εκπέμπουν SOS

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4207 ΦΟΡΕΣ

Απέμειναν 6 διανομείς για πληθυσμό 70.000 κατοίκων στο βόρειο τρίγωνο

Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται τα προβλήματα στα ταχυδρομεία του νησιού μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται κυρίως για όλους τους πολίτες αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων σε Αρχάγγελο, Λίνδο και Καλυθιές, έρχεται τώρα να «χτυπηθεί η καρδιά» του ταχυδρομικού έργου στη Ρόδο που είναι η μονάδα διανομής, ένα κατάστημα κομβικό για την πόλη, τα χωριά και όλη την Δωδεκάνησο.

Όπως καταγγέλλει ο τοπικός σύλλογος εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, με το νέο οργανόγραμμα που ανακοινώθηκε αφαιρούνται δύο σημαντικές θέσεις προσωπικού κάτι που σήμανε συναγερμό καθώς οι 10 εναπομείναντες εργαζόμενοι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες εργασίες που επωμίζονται.

Στην καταγγελία τους οι εργαζόμενοι αναλύουν με σαφή τρόπο τις εσωτερικές συναφείς λειτουργίες του καταστήματος (το οποίο έχει υποβιβαστεί εσκεμμένα από διακομετακομιστικό κέντρο σε μονάδα διανομής) αλλά και αυτές του οδηγού.

Επισημαίνουν ότι με την κατάργηση αυτών των δύο θέσεων θα καταστεί αδύνατη η διεκπεραίωση των εργασιών και καταλήγουν με εμφατικό τρόπο:

«Παρακαλούμε άμεσα για επανεξέταση και ανάκληση της απόφασης που ουσιαστικά αποδυναμώνει το έργο και την δυναμική του γραφείου μας.

Σας στέλνουμε SOS, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε καμία περίπτωση στις απαιτήσεις του έργου μας. Απορρίπτουμε το οργανόγραμμα, ΔΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ!»

Σε απόγνωση λοιπόν οι εργαζόμενοι απέστειλαν την καταγγελία προς την γενικό διευθυντή κ. Δάνδολο και τον περιφερειακό διευθυντή Κρήτης και Δωδεκανήσου κ. Κουρουτζίδη ο οποίος πριν λίγες ημέρες ήρθε στη Ρόδο, είδε τα προβλήματα και απήλθε!

Η καταγγελία κοινοποιήθηκε και στην διευθύντρια του κεντρικού καταστήματος της Ρόδου κ. Ζανεττή η οποία φέρει μέρος της ευθύνης για την συνολική λειτουργία των ταχυδρομείων στο νησί αλλά και για τις συγκεκριμένες καρατομήσεις οργανικών θέσεων που βάζουν θηλιά στους εργαζόμενους-συναδέλφους της αλλά κυρίως στους πολίτες του νησιού μας.

Είναι ενδεικτικό, ότι για την πόλη της Ρόδου με 70.000 πληθυσμό, τα Κοσκινού και τα Κρητικά έχουν απομείνει μόνο έξι διανομείς οι οποίοι «τρέχουν και δεν φτάνουν» αλλά καλούνται τώρα να διεκπεραιώνουν επιπλέον και καθήκοντα οδηγού, ενώ σε περίπτωση άδειας, δεν υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης!

Ωστόσο, τα προβλήματα στο χώρο είναι συνολικότερα αφού τα παράπονα του κόσμου πληθαίνουν για «ουρές» στο κατάστημα της Ιαλυσού όπου κι εκεί υπάρχουν εργαζόμενοι που θέτουν παραίτηση λόγω φόρτου εργασίας ενώ έκλεισε και το πρακτορείο της Παστίδας.

Παρόμοια εικόνα στο κεντρικό κατάστημα αλλά και στο κατάστημα στο Ζέφυρος όπου πολλές φορές μία υπάλληλος «παλεύει» να εξυπηρετήσει το κοινό.

Επίσης, στα χωριά που έκλεισαν τα γραφεία, σε Λίνδο και Αφάντου η διανομή είτε δεν γίνεται είτε είναι ακόμη «προβληματική».

Είναι εμφανές με όλα αυτά, ότι η Ρόδος μοιάζει «στοχοποιημένη» στις ταχυδρομικές υπηρεσίες, αυτό όμως απομένει να διαπιστωθεί με τις αποφάσεις της περιφερειακής διεύθυνσης.

«Ευπρόσδεκτος ο μετασχηματισμός της υπηρεσίας» λένε οι εργαζόμενοι αλλά «χωρίς ανθρώπινο δυναμικό και με συνθήκες γαλέρας δεν γίνεται», ενώ προσθέτουν με νόημα για τα τεκταινόμενα: «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον...».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας