Δέσμευση για στενότερη συνεργασία έδωσαν οι Εθελοντές Αιμοδότες Ρόδου και ο Ιατρικός Σύλλογος

Δέσμευση για στενότερη συνεργασία έδωσαν οι Εθελοντές Αιμοδότες Ρόδου και ο Ιατρικός Σύλλογος

Δέσμευση για στενότερη συνεργασία έδωσαν οι Εθελοντές Αιμοδότες Ρόδου και ο Ιατρικός Σύλλογος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 912 ΦΟΡΕΣ

Σε ζεστή και εγκάρδια ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 του μηνός, μια γόνιμη και παραγωγική συνάντηση ανάμεσα στα διοικητικά συμβούλια του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και των Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου.

Ύστερα από μια σύντομη περιγραφή και ανάλυση της δομής και λειτουργίας της Αιμοδοσίας στο νησί μας συζητήθηκε ο υποστηρικτικός ρόλος που πρέπει να έχουν οι γιατροί αναφορικά με την ενημέρωση του πληθυσμού για τα οφέλη της τακτικής αιμοδοσίας, τη δωρεά οργάνων σώματος και μυελού των οστών και τις μελλοντικές εφαρμογές των βλαστοκυττάρων.

Οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων έδωσαν έμφαση στην ανάγκη ανάληψης δράσεων και δεσμεύτηκαν για στενότερη συνεργασία, προκειμένου να προχωρήσουν σταθερά βελτιώνοντας τους δείκτες των εθελοντικών αιμοδοσιών του ντόπιου πληθυσμού. Είναι γνωστό και πανθομολογούμενο ότι, παράλληλα με την ανάληψη σειράς δράσεων για την αύξηση των αιμοδοτών θα πρέπει να εξασφαλιστούν ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της δημόσιας υγείας και η κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε οι γιατροί μας να μπορέσουν να διατηρήσουν την ετοιμότητα, την ανθεκτικότητα, την αφοσίωση καθώς και τη συνεχή ενημέρωση για την επιστημονική γνώση που αποδεικνύεται κρίσιμη, για την υγεία.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας