Κύριλλος: υπάρχει κόσμος που δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων

Κύριλλος: υπάρχει κόσμος που δυστυχώς  δεν αντιλαμβάνεται το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων

Κύριλλος: υπάρχει κόσμος που δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2086 ΦΟΡΕΣ

Τις ευχές του για τα Χριστούγεννα έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος ο οποίος μίλησε για το μήνυμα της γέννησης του θεανθρώπου αλλά και για την προσφορά της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, με τις ανάγκες που καταγράφονται πάντως να είναι λιγότερες.

Σύμφωνα με τον σεβασμιώτατο, όσο αφορά στη διανομή τροφίμων και ρουχισμού σε ευάλωτους συμπολίτες μας, είναι παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ειδικά αυτές τις ημέρες. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, παρατηρείται ότι οι ανάγκες είναι λιγότερες, δηλαδή είναι λιγότεροι οι συμπολίτες μας που προστρέχουν στη Μητρόπολη για να αιτηθούν αυτή τη βοήθεια.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μοιράστηκε μία πολύ μεγάλη ποσότητα τροφίμων, τα οποία αποτελούν και προσφορές συμπολιτών μας.
Ο σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε όλους, ιδιαιτέρως όμως επαίνεσε τους μαθητές των σχολείων μας που συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και τα εμπιστεύθηκαν στη Μητρόπολη για να τα μοιράσει στους έχοντες ανάγκη. Παράλληλα και η Ιερά Μητρόπολη, από το ταμείο της, προέβη σε αγορά μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί και στις ανάγκες των ημερών αλλά και στις ανάγκες που συνεχώς υπάρχουν.


Το ίδρυμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας της Μητρόπολης, σε συνεργασία με τις ενορίες, έχει καταγράψει 400 συμπολίτες μας στην πόλη της Ρόδου που έχουν ανάγκη αυτής της στήριξης. Όπως εξήγησε ο σεβασμιώτατος, οι ενορίες πληροφορούν τη Μητρόπολη. Στα χωριά οι ιερείς γνωρίζουν ουσιαστικά τις ανάγκες αφού εκεί τα πράγματας δεν λειτουργούν απρόσωπα και ανταποκρίνονται μέσα από τις δικές τους δραστηριότητες. Και οι περισσότερες Ενορίες αυτές τις ημέρες έχουν μία τέτοια δραστηριότητα.

«Υπάρχει μία συνεργασία γιατί έτσι πρέπει να υλοποιούνται αυτά τα προγράμματα για να υπάρχει μία αντικειμενικότητα και να ανταποκρινόμαστε σε πραγματικές και όχι σε πλασματικές ανάγκες», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.
Σημειώνεται ότι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο σεβασμιώτατος θα εορτάσει τα Χριστούγεννα στον Μητροπολιτικό ναό Εισοδίων στη Δαμασκηνού, με αγρυπνία, δηλαδή θα αρχίσουν στις 7:00 μ.μ., με εσπερινό, όρθρο, και θα τελειώσουν γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα.


O Ευαγγελισμός θα ξεκινήσει τη Θεία Λειτουργία στις 7:00 το πρωί με τον Άγιο Ολύμπου κ. Κύριλλο, ενώ όσο αφορά στις Ενορίες, άλλες θα ξεκινήσουν τη νύχτα, άλλες στις 7:00 το πρωί και οι υπόλοιπες θα κρατήσουν το παραδοσιακό με τη Θεία Λειτουργία να ξεκινάει στις 5:00 το πρωί ώστε οι πιστοί να έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν τις ώρες που τους βολεύουν, ειδικά οι οικογένειες.


Σημειώνεται ότι, χθες, επισκέφθηκαν τον σεβασμιώτατο τα μέλη της διοίκησης της λέσχης Lions Ρόδου και του παρέδωσαν δέκα επιταγές των 100 ευρώ από γνωστό σούπερ μάρκετ για να τις δώσει σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Από την πλευρά του, τους ευχαρίστησε και κάλεσε όλους να ευχηθούμε να φθάσει ο κόσμος μας σε μία παράσταση που να μη χρειάζεται να κάνουμε φιλανθρωπικές δραστηριότητες.
Τον σεβασμιώτατο επισκέφθηκε χθες και η φιλαρμονική μπάντα του δήμου και έπαιξε τα κάλαντα.

Το μήνυμα
Όσο για το μήνυμα που θέλησε να στείλει φέτος τα Χριστούγεννα ο σεβασμιώτατος, είπε:
«Γιορτάζουμε και φέτος Χριστούγεννα, τις γιορτές της Θείας Επιφανείας-για να θυμηθούμε τον όρο που επικρατούσε στα πρώτα Χριστουγεννιάτικα χρόνια. Ο Χριστός σαρκώνεται, γίνεται άνθρωπος για να σώσει τον άνθρωπο, να τον ολοκληρώσει δηλαδή, να βοηθήσει δηλαδή τον άνθρωπο να μαζέψει τα κομμάτια του, τα κομμάτια προεκλήθησαν από την αμαρτία και προκαλούνται πάντοτε από την αμαρτία.


Και έρχεται για να φέρει μία άλλη πρόταση ζωής, για να φέρει την αληθινή χαρά, την αληθινή ειρήνη, την αληθινή ευτυχία, που βεβαίως όλα αυτά νοούνται σε σχέση με το πρόσωπό του, το πρόσωπο του σαρκωθέντος Θεού.


Γιορτάζουμε λοιπόν, και φέτος Χριστούγεννα και βλέπουμε παράλληλα έναν κόσμο να μην συλλαμβάνει το νόημα της εορτής, ακούμε για πολέμους, βλέπουμε από τις οθόνες των τηλεοράσεων μας καταστροφές, σκοτωμούς, εκτοπισμούς, θανάτους και τραυματισμούς μικρών παιδιών και εύλογα θα διερωτηθεί κανείς γιατί αυτό. Γιατί το μήνυμα των Χριστουγέννων δεν προσλαμβάνεται.


Να πούμε ότι ο άνθρωπος πρέπει να ξεπεράσει το εγώ του, να ξεπεράσει την κάθε αρχή σκοπιμότητας, να ειρηνεύσει με τον εαυτό του και να δει κατάματα την αλήθεια του ανθρώπου. Αυτό έχει σήμερα ανάγκη ο κόσμος και ο Θεός που γίνεται άνθρωπος, αποκαλύπτει ουσιαστικά την πραγματική αξία του ανθρώπου και οντολογικά το τι είναι ο άνθρωπος και που μπορεί να φθάσει. Έγινε άνθρωπος εκείνος για να κάνει τον άνθρωπο κατά χάριν Θεό».


Πέρα από τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, πέρα από τους φωτισμούς, πέρα από το εορταστικό τραπέζι να γιορτάσουμε Χριστούγεννα με Χριστό και κυρίως με όλα εκείνα τα αγαθά αισθήματα της αγάπης που μας φέρνουν κοντά στον Θεό και μας ανοίγουν τους διαύλους επικοινωνίας και σχέσεως μ’ αυτόν».


«… Να κάνουμε μία προσευχή να φωτίζει ο Θεός τους ισχυρούς της γης ώστε να υπερβαίνουν τους διχασμούς , τις έχθρες, τα συμφέροντα και να εργάζονται ώστε να οικοδομηθεί η ειρήνη ώστε να μην προστίθεται αίμα στο αίμα γιατί δυστυχώς αυτό το αίμα που χύνεται δημιουργεί μίσος και το μίσος αυτό διαιωνίζεται και είναι μία καταστροφική υποθήκη για το αύριο. Και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι.
Εύχομαι σε όλους να γιορτάσουμε αληθινά, υγιεινά, ευφρόσυνα, πραγματικά Χριστούγεννα…».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»