Κλεάνθης Κυριάκου και Ανδρέας Αυγερινού εκπρόσωποι του ελληνικού Muay Thai σε παγκόσμιο επίπεδο!

Κλεάνθης Κυριάκου και Ανδρέας Αυγερινού  εκπρόσωποι του ελληνικού Muay Thai  σε παγκόσμιο επίπεδο!

Κλεάνθης Κυριάκου και Ανδρέας Αυγερινού εκπρόσωποι του ελληνικού Muay Thai σε παγκόσμιο επίπεδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2236 ΦΟΡΕΣ

Το επίπεδο του ελληνικού Muay Thai συνεχώς ανεβαίνει και δύο σημαντικοί εκπρόσωποί του είναι μάλιστα Ροδίτες. Πρόκειται για τον Κλεάνθη Κυριάκου και τον Ανδρέα Αυγερινού, αφού στις 18 Νοεμβρίου συμμετείχαν στο “Muay Thai Grand Prix” της Δανίας, αντιμετωπίζοντας δυνατούς αντιπάλους.

Μπορεί μέσα στο ρινγκ να έχασαν στα σημεία, όμως αντιμετωπίστηκαν ισότιμα με τους υπόλοιπους αθλητές επιπέδου από τους διοργανωτές, έχοντας παροχές που στην Ελλάδα δεν θα έβλεπαν ποτέ…

Στον αγώνα, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε μια απίστευτη εγκατάσταση στην Κοπεγχάγη, ο Κλεάνθης Κυριάκου ανέβηκε πρώτος στο ρινγκ, σ’ ένα από τα κυριότερα ματς της βραδιάς, αφού αντιμετώπισε τον Frederik Winter, χάνοντας στα σημεία, έπειτα από μία πολύ καλή εμφάνιση.

Ο Ανδρέας Αυγερινού, που δεν ήταν τόσο έμπειρος με παραστάσεις από μεγάλα events, είχε μια πολύ καλή παρουσία με αντίπαλο Damgaard, χωρίς να πάρει τη νίκη, αλλά η γενικότερη εικόνα του αποπνέει αισιοδοξία γι’ ακόμα καλύτερες εμφανίσεις στο κοντινό μέλλον.

Ενδιαφέρον και μια εγγύηση για καλές εμφανίσεις είναι πως ο παραπάνω αθλητής έχει προπονητή τον Κλεάνθη Κυριάκου, με απίστευτη εμπειρία από αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γι’ αυτό και η πορεία του θα ‘ναι σίγουρα ανοδική.

Ο Ανδρέας Αυγερινού σε δηλώσεις του στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ανέφερε τα παρακάτω όσον αφορά τη γενικότερη παρουσία του, αλλά και το επίπεδο των αγώνων στη χώρα της Σκανδιναβίας:

«Από την πρώτη επαφή με τους διοργανωτές κατάλαβα ότι μας αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα κι επαγγελματισμό, κι αυτό αποδείχτηκε στην πορεία. Με το που φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, μας υποδέχτηκε ειδικά διαμορφωμένο βανάκι και μας οδήγησε στο χώρο της ζύγισης, σ’ ένα γυμναστήριο με ιδιαίτερη διακόσμηση, γεμάτο καπέλα, ζώνες και φωτογραφίες παγκόσμιων πρωταθλητών σε όποιο σημείο του κι αν κοιτούσες.

Ήταν το πρώτο πράγμα που σχολιάσαμε με τον προπονητή μου, τον Κλεάνθη Κυριάκου. Εκεί ήταν που συνειδητοποιήσαμε το επίπεδο του Muaythai στη Δανία! Αυτό βεβαίως, δεν μας αποθάρρυνε, αν και προερχόμαστε από ένα μικρό νησί, όπου το άθλημα δεν είναι και τόσο δημοφιλές.

Έτσι κι αλλιώς, ήμασταν προετοιμασμένοι να παλέψουμε και να δώσουμε το 100%, όπως κι έγινε. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το ποσό ήταν οργανωμένα όλα, με σεβασμό στον άνθρωπο και την καλύτερη αντιμετώπιση στους αθλητές που μάχονται στο ρινγκ, σε σχέση με την Ελλάδα, όταν πολλές φορές μας υποτιμάνε.

Για το event καθαρά, ό,τι και να πω είναι λίγο. Για τα ελληνικά δεδομένα ήταν μια υπερπαραγωγή. Σε έκαναν να νοιώθεις σταρ. Είχαμε αποκλειστικά αποδυτήρια, φαγητό στην πόρτα μας και προσωπικό να μας παρέχει ό,τι χρειαζόμασταν.

Ο χώρος των αγώνων ήταν ειδικά διαμορφωμένος με αίθουσα δεξιώσεων και τις «μάχες» σε πρώτο πλάνο, με γιγαντοοθόνες, κάμερες live srteaming, σκηνοθέτες και φωτογράφους!

Ο αγώνας, όμως, για μας δεν πήγε όπως θα θέλαμε, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Σίγουρα ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που μου έδωσε μαθήματα και το καλό είναι ότι αφήσαμε καλή εντύπωση στους Δανούς με τη μαχητικότητά μας».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.