Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 41χρονος από την Κάρπαθο που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 41χρονος από την Κάρπαθο που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 41χρονος από την Κάρπαθο που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3242 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση 1 φορά το μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία 1.500 ευρώ) αφέθηκε χθες το μεσημέρι, αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 41χρονος που συνελήφθη στην Κάρπαθο έχοντας εξοπλισμό καλλιέργειας κάνναβης και 211,5 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας, στο σπίτι του.

Ο ίδιος συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Κώστα Διακονή, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας όπου και απολογήθηκε υποστηρίζοντας ότι δεν εμπορεύονταν ναρκωτικά, αλλά ότι τα κρατούσε όλα για τον εαυτό του.

Όπως είναι γνωστό, ο 41χρονος συνελήφθη καθώς φέρεται ως το άτομο που διέθεσε ναρκωτικές ουσίες σε 26χρονο στην Κάρπαθο, η σύλληψη του οποίου είχε γίνει μία ημέρα νωρίτερα. Για τον 26χρονο διαχωρίστηκε η δικογραφία καθώς κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο 41χρονος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και μάλιστα προανακριτικά, φέρεται να έχει δηλώσει στους αστυνομικούς πως η ποσότητα που βρέθηκε στο σπίτι του αλλά και ο εξοπλισμός ήταν για να εξασφαλίσει ουσίες αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Καθώς δεν είναι εύκολο να προμηθευτεί κάποιος ναρκωτικά στην Κάρπαθο, προέβαινε στην αγορά μεγαλύτερης ποσότητας όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Ο 41χρονος αρνείται επίσης ότι προμήθευσε έναντι αμοιβής ναρκωτικά στον 26χρονο, και ισχυρίζεται ότι τον «κέρασε» χωρίς αντάλλαγμα.

Σε κάθε περίπτωση αναλυτικά εξηγήσεις αναμένεται να δώσει σήμερα, απολογούμενος στον ανακριτή Ρόδου.
Η σύλληψη του 41χρονου έγινε μία μέρα (στις 20 Δεκεμβρίου 2023) μετά την σύλληψη ενός 26χρονου ο οποίος είχε βρεθεί να κατέχει ένα θρυμματιστεί και μικρή ποσότητα κάνναβης. Από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Καρπάθου έβγαλαν «λαυράκι» καθώς με τον τρόπο αυτό οδηγήθηκαν στον 41χρονο οποίος φέρεται ως το άτομο το οποίο προμήθευσε με τα ναρκωτικά τον 26χρονο.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 το απόγευμα οπότε και συνελήφθη στην Κάρπαθο, από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Καρπάθου, ο 26χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ένας θρυμματιστής και 6,9 γραμμάρια κάνναβης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης στοιχείων διακριβώθηκε ότι, ο 41χρονος κατείχε, παρήγαγε και προμήθευε κάνναβη σε ενδιαφερόμενους χρήστες στην Κάρπαθο και ήταν αυτός από τον οποίο είχε προμηθευτεί ο 26χρονος τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του 41χρονου, όπου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων:
• Κάνναβη (ακατέργαστη) συνολικού βάρους 211,5 γραμμάριων
• Δύο ζυγαριές ακριβείας
• Θρυμματιστής κάνναβης
• Πλήρες σύστημα – εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης
• Ηλεκτρονικός υπολογιστής
• Το χρηματικό ποσό των 4.740 ευρώ

Ο 41χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης-διακίνησης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών