Γιάννης Πάππου: Σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς κινήθηκε η αγορά της Ρόδου τα Χριστούγεννα

Γιάννης Πάππου: Σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς κινήθηκε η αγορά της Ρόδου τα Χριστούγεννα

Γιάννης Πάππου: Σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς κινήθηκε η αγορά της Ρόδου τα Χριστούγεννα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 840 ΦΟΡΕΣ

Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς κινήθηκε η αγορά στη Ρόδο και γενικότερα στη χώρα μας την περίοδο των Χριστουγέννων, αν και παρατηρήθηκαν κάποιες αυξήσεις, όπως σε είδη υπόδησης, ένδυσης και παιχνιδιών, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη.

Υπήρξε πλήρης ικανοποίηση στην αγορά, αλλά και στο οικογενειακό τραπέζι, αλλάζοντας την ψυχολογία τις γιορτινές ημέρες στον καταναλωτή και τους επιχειρηματίες. Το ίδιο αναμένεται να κινηθεί και η περίοδος της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Οι έμποροι προσδοκούν ότι η αυξημένη κίνηση, που καταγράφεται, ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, θα μεταφραστεί και σε έσοδα στα ταμεία τους.
Ο κ. Πάππου επισήμανε ότι οι πληρότητες σε τοπικά καταλύματα στη Ρόδο ήταν πολύ υψηλές τα Χριστούγεννα.


Το ίδιο και στα ρεβεγιόν, όπου τα καταστήματα εστίασης που έβαλαν τα γιορτινά τους με μενού για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, ήταν κατάμεστα με πληρότητα στο 100%, αφού εκτοξεύθηκαν οι κρατήσεις και κυριολεκτικά δεν έπεφτε... καρφίτσα!

Πολλοί και οι Ροδίτες που επέλεξαν να αποδράσουν για ολιγοήμερες διακοπές σε κάποιον χειμερινό προορισμό, όπου η ζήτηση για εντός ή εκτός Ελλάδος ήταν πολύ υψηλή, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια, σύμφωνα με τα στοιχεία των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Γεμάτες και οι αεροπορικές πτήσεις προς όλους τους προορισμούς και ειδικά τους δημοφιλείς (Παρίσι, Λονδίνο, Βιέννη, Πράγα, Βουδαπέστη κλπ στο εξωτερικό, ενώ πολλοί προτίμησαν και τους παραδοσιακά χειμερινούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα (Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Μέτσοβο, Γιάννενα, Αράχωβα, Καρπενήσι, Τρίκαλα Κορινθίας, Ορεινή Ναυπακτία κ.λπ.).

«Η χώρα μας και τα νησιά μας είναι σε πολύ υψηλό βαθμό επιλεξιμότητας από ξένους επισκέπτες και αυτό προμηνύει ότι θα είναι μία εξαιρετική τουριστική χρονιά το 2024.
Βλέπουμε πολύ μεγάλη καλυτέρευση στα στοιχεία και το τουριστικό ρεύμα θα είναι πολύ ισχυρό για τη νέα χρονιά και αυτό μας δίνει αισιοδοξία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάππου.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας