Άνοιξε η γη και... κατάπιε τον 94χρονο συμπολίτη μας;

Άνοιξε η γη και... κατάπιε τον 94χρονο συμπολίτη μας;

Άνοιξε η γη και... κατάπιε τον 94χρονο συμπολίτη μας;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4425 ΦΟΡΕΣ

Κανένα ίχνος δεν βρέθηκε παρά τις πολυήμερες έρευνες που έγιναν

Σε πλήρη απόγνωση βρίσκεται η οικογένεια του 94χρονου στο νησί της Ρόδου, καθώς μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή του, δεν βρέθηκε ακόμα κανένα του ίχνος, παρά τις έρευνες που έγιναν από τις αρμόδιες Aρχές.

Ο 94χρονος, είχε ξεκινήσει από το σπίτι του, στην οδό Αγίας Αναστασίας, το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να εισπράξει τη σύνταξή του από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Στην τράπεζα, όπως έδειξαν αργότερα οι έρευνες των αστυνομικών που μελέτησαν το βιντεοληπτικό υλικό, δεν έφθασε ποτέ και από τότε αγνοείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» οι Aρχές Aσφαλείας Ρόδου που διενεργούν την έρευνα, έχουν στα χέρια τους δύο μαρτυρίες από κατοίκους του νησιού μας, τις οποίες εξετάζουν πολύ προσεκτικά:

Η πρώτη μαρτυρία, κάνει λόγο ότι ο 94χρονος, κινείτο προς την περιοχή της Εθνικής Αντιστάσεως και η δεύτερη ότι ο ίδιος εθεάθη κοντά στην οδό Ρόδου – Καλλιθέας, στο Καρακόνερο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο γιος του Μιχάλης Ξύπας, ο 94χρονος ήταν αυτοεξυπηρετούμενος, δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα υγείας και όπως κάθε φορά, έκανε το ίδιο δρομολόγιο προκειμένου από μόνος του να λάβει τη σύνταξή του.

Όταν τα παιδιά του είδαν ότι αργούσε, άρχισαν να τον αναζητούν στο καθιερωμένο του δρομολόγιο και σε συγγενικά σπίτια αλλά μάταια. Αμέσως ειδοποίησαν την Άμεσο Δράση και την Ασφάλεια Ρόδου, ξεκινώντας έτσι διαδικασία αναζήτησης.

Μέχρι και χθες το μεσημέρι, κανένα στοιχείο και καμιά από τις πληροφορίες που δόθηκαν δεν έχει δώσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα η ανησυχία να κορυφώνεται.

Ο γιος του, ζήτησε πάντως μέσω της «Ροδιακής», να αξιοποιήσουν οι Αστυνομικές αρχές κάμερες και υλικό από την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που ίσως οδηγήσει στον εντοπισμό του πατέρα του.

Ο ίδιος ηλικιωμένος, που φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα μνήμης, είχε εξαφανιστεί πάντως και άλλη φορά από το σπίτι του και χρειάστηκε και πάλι η συνδρομή των αστυνομικών, προκειμένου να εντοπιστεί.

Μυστήριο με τις εξαφανίσεις ηλικιωμένων στη Ρόδο που δεν βρέθηκαν ποτέ
Η συγκεκριμένη εξαφάνιση πάντως δεν είναι η μοναδική.

Και στο παρελθόν (2021 και 2023) είχαν εξαφανιστεί άλλα δύο άτομα, που μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί.

Συγκεκριμένα:

Στις 17 Ιουνίου 2021, εξαφανίστηκε στο χωριό Ψίνθος ο 83χρονος Γεώργιος Παπανικολάου. Είχε καστανά μάτια και ύψος 1.65. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε ριγέ πολύχρωμη μπλούζα, τζιν παντελόνι, μπλε ζακέτα και παπούτσια και κρατούσε μπαστούνι. Ακολούθησαν πολυήμερες έρευνες σε τεράστια έκταση, αξιοποιήθηκαν όλες οι πληροφορίες αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκαν τα ίχνη του.

Στις 14 Αυγούστου 2023 εξαφανίστηκε επίσης στο χωριό Κρητηνία, ο 88 χρονος Ιωάννης Παπαθεοδωράκης. Είχε ύψος 1.60 και πράσινα μάτια. Τη μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε ριγέ πουκάμισο (μπλε και λευκό) μαύρο τζιν παντελόνι και σαγιονάρες. Παρά τις πολυήμερες έρευνες επίσης δεν εντοπίστηκε ποτέ.

 

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων