Ποια είναι τα μέλη της νέας Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Ρόδου

Ποια είναι τα μέλη της νέας Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Ρόδου

Ποια είναι τα μέλη της νέας Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6447 ΦΟΡΕΣ

Κατά το δεύτερο μέρος της σημερινής, πρώτης ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για τη νέα θητεία, εξελέγησαν πριν από λίγο τα μέλη της νέας Δημοτικής Επιτροπής, η οποία ως γνωστόν, αντικαθιστά την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Η Δημοτική Επιτροπή, της οποίας πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, αποτελείται από άλλα οκτώ μέλη και συγκεκριμένα πέντε μέλη από την πλειοψηφία και τρία από τη μειοψηφία, καθώς επίσης και αναπληρωματικά μέλη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής έχουν στηθεί δύο κάλπες. Μία για την πλειοψηφία και μια για τη μειοψηφία, καθώς τα μέλη της πλειοψηφίας θα αναδείξουν τα πέντε μέλη από την παράταξή τους, ενώ τα μέλη όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας, θα επιλέξουν να ψηφίσουν μόνο από τα μέλη της μειοψηφίας.

Σημειώνεται, ότι πριν από την ψηφοφορία, δημιουργήθηκε "εμπολοκή" αρκετής ώρας όταν ο πρόεδρος διάβασε τους υποψηφίους για μέλη της επιτροπής από τη μειοψηφία. Ο κ. Κασάπης, ανέφερε και το όνομα του κ. Στράτου Καρίκη (ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση) ανάμεσα στους υποψηφίους από πλευράς της παράταξης του κ. Αντώνη Καμπουράκη. Τότε αντέδρασε ο τελευταίος, ο οποίος είπε ότι ο κ. Καρίκης δεν είναι υποψήφιος για την Επιτροπή. Ο πρόεδρος διαφώνησε διαβάζοντας αρκετές φορές την επιστολή που είχε καταθέσει στο προεδρείο ο κ. Καρίκης, αναφέροντας ότι ο κ. Καρίκης θέτει τον εαυτό του ως υποψήφιο, κάτι που μπορεί να εγκριθεί από τον επικεφαλής της παράταξής του εφόσον απαιτηθεί. Ο κ. Καμπουράκης διαφώνησε λέγοντας ότι στο τέλος αποφασίζει ο επικεφαλής. Ακολούθησε αρκετή ώρα για την ερμηνεία της επιστολής και το τι προβλέπεται από τον νόμο, δηλαδή αν πρέπει ή όχι να εγκριθεί η υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου από τον επικεφαλής της παράταξής του. Τελικά, και αφού υπήρξε επικοινωνία του προέδρου με τον κ. Καρίκη, κατέληξαν στο ότι τον τελικό λόγο έχει ο επικεφαλής της παράταξης, δηλαδή ο κ. Καμπουράκης, και έτσι ο κ. Καρίκης τελικά δεν ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους.

Η νέα Δημοτική Επιτροπή, η οποία θα λειτουργεί για πρώτη φορά στο δήμο της Ρόδου ως ένα όργανο με αρκετές αρμοδιότητες, απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη, καθώς επίσης και τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Κολιάδη:

Από την πλειοψηφία:

  1. Χαλκιάς Κώστας με 18 ψήφους
  2. Καρατζιάς Δημήτρης με 17 ψήφους
  3. Λάμπης Χρυσοβαλάντης  με 16 ψήφους
  4. Βαρέλης Γεώργιος με 15 ψήφους
  5. Παπαγεωργίου Σαββίνα με 14 ψήφους

Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι εξής:

    1. Παπαστεργής Στέργος με 12 ψήφους
    2. Θωμάτος Μιχάλης με 10 ψήφους
    3. Τσούβαλης Σταύρος με 10 ψήφους
    4. Παυλούς Γεώργιος με 9 ψήφους
    5. Πάττας Γεώργιος με 8 ψήφους

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στον κ. Θωμάτο και τον κ. Τσούβαλη πραγματοποιήθηκε κλήρωση.

Από τη μειοψηφία εκλέχθηκαν οι εξής:

  1. Δημήτρης Τσίκκης με 9 ψήφους
  2. Θανάσης Στάμος με 8 ψήφους 
  3. Τηλέμαχος Καμπούρης με 7 ψήφους 

Αναπληρωματικός εξελέγη:

  1. Δημήτρης Ζανεττούλης 4 ψήφους

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας