Ποιοι ορίστηκαν αντιδήμαρχοι σε Λέρο, Σύμη και Χάλκη

Ποιοι ορίστηκαν αντιδήμαρχοι σε Λέρο, Σύμη και Χάλκη

Ποιοι ορίστηκαν αντιδήμαρχοι σε Λέρο, Σύμη και Χάλκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2181 ΦΟΡΕΣ

Στον ορισμό αντιδημάρχων προχώρησαν ήδη, οι δήμαρχοι, Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, Σύμης κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και Χάλκης, κ. Ευάγγελος Φραγκάκης με αντίστοιχες Αποφάσεις τους.

 Ειδικότερα:
Στον δήμο Λέρου ορίστηκαν οι εξής:

- Ιωάννης Παΐσιος: αντιδήμαρχος Οικονομικών
- Βρεττός Κουβάς: αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
- Μανώλης Μαραβέλιας: αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών
- Φραντζέσκο Ντιπιέρο: αντιδήμαρχος Ανάδειξης Ιστορικής Κληρονομιάς

Στον δήμο Σύμης ορίστηκαν αντιδήμαρχοι οι Ηλίας-Πανορμίτης Χάσκας, Νικήτας Γρύλλης και Μιχαήλ Τσαουσέλλης, ενώ στον δήμο Χάλκης οι Δημήτριος Φραγκάκης, Βασίλειος Ρουσσάκης, Διοσμάκης Σπυρίδης και Αντώνιος Φαναράκης.
Οι αντίστοιχες Αποφάσεις των παραπάνω δημάρχων είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΣ ΣΥΜΗΣ
«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΜΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1. Ορίζει τους κατωτέρω, με θητεία εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, δηλαδή με θητεία από 02.01.2024 μέχρι 30-06-2026, μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητες που άπτονται των παρακάτω θεμάτων:

Α) αντιδήμαρχο του δήμου Σύμης, τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του κ. δημάρχου κ. Ηλία -Πανορμίτη Χάσκα του Γεωργίου, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

• Αρμοδιότητες Τμήματος Ύδρευσης, Αποχέτευσης
Τη μέριμνα για την επισκευή τη συντήρηση και την καλή λειτουργία των υδραυλικών έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, ακάθαρτων και όμβριων και των εγκαταστάσεων εξεργασίας πόσιμου και ακαθάρτου νερού, γεωτρήσεις, δίκτυο ύδρευσης, υδατοδεξαμενές.

• Τα θέματα Πρωτογενούς Τομέα (Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας, Αλιείας)
1. Την επίβλεψη μελετών και έργων προστασίας περιβάλλοντος, Πρασίνου
2. Την ευθύνη των Δασών, δημοτικών και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και βοσκοτόπων,
3. Τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα
4. Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων
• Την τέλεση γάμων
• Τη λειτουργία των ΚΕΠ
• Την ευθύνη και εποπτεία λειτουργίας της Πολιτικής προστασίας.

Β) Αντιδήμαρχο του δήμου Σύμης τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του δημάρχου κ. Νικήτα Γρύλλη του Ελευθερίου, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

• Καταστημάτων, επιχειρήσεων και εμπορίου
1. Την έκδοση βεβαίωσης εγκατάστασης για τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
2. Τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος.
3. Τη λειτουργία δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και τη χορήγηση των σχετικών αδειών.
4. Τη Διαφήμιση, και τους χώρους για την τοποθέτηση πλαισίων προβολής υπαίθριας διαφήμισης.
5. Την επιβολή πρόστιμων για τα παράνομα πλαίσια και τις παράνομες πινακίδες (ν.2946/2001, ΦΕΚ 224Α'/2001).
6. Γενικά τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίμων των ανωτέρω αρμοδιοτήτων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του δήμου.

• Διοικητικών θεμάτων και ιδίως:
1. Την εποπτεία και ευθύνη των Διοικητικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων των Διοικητικών Υπηρεσιών, Γραμματείας Οργάνων Διοίκησης, Ληξιαρχείου, Δημοτολογίου, Δημοτικής Κατάστασης, Πρωτοκόλλου και Διεκπεραίωσης.
2. Τη χορήγηση αδειών του προσωπικού
3. Την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών
4. Τη διαφάνεια και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση,
5. Τη λειτουργία του προγράμματος «Διαύγεια»

• Αρμοδιότητες συγκοινωνιών-ρύθμιση κυκλοφορίας. Διευκόλυνση μετακινήσεων.
• Τη διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και των εν γένει θεμάτων που συνδέονται με χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων χρηματοδότησης.

Γ) αντιδήμαρχο Εποπτείας και ευθύνης της Καθαριότητας, τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του κ δημάρχου κ. Μιχαήλ Τσαουσέλλη του Φωτίου, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

• Εποπτεία και ευθύνη της Καθαριότητας
Την ευθύνη του τομέα περιβάλλοντος και την εποπτεία της καθαριότητας:
1. Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του δήμου, και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο.

2. Tην ευθύνη της Συντήρησης και Επισκευής Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, και Διαχείρισης Υλικών, Καυσίμων, ανταλλακτικών μηχανολογικού εξοπλισμού και αποθηκών του δήμου.

3. Την ευθύνη διαχείρισης του ΧΥΤΑ.

Δ. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

Ε. Η ανάκληση του αντιδημάρχου είναι δυνατή οποτεδήποτε, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου, για λόγους που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων του.

ΣΤ. α. Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου κ. Ηλία- Πανορμίτη Χάσκα που απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο αντιδήμαρχος κ. Νικήτας Γρύλλης,
β. Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου κ. Νικήτα Γρύλλη που απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο αντιδήμαρχος κ. Μιχαήλ Τσαουσέλλης.

Ζ. Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο αντιδήμαρχος κ. Ηλίας- Πανορμίτης Χάσκας που αναπληρώνει τον δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του δημάρχου θα ασκούνται από τον αντιδήμαρχο κ. Νικήτα Γρύλλη.

Η. Αν οι αντιδήμαρχοι απουσιάζουν η κωλύονται τις αρμοδιότητές τους ασκεί ο ίδιος ο δήμαρχος.

Θ. Η παρούσα να δημοσιευτεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ν’ αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου Σύμης».

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΣ
«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Α. Ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, ως αντιδημάρχους του δήμου Χάλκης σύμφωνα με το άρθρο του ν.3852/2010 όπως ισχύει σήμερα, με θητεία από την επομένη της εκδόσεως της παρούσης μέχρι 31/12/2024, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και τους μεταβιβάζει τις εξής κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

1. Τον κ. Φραγκάκη Δημήτριο του Χαράλαμπου, αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας, με αντιμισθία, από τη Δημοτική Παράταξη “Στη Χάρκη και στην Αλιμιά με Αγάπη και Όραμα” και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες του αυτοτελούς γραφείου Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ του δήμου Χάλκης.

2. Τον κ. Ρουσσάκη Βασίλειο του Σπυρίδωνος, αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, με αντιμισθία, από τη Δημοτική Παράταξη “Στη Χάρκη και στην Αλιμιά με Αγάπη και Όραμα” και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες του αυτοτελούς γραφείου προγραμματισμού τοπικής - οικονομικής ανάπτυξης σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ του δήμου Χάλκης.

3. Τον κ. Σπυρίδη Διοσμάκη του Νικήτα, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Οικονομικών, με αντιμισθία, από τη Δημοτική Παράταξη “Στη Χάρκη και στην Αλιμιά με Αγάπη και Όραμα” και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες του αυτοτελούς γραφείου κοινωνικής προστασίας, παιδείας και πολιτισμού, καθώς και τις αρμοδιότητες του αυτοτελούς τμήματος διοικητικών, οικονομικών υπηρεσιών και διαφάνειας, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ. του δήμου Χάλκης.

4. Τον κ. Φαναράκη Αντώνιο του Ιωάννη, αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, χωρίς αντιμισθία, από τη Δημοτική Παράταξη “Στη Χάρκη και στην Αλιμιά με Αγάπη και Όραμα” και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες του αυτοτελούς γραφείου Τεχνικών Έργων, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ. του δήμου Χάλκης.

Β. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου (άρθρο 3, παρ 4. ν. 5056/2023).

Γ. Η ανάκληση ορισμού των Αντιδημάρχων είναι δυνατή με απόφαση του δημάρχου οποτεδήποτε (άρθρο 3, παρ4. ν. 5056/2023).

Δ. α. Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου κ. Ρουσσάκη Βασίλειου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο αντιδήμαρχος κ. Φραγκάκης Δημήτριος.
β. Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου κ. Φραγκάκη Δημήτριου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο αντιδήμαρχος κ. Φαναράκης Αντώνιος.
γ. Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου κ. Σπυρίδη Διοσμάκη που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο αντιδήμαρχος κ. Ρουσσάκης Βασίλειος.
δ. Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου κ. Φαναράκη Αντωνίου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο αντιδήμαρχος κ. Φραγκάκης Δημήτριος

Ε. Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται ορίζει προσωρινά έτερο αντιδήμαρχο για την αναπλήρωσή του.

ΣΤ. Η απόφαση του δημάρχου με την οποία ορίζονται οι αντιδήμαρχοι και μεταβιβάζεται σε αυτούς η άσκηση αρμοδιοτήτων αναρτάται στον δικτυακό τόπο «Διαύγεια» και στην ιστοσελίδα του δήμου (άρθρο 3, παρ.5, ν. 5056/2023)».

Γενικοί γραμματείς στους δήμους Μεγίστης και Ηρωικής Νήσου Κάσου
Επίσης με απόφαση του δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτου, προσλήφθηκε στον δήμο ως γενικός γραμματέας ο Κυριάκος Λαθουράκης. Η σχετική Απόφαση του δημάρχου έχει ως εξής: « Προσλαμβάνουμε τον Κυριάκο Λαθουράκη του Μάικ ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής ως γενικό γραμματέα του δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου. Ο δήμαρχος μπορεί με Απόφασή του να αναθέτει στον γενικό γραμματέα την υπογραφή με εντολή του εγγράφων και πιστοποιητικών πλην χρηματικών ενταλμάτων.

Ο γενικός γραμματέας απολύεται με απόφαση του δημάρχου που δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης παύει να ασκεί τα καθήκοντά του και απολύεται αυτοδικαίως όταν ο δήμαρχος απολέσει την ιδιότητά του για οποιονδήποτε λόγο. Η παρούσα απόφαση ισχύει από την υπογραφή της για “όλες τις συνέπειες”.

Τέλος, με απόφαση του δημάρχου Μεγίστης Νικολάου Ασβέστη προσλήφθηκε στον δήμο ως γενικός γραμματέας ο Ιωάννης Ποτήρης. Η σχετική απόφαση του δημάρχου αναφέρει τα εξής: «Προσλαμβάνουμε τον Ποτήρη Ιωάννη του Αντωνίου ειδικότητας ΠΕ Οικονομικών Επιστημών ως γενικό γραμματέα του δήμου Μεγίστης.

Ο δήμαρχος μπορεί με απόφασή του να αναθέτει στον γενικό γραμματέα την υπογραφή με εντολή του εγγράφων και πιστοποιητικών πλην χρηματικών ενταλμάτων. Ο γενικός γραμματέας απολύεται με απόφαση του δημάρχου που δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης παύει να ασκεί τα καθήκοντά του και απολύεται αυτοδικαίως όταν ο δήμαρχος απολέσει την ιδιότητά του για οποιονδήποτε λόγο. Η παρούσα απόφαση ισχύει από την υπογραφή της για “όλες τις συνέπειες”.

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Στη Σύμη για τους εορτασμούς η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο