Αυξημένες έως 4% οι αεροπορικές θέσεις για τη νέα σεζόν στο νησί μας

Αυξημένες έως 4% οι αεροπορικές θέσεις για τη νέα σεζόν στο νησί μας

Αυξημένες έως 4% οι αεροπορικές θέσεις για τη νέα σεζόν στο νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1074 ΦΟΡΕΣ

Γ. Ματσίγκος: Θετικά μηνύματα από Βρετανία, Γερμανία και Σκανδιναβία

Στο τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου θα γνωρίζουμε το πλάνο των αεροπορικών θέσεων για τη σεζόν του 2024 στη Ρόδο, αν και σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις εκτιμήσεις, θα είναι αυξημένες σε ένα ποσοστό από 3% έως και 4% συνολικά απ’ όλες τις χώρες.

Πάντως, όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» και ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων της περιοχής μας Γιώργος Ματσίγκος, μπορεί τώρα να υπάρχουν μόνο προβλέψεις και εκτιμήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση τα μηνύματα είναι θετικά σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές θέσεις που έχουν προγραμματιστεί, ειδικά από τη μεγάλη Βρετανία, καθώς είναι περισσότερες από πέρυσι, ενώ εξίσου καλά είναι τα νέα από τη Γερμανία αλλά και τα Σκανδιναβικά κράτη.

Όπως εκτιμά,, αυτή η αύξηση των αεροπορικών θέσεων για το 2024 είναι πολύ σημαντική, καθώς, αν αναλογιστεί κανείς ότι τη χρονιά που πέρασε είχαμε αύξηση περίπου 3% σε αφίξεις παρά τη ζημιά που προέκυψε με τη φωτιά, μία ακόμα αύξηση αυτού του ποσοστού είναι επιτυχία για τον προορισμό μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το μόνο αρνητικό στοιχείο αυτή τη στιγμή για τη νέα χρονιά φαίνεται να είναι η αβεβαιότητα που υπάρχει για την αγορά του Ισραήλ. Η Ρόδος φιλοξενεί περίπου 130.000 τουρίστες και δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει το θέμα του πολέμου μέχρι την έναρξη της σεζόν.

Άλλο ένα ζήτημα που επίσης προβληματίζει είναι ότι θα έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Γαλλία και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γερμανία.

Η μεν πρώτη διοργάνωση θα λάβει χώρα από το τέλος Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου ενώ η δεύτερη από τα μέσα Ιουνίου έως και τα μέσα Ιουλίου, στην καρδιά δηλαδή του καλοκαιριού.

Πρόκειται για ένα μεγάλο διάστημα που θα επηρεάσει τις διακοπές πολλών Ευρωπαίων τουριστών.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες που θ’ απασχοληθούν για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στις δύο χώρες με τις αθλητικές διοργανώσεις, δεν θα πάνε διακοπές εκείνο το διάστημα ενώ και πολλοί πολίτες που θα τις παρακολουθήσουν θα παραμείνουν στις δύο χώρες.

«Σε κάθε περίπτωση είμαστε αισιόδοξοι για τις αεροπορικές θέσεις. Περιμένουμε να πληρωθούν για να δούμε τι θα ισχύσει με τα slots.

Πάντως είμαστε λίγο καλύτερα απ’ ό,τι ήμασταν φέτος», τόνισε ο κ. Ματσίγκος, ο οποίος πρόσθεσε, ότι από τη Μεγάλη Βρετανία περιμένουμε τη μεγαλύτερη αύξηση το 2024, καθώς, οι δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, η Easyjet προσθέτει κάθε χρόνο πτήσεις ενώ και η Jet2 έχει προσθέσει μερικές χιλιάδες αεροπορικές θέσεις για τη Ρόδο οπότε είναι σημαντικό ότι όλοι οι τουρ οπερέιτορς και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προβλέψει μία μικρή αύξηση θέσεων.

Ερωτηθείς ειδικά για τη Γερμανία, έκανε γνωστό, ότι από τη χώρα αυτή έχουν κρατήσει σχεδόν τις ίδιες αεροπορικές θέσεις, οπότε περιμένουμε να δούμε αν θα δεσμευτούν και με πακέτα, ενώ από τη Σκανδιναβία υπάρχει μία αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε τουλάχιστον όπως πέρυσι και ίσως λίγο καλύτερα, καθώς υπάρχει μία μικρή αύξηση αεροπορικών θέσεων και από τα σκανδιναβικά κράτη.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο τσάρτερ αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιό μας στις 27 ή 28 Μαρτίου καθώς έχουμε το καθολικό Πάσχα στις 31 Μαρτίου και τα ταξίδια ξεκινούν λίγες μέρες πριν σχεδόν απ’ όλη την Ευρώπη.

Επίσης, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι είναι σημαντικό το ότι θα μας επισκέπτονται και Τούρκοι τουρίστες που θα έρχονται στην Ελλάδα με τριήμερα και τετραήμερα, καθώς μπορούν να παραμείνουν έως 7 μέρες και η Ρόδος αλλά και άλλα νησιά θα ωφεληθούν αρκετά, ειδικά στις γιορτές.

Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί, ότι υπάρχει μία τάση των Ευρωπαίων να αποφεύγουν την υψηλή περίοδο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο για διακοπές και λόγω τιμών και λόγω ζέστης, γι΄αυτό είχαμε έναν πολύ καλό Οκτώβριο και έναν πολύ θετικό Νοέμβριο με αρκετές αφίξεις πέρυσι.

Σύμφωνα με τον κ. Ματσίγκο, αυτό θα το βλέπουμε από εδώ και στο εξής και σε αυτό εστιάζουν και οι τουρ οπερέιτορς.

Έτσι λοιπόν, εκτιμάται, ότι θα αυξηθεί και φέτος η κίνηση αυτό το διάστημα καθώς και η jet2 έχει προσθέσει πτήσεις μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου για τη Ρόδο, άρα θα φέρει τουρίστες και τον Νοέμβριο που δεν είχε φέρει φέτος.

Έτσι και ο Οκτώβριος θα είναι καλύτερος μήνας, καθώς αν υπάρχουν πτήσεις και τον Νοέμβριο, έστω και επιστροφής, που σημαίνει ότι όλος ο Οκτώβριος θα έχει αφίξεις.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου