ΦΛΑΣ στο παρελθόν,1964: Την 9ην π.μ. θα τελεσθή το μνημόσυνον του Κέννεντυ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν,1964: Την 9ην π.μ. θα τελεσθή το μνημόσυνον του Κέννεντυ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν,1964: Την 9ην π.μ. θα τελεσθή το μνημόσυνον του Κέννεντυ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 260 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατον 4 Ιανουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3821

ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΗΝ 4ην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΝ
Φθάνει ο Πατριάρχης
Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΗΠΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
Την 10:30 πρωινήν χθες ανεχώρησεν δι’ αεροσκάφους της Ολυμπιακής Αεροπορίας εις Αθήνας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Σπυρίδων ο οποίος εν συνεχεία θα μεταβή αύριον εις Κωνσταντινούπολιν προκειμένουν να συνοδεύση την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ. Αθηναγόραν εις τον Ιστορικόν ταξείδιον εις Αγίους τόπους όπου θα συναντηθή μετά του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Παύλου ΣΤ’.
Εν τω μεταξύ, πυρετωδώς συνεχίζοντο αι προετοιμασίαι διά την υποδοχήν του Πατριάρχου Αθηναγόρα εις Ρόδον όπου αναμένεται να αφιχθή σήμερον την 4ην μ.μ. προερχόμενος εκ Κωνσταντινουπόλεως.
Η πόλις της Ρόδου διά μίαν ακόμη φορά θα ζήση Ιστορικάς στιγμάς με την επίσκεψιν ταύτην η οποία αποτελεί υψίστην τιμήν και ευλογίαν διά την νήσον μας.
Ήδη πρωτοβουλία του Δήμου θα στηθή εις την προ του Δημαρχιακού Μεγ. πλατείαν αψίς διά την υποδοχήν του Πατριάρχου ενώ εξ άλλου υπό του Νομάρχου κ. Α. Ιωάννου υπεγράφη χθες απόφασις διά της οποίας θα παραμείνουν κλειστά άπαντα τα εμπορικά καταστήματα από της 4ης έως της 5:30 απογευματινής της σήμερον προκειμένου να καταστή δυνατόν όπως μετάσχουν της υποδοχής άπαντες οι εργαζόμενοι. Επίσης από της πρωίας της σήμερον θα σημαιοστολισθούν άπαντα τα δημόσια δημοτικά και ιδιωτικά καταστήματα ως και αι οικίαι συγχρόνως δέ θα σημαιοστολισθή η πόλις με σημαίας και λάβαρα φέροντα τα εμβλήματα του Οικουμενικού Θρόνου.

Η ΣΥΝΟΔΕΙΑ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συνοδεύεται υπό 25μελούς ακολουθίας εξ Ιεραρχών και Λαϊκών.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι Αρχιεπίσκοποι, Βορείου Αμερικής και Αυστραλίας κ.κ. Ιάκωβος και Ιεζεκιήλ, ο Μητροπολίτης Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Μητροπολίτης Θυγατείρων κ. Μελέτιος, ο καθηγητής κ. Στράους του Πανεπιστημίου της Βόννης οι κ.κ. Σκούρας και Πάππας κ.ά.
Ανεκοινώθη εκ του Δήμου ότι από της 2ας μ.μ. λεωφορεία του ΡΟΔΑ θα εκτελούν δρομολόγια από τα χωρία Κοσκινού, Παραδείσι, Κρεμαστή και Τριάντα διά την μεταφοράν λαού εις το αεροδρόμιον.
Επίσης αύριον θα πυκνωθούν τα δρομολόγια της Κυριακής διά την συμμετοχήν του λαού εις το μνημόσυνον του Κέννεντυ ενώ λεωφορεία θα διατεθούν και διά την μεταφοράν του λαού εις την περιοχήν Μόντε Σμιθ όπου θα εγκαινιασθή η οδός Κέννεντυ.

ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΑΓΩΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Επανήλθεν εξ Αθηνών η προϊσταμένη του Γραφείου του ΕΟΤ Δωδεκανήσου κ. Π. Σισμάνη, η οποία είχε μεταβή δι’ υπηρεσίαν. Η κ. Σισμάνη κατά την παραμονήν της εις Αθήνας είχεν συνεργασίας μετά των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΟΤ διά την ίδρυσιν εις Ρόδον της σχολής ξεναγώ, η οποία ως ανεκοινώθη θα λειτουργήση εντός του τρέχοντος μηνός Ιανουαρίου.
Η κ. Σισμάνη εγένετο χθες δεκτή εις συνεργασίαν υπό του Νομάρχου κ. Α. Ιωάννου και του Διευθυντού της Νομαρχίας κ. Αντ. Κάφφαρη τους οποίους ενημέρωσεν σχετικώς με διάφορα θέματα του τουρισμού και της λειτουργίας της σχολής ξεναγών.

Την 9ην π.μ. θα τελεσθή
το μνημόσυνον του Κέννεντυ
Ανεκοινώθη αρμοδίως ότι το μνημόσυνον που οργανούται υπό του Δήμου Ρόδου εις μνήμην του δολοφονηθέντος Προέδρου των ΗΠΑ Τζων Κέννεντυ θα τελεσθή εις τον Ναό του Ευαγγελισμού αύριον Κυριακήν αντί της 10:30 πρωινής που είχεν προγραμματισθή την 9η έως 9:30 πρωινήν.
Η μεταβολή αύτη εγένετο δεδομένου ότι του μνημοσύνου θα χοροστατήση η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Αθηναγόρας ο οποίος την 10:30 π.μ. της Κυριακής θα αναχωρήση εκ Ρόδου συνεχίζουν το ταξίδιον του εις Αγίους Τόπους.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...