Σε αναμονή για το “Ρόδος Pass” βρίσκονται οι ξενοδόχοι του νησιού

Σε αναμονή για το “Ρόδος Pass” βρίσκονται οι ξενοδόχοι του νησιού

Σε αναμονή για το “Ρόδος Pass” βρίσκονται οι ξενοδόχοι του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1889 ΦΟΡΕΣ

Εν αναμονή της ρύθμισης των λεπτομερειών που αφορούν την υλοποίηση του «Ρόδος Pass» βρίσκονται οι ξενοδόχοι του νησιού μας, στο πλαίσιο απόφασης της κυβέρνησης για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης με σκοπό την τουριστική στήριξη του νησιού μας μετά τις καταστροφικές φωτιές που σημειώθηκαν τον Ιούλιο του 2023.

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, εκείνες τις μέρες. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης προβλέπεται επταήμερη διαμονή για τα χρονικά διαστήματα από 15 Μαρτίου 2024 έως 15 Μαΐου 2024 ή εναλλακτικά, από 1 Οκτωβρίου 2024 έως 15 Νοεμβρίου 2024.

Η διαμονή στα καταλύματα δεν επιβαρύνεται με το τέλος ανθεκτικότητας ενώ με κοινή απόφαση των υπουργών Τουρισμού, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα καθοριστεί ο τρόπος ενημέρωσης και αυθεντικοποίησης των δικαιούχων, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και επιλογής των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, ο χρόνος έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της ειδικής εφαρμογής, τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη λειτουργία της, ο τρόπος καταβολής της ενίσχυσης, τα ποσά ενίσχυσης ανά κατηγορία και κάθε τεχνική ή άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Συνεπώς, όσοι τουρίστες είχαν φύγει από τη Ρόδο εξαιτίας των πυρκαγιών, θα λάβουν το συγκεκριμένο voucher με το οποίο θα κάνουν επταήμερες διακοπές στο νησί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» τα ξενοδοχεία είναι 12 στο Κιοτάρι, 2 στο Γεννάδι και 2 στο Πλημμύρι τα οποία υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά και εκκενώθηκαν, ενώ εκκενώθηκαν και όλα τα ξενοδοχεία στις περιοχές Λίνδο και Πεύκους που ναι μεν δεν υπέστησαν ζημιές, αλλά λόγω καπνού και λόγω της φωτιάς που ήταν κοντά σε αυτά έπρεπε να απομακρύνουν τους πελάτες τους.

Εκτιμάται ότι σε όλα τα ξενοδοχεία στην περιοχή της Λίνδου και της νότιας Ρόδου διέμεναν και απομακρύνθηκαν περίπου 30.000 τουρίστες, και είναι οι εν δυνάμει δικαιούχοι του voucher, οι οποίοι θα αποφασίσουν αν θα κάνουν και πότε χρήση.

Ερωτηθείς σχετικά για το θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Γιάννης Παπαβασιλείου δήλωσε ότι η δυνατότητα για δωρεάν διακοπές στη Ρόδο φέτος σε διαστήματα όχι υψηλής περιόδου, έχει ήδη ανακοινωθεί μέσα από τα site των ξενοδοχείων προς τους πελάτες και οι ξενοδόχοι περιμένουν την ανταπόκρισή τους.

Οι τουρίστες κάνουν διακοπές με επιδότηση για διάστημα έως 7 μέρες χωρίς να χρεώνονται και αυτό αφορά την χαμηλή περίοδο κατά την οποία υπάρχει περιθώριο να δοθούν δωμάτια με πιο χαμηλές τιμές και να υπάρχουν καλύτερες υπηρεσίες.

Πάντως ο κ. Παπαβασιλείου υπογράμμισε ότι η φιλοξενία των τουριστών αυτών προϋποθέτει συνεννόηση και με τους τουρ οπερέιτορς καθώς το “Ρόδος Pass” δεν αφορά μόνο το ξενοδοχείο αλλά και την πτήση με την οποία θα έρθουν και είναι πολύ σημαντικό αν ο τουρ οπερέιτορ θα συμβάλει στην κάλυψη του κόστους της.

Ο ξενοδοχειακός κόσμος εκτιμά ότι επειδή το κόστος του εισιτηρίου είναι μεγάλο πρέπει να γίνει κάποια έκπτωση σε όσους θέλουν να έρθουν για να μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους ξανά στη Ρόδο.

Σημειώνεται ότι αν κλείσει κάποιος μόνο εισιτήριο χωρίς ξενοδοχείο δηλαδή χωρίς ολοκληρωμένο πακέτο το εισιτήριο αυτό είναι πιο ακριβό.

Τη συνεννόηση θα πρέπει να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο θα μπορούσε να προχωρήσει σε συζητήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες για να κάνουν και αυτές από την πλευρά τους κάποιες ενέργειες, καθώς θα ωφεληθούν αν τα αεροπλάνα γεμίσουν στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής περιόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου