Τι θα ισχύσει με τη «ΡΟΔΑ» και τους καταργούμενους οργανισμούς του δήμου

Τι θα ισχύσει με τη «ΡΟΔΑ» και τους καταργούμενους οργανισμούς του δήμου

Τι θα ισχύσει με τη «ΡΟΔΑ» και τους καταργούμενους οργανισμούς του δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2306 ΦΟΡΕΣ

Όπως αναφέρει σε απόφασή του ο δήμαρχος Ρόδου Αλ. Κολιάδης

Απόφαση αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία των καταργούμενων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και της λυθείσας Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ρόδου μέχρι την ενσωμάτωση αυτών στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, εξέδωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.


Ειδικότερα, αναφέρει στην απόφασή του τα εξής:

«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 27 και 29 του ν.5056/2023 (ΦΕΚ 163/06.10.2023 τεύχος Α’)
«Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης οικονομική και διοικητική διαχείριση οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ευζωία των ζώων συντροφιάς, κατασκευή και αναβάθμιση λειτουργούντων χερσαίων συνοριακών σταθμών και λοιπές διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών».

2. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/07.06.2010 τεύχος Α’) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης».

3. Τη συστατική πράξη του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου(ΔΟΠΑΡ)», ΦΕΚ 1205/τ.Β/14-06-2011.

4. Τη συστατική πράξη της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ», ΦΕΚ 992/τ.Β /26-05-2011.

5. Την αριθμ.1317/οικ.109105/19-12-2023 (ΑΔΑ: ΨΡΓΧ46ΜΤΛ6-4Μ1) εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ μετά την κατάργηση των ν.π.δ.δ. και των κοινωφελών επιχειρήσεων των δήμων (ν. 5056/2023)».

6. Την αριθμ.1271/οικ.102775/28-11-2023 (ΑΔΑ: 60ΗΩ46ΜΤΛ6-ΩΘΤ) εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Κατάργηση νομικών προσώπων των ΟΤΑ α’ βαθμού και μεταφορά οργανικών μονάδων και θέσεων προσωπικού στους δήμους».

7. Τις διατάξεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Ρόδου (ΦΕΚ 3159/30-12- 2011 τ.Β), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.

8. Τις διατάξεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του καταργούμενου ΝΠΔΔ του δήμου μας, «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ)» (ΦΕΚ 3107/ΤΒ/2013).

9. Τις διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσίας της λυθείσας Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου μας, «Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ», όπως εγκρίθηκε με την αριθ. 5/69/4-3-2014 απόφαση του Δ.Σ. δήμου Ρόδου (ΑΔΑ:ΒΙΚΝΩ1Ρ-Μ7Υ) και τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 13/861/2-08-2018 απόφαση Δ.Σ. δήμου Ρόδου (ΑΔΑ: ΨΩ23Ω1Ρ-ΒΧΑ).

10.Τις ασκούμενες δραστηριότητες και τη στελέχωση των καταργούμενων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και της λυθείσας Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου.

11.Τις υφιστάμενες οργανικές μονάδες του δήμου που ασκούν παρεμφερείς/ ομοειδείς αρμοδιότητες.

12. Τις υπ’ αριθμ. 11/2024, 17/2024, 19/2024 αποφάσεις δημάρχου περί ορισμού αντιδημάρχων, εντεταλμένων συμβούλων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του σ’ αυτούς.

13.Το γεγονός ότι ο δήμος μας από 01-01-2024 εκπληρώνει τους σκοπούς των καταργούμενων νομικών προσώπων και εξυπηρετεί τις δραστηριότητες που αυτά ασκούσαν.

14.Την ανάγκη απρόσκοπτης άσκησης των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων νομικών προσώπων και τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί από 01-01-2024.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Α. Για το καταργηθέν ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ)»

Οι αρμοδιότητες του ανωτέρω καταργούμενου ΝΠΔΔ του δήμου μας, όπως αναφέρονται στη συστατική του πράξη (ΦΕΚ 1205/ΤΒ/14-06-2011) και μέχρι τη θέση σε ισχύ του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, θα ασκούνται ως εξής:

i) Η Άσκηση των αρμοδιοτήτων στους τομείς του αθλητισμού και πολιτισμού που ασκούνταν από τις κάτωθι οργανικές μονάδες του νομικού προσώπου, θα συνεχίσουν να ασκούνται από τις ίδιες οργανικές μονάδες του νομικού προσώπου, ως εξής:

α) Διεύθυνση Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), που περιλαμβάνει ειδικότερα τα παρακάτω τμήματα και γραφεία:
i. Τμήμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων
ii. Τμήμα Αθλητικών Δραστηριοτήτων
iii. Τμήμα Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου
iv. Τμήμα Υπηρεσιών Υποστήριξης

Η εν λόγω οργανική μονάδα αναφέρεται στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού και στον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού, κατά την αρμοδιότητά τους.

ii) Άσκηση αρμοδιοτήτων με τις οργανικές μονάδες του δήμου:
Οι κάτωθι αρμοδιότητες και η άσκηση των σχετικών σκοπών και δράσεων του καταργούμενου νομικού προσώπου του δήμου, όπως αναφέρονται στη συστατική του πράξη (ΦΕΚ1205 /τ Β’/2011) και τον ΟΕΥ του νομικού προσώπου (ΦΕΚ 3107/TB/9-12-2013), θα ασκούνται από τις αντίστοιχες καθ’ ύλην αρμόδιες οργανικές μονάδες (Τμήματα) των κάτωθι Διευθύνσεων του δήμου:

α) Οι αρμοδιότητες του αυτοτελούς Γραφείου Προγραμματισμού και Οργάνωσης, του νομικού προσώπου θα ασκούνται, από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Οργάνωσης του δήμου.

β) Οι αρμοδιότητες του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, του νομικού προσώπου θα ασκούνται, από το αυτοτελές Τμήμα Επικοινωνίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του δήμου.

γ) Υπηρεσίες λειτουργικής υποστήριξης του ανωτέρω καταργηθέντος νομικού προσώπου και των μονομελών και συλλογικών οργάνων αυτού, με οριζόντιες υποστηρικτικές αρμοδιότητες, ομοειδείς με αντίστοιχες αρμοδιότητες του οικείου δήμου (εκκαθάριση δαπανών, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού), θα ασκούνται - μέχρι τη θέση σε ισχύ του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας-από τις αντίστοιχες καθ’ ύλην αρμόδιες οργανικές μονάδες (Τμήματα) των κάτωθι Διευθύνσεων του δήμου, στις οποίες θα ανήκουν πλέον τα αντίστοιχα τμήματα και γραφεία του καταργούμενο νομικού προσώπου.

1) Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

2) Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών

Η κάθε μία οργανική μονάδα του δήμου επεμβαίνει κατά τεκμήριο δικής της αρμοδιότητας, σύμφωνα με τον οικείο ΟΕΥ, στον κύκλο των ανωτέρω αρμοδιοτήτων, σκοπών και δράσεων του καταργηθέντος νομικού προσώπου, όπως περιγράφονται αναλυτικά στο καταστατικό και τον ΟΕΥ του.

Β. Για τη λυθείσα δημοτική επιχείρηση με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ»

Οι αρμοδιότητες και η άσκηση των σκοπών και δράσεων της λυθείσας επιχείρησης του δήμου, «Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ», όπως αναφέρονται στη συστατική της πράξη (ΦΕΚ 992/26-05-2011/τ.Β.), και μέχρι τη θέση σε ισχύ του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, θα ασκούνται ως εξής:

i) Η Άσκηση των αρμοδιοτήτων στους τομείς της συγκοινωνίας, της συντήρησης και λειτουργίας συγκοινωνιακών μέσων, του προγραμματισμού και οργάνωσης που ασκούνταν από τις κάτωθι οργανικές μονάδες της Δημοτικής Επιχείρησης, θα συνεχίσουν να ασκούνται από τις ίδιες οργανικές μονάδες της Δημοτικής Επιχείρησης, ως εξής:

α) Διεύθυνση Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, που περιλαμβάνει ειδικότερα τα παρακάτω τμήματα και γραφεία:
i. Τμήμα Συγκοινωνίας (α. Γραφείο Συντονισμού & Προγραμματισμού Δρομολογίων

β. Γραφείο Ελέγχου Είσπραξης Αντιτίμου Εισιτηρίων).
ii. Τμήμα Συντήρησης και Λειτουργίας Συγκοινωνιακών Μέσων (α. Γραφείο Επισκευής & Συντήρησης Οχημάτων β. Γραφείο Εφοδιασμού Οχημάτων-Καθαριότητας-Φύλαξης).
iii. Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού & Οργάνωσης.
iv. Γραφείο Ταμείου και Διαχείρισης Εισιτηρίων (σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου).
v. Γραφείο Περιουσιακών Στοιχείων-Αποθήκης-Διαχείρισης-Υλικών & Προμηθειών (σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου).

Η εν λόγω οργανική μονάδα αναφέρεται στον εντεταλμένο σύμβουλο Συγκοινωνίας, Τροχαίου Υλικού και Κινητής Περιουσίας.

ii) Άσκηση αρμοδιοτήτων με τις οργανικές μονάδες του δήμου:
Οι κάτωθι αρμοδιότητες και η άσκηση των σχετικών σκοπών και δράσεων της λυθείσας επιχείρησης του δήμου, «Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ», όπως αναφέρονται στη συστατική της πράξη (ΦΕΚ 992/26-05-2011/τ.Β.), και μέχρι τη θέση σε ισχύ του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, θα ασκούνται από τις αντίστοιχες καθ’ ύλην αρμόδιες οργανικές μονάδες (Τμήματα) των κάτωθι Διευθύνσεων του δήμου:

α) Οι αρμοδιότητες του αυτοτελούς Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων, της λυθείσας επιχείρησης θα ασκούνται, από το αυτοτελές Τμήμα Επικοινωνίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του δήμου.

β) Οι αρμοδιότητες του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης & Πολιτισμού, της λυθείσας επιχείρησης θα ασκούνται από τις αντίστοιχες καθ’ ύλην αρμόδιες οργανικές μονάδες (Τμήματα) των κάτωθι Διευθύνσεων του δήμου:

1) Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας.

2) Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τμήμα Πολιτισμού.

γ) Υπηρεσίες λειτουργικής υποστήριξης της ανωτέρω λυθείσας επιχείρησης και των μονομελών και συλλογικών οργάνων αυτού, με οριζόντιες υποστηρικτικές αρμοδιότητες, ομοειδείς με αντίστοιχες αρμοδιότητες του οικείου δήμου (εκκαθάριση δαπανών, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού), θα ασκούνται - μέχρι τη θέση σε ισχύ του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας- από τις αντίστοιχες καθ’ ύλην αρμόδιες οργανικές μονάδες (Τμήματα) των κάτωθι Διευθύνσεων του δήμου, στις οποίες θα ανήκουν πλέον τα αντίστοιχα τμήματα και γραφεία της λυθείσας επιχείρησης.

1) Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

2) Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών

Η κάθε μία οργανική μονάδα του δήμου επεμβαίνει κατά τεκμήριο δικής της αρμοδιότητας, σύμφωνα με τον οικείο ΟΕΥ, στον κύκλο των ανωτέρω αρμοδιοτήτων, σκοπών και δράσεων της λυθείσας δημοτικής επιχείρησης, όπως περιγράφονται αναλυτικά στο καταστατικό και τον κανονισμό εσωτερικών υπηρεσιών της.

Με νεότερη απόφασή μας θα τοποθετηθεί το σύνολο του προσωπικού των καταργούμενων νομικών προσώπων σύμφωνα με τα ανωτέρω. Η απόφαση αυτή να αναρτηθεί στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Βασίλειος Κολιάδης».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»