Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το περιφερειακό συμβούλιο

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το περιφερειακό συμβούλιο

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το περιφερειακό συμβούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1733 ΦΟΡΕΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε χτες στη Ρόδο το νέο περιφερειακό συμβούλιο Nοτίου Αιγαίου.

Προηγήθηκε αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, ενώ έδωσαν το «παρών» ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας, ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, η γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαριάννα Νικολαΐδου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Γιάννης Παπαβασιλείου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιάννης Γλυνός, και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων.

Επίσης παρευρέθηκε και ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Στο μήνυμά του ο μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι να λειτουργήσετε συνοδικά και μέσα σε αυτό τον χώρο να λύνονται τα προβλήματα των νησιών μας. Να λειτουργείτε επ’ αγαθώ του λαού που σας εμπιστεύθηκε με την ψήφο του. Χωρίς τον λαό δεν έχουμε λόγο ύπαρξης. Να μας σκέπτεστε και εμάς ως εκκλησία καθώς έχουμε πολλές ανάγκες και ειδικά εστιάζουμε στη διαφύλαξη των πολιτιστικών μας μνημείων».

Στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Όσοι υπηρετούν στην πολιτική, εκπληρώνουν μία δική τους εσωτερική ανάγκη και καλά κάνουν. Το νέο περιφερειακό συμβούλιο είναι ανανεωμένο, 45 είναι τα άτομα που θα δώσουν τη μάχη για να κρατήσουν τα νησιά μας ψηλά και πολλές φορές η διατήρηση της θέσης είναι δυσκολότερη από την κατάκτησή της».

Απευθυνόμενος στον Ολυμπιονίκη μας, είπε: «Αγαπητέ Πύρρο, το παράδειγμά σου είναι πολύ φωτεινό για όλους μας γιατί δείχνει πως κάποιος με τη θέλησή του μπορεί να ξεπεράσει πολύ μεγάλα εμπόδια και να σηκώσει πολύ μεγάλα βάρη. Δεν είναι τα ίδια βάρη με αυτά που σήκωσες αλλά είναι και αυτά πολύ μεγάλα και ξέρουμε ότι θα έρθουν και άλλα, όμως δεν μας τρομάζει αυτό γιατί παίρνουμε δύναμη από την κοινωνία και τους πολίτες».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» Νικηφόρος Παπανικόλας είπε τα εξής: «Εύχομαι καλή και παραγωγική θητεία σε όλους στο περιφερειακό συμβούλιο. Στόχος είναι να είμαστε όλοι του χρόνου τέτοια μέρα εδώ, να είμαστε υγιείς, να έχουμε επιτελέσει το έργο μας και να είμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτό που έχουμε παράξει».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Nότιο Αιγαίο» Χρύσα Καραγιάννη δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι στο πλάι όλων, ώστε να συνδράμουμε με τον καλύτερο τρόπο, ώστε όλα όσα λέγαμε προεκλογικά να τα υλοποιήσουμε μέχρι τέλος, κρατώντας την ευθύνη που έχουμε ο καθένας στη δική του την ψυχή και στη δική του τη χούφτα. Να δίνουμε τον χρόνο μας στοχευμένα προς το καλό των κοινωνιών που μας έφεραν εδώ».

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου» Γιάννης Αγγέλου είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του λαού μας».

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, αφού ευχήθηκε καλή θητεία σε όλο το περιφερειακό συμβούλιο, υπογράμμισε ότι θα είναι πάντα παρών σε ό,τι χρειαστεί ενώ διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο ότι θα στηρίξει με κάθε δύναμη την προσπάθειά του για την ανάπτυξη των νησιών μας.

Ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης συνεχάρη τους νέους περιφερειακούς συμβούλους, τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους και τόνισε, ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία με την περιφέρεια και τον περιφερειάρχη στις ενέργειές του, με σκοπό το καλό των νησιών της περιφέρειάς μας.

Το φλουρί της βασιλόπιτας βρήκε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» Νικηφόρος Παπανικόλας.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας