Ελεύθεροι με όρους και οι δύο κατηγορούμενοι για τη μεταφορά μεταναστών

Ελεύθεροι με όρους και οι δύο κατηγορούμενοι για τη μεταφορά μεταναστών

Ελεύθεροι με όρους και οι δύο κατηγορούμενοι για τη μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1123 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα του ανακριτή Ρόδου πέρασαν χθες διαδοχικά, ο 53χρονος και η 29χρονη που συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ρόδου, κατηγορούμενοι ότι προσπάθησαν να μεταφέρουν παράνομους αλλοδαπούς με το αυτοκίνητό τους, ώστε να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Και οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν χθες ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Πιο αναλυτικά, οι συλλήψεις του 53χρονου και της 29χρονης έγιναν στις 3 Ιανουαρίου 2024, όταν κατά τη διάρκεια φόρτωσης στο λιμάνι «Ακαντιά» της Ρόδου του πλοίου της γραμμής, μέλη του πληρώματος διαπίστωσαν ότι στο Ι.Χ. επιβατικό φορτηγό (τύπου κλούβα) είχαν επιβιβαστεί παράνομοι αλλοδαποί με σκοπό να μεταφερθούν στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο όχημα οδηγός ήταν ο 53χρονος και συνεπιβάτιδα η 29χρονη. Στη συνέχεια και προκειμένου οι συλληφθέντες να αποφύγουν τον έλεγχο, απομάκρυναν το φορτηγάκι από το λιμάνι και αφού αποβίβασαν τους αλλοδαπούς, πήγαν και πάλι στο πλοίο όπου και επιχείρησαν να επιβιβαστούν εκ νέου. Τότε ακινητοποιήθηκαν από τους λιμενικούς και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε από τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και όσα οι ίδιοι οι συλληφθέντες φέρονται να δήλωσαν, στο αυτοκίνητο είχαν επιβιβαστεί τρία άτομα με σκοπό τη μεταφορά τους στον Πειραιά.

Σε βάρος του 53χρονου και της 29χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί, συνοδευόμενοι από τνο συνήγορο τους κ. Γιώργο Λαμπαδάκη προσήχθησαν διαδοχικά ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος ανέλαβε όλη την ευθύνη δηλώνοντας μεταξύ άλλων στην απολογία του, ότι η ανέχεια ήταν αυτή που τον οδήγησε στο να δεχτεί να κάνει τη μεταφορά των αλλοδαπών και μάλιστα με ένα όχημα που δεν ήταν δικό του!

Ο 53χρονος είπε, πως πριν ένα περίπου χρόνο δολοφονήθηκε η κόρη του και πλέον φροντίζει τα ανήλικα εγγόνια του, ενώ άμεσα θα πρέπει και η σύζυγός του να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Όταν λοιπόν τον προσέγγισε αλλοδαπός στην Αθήνα και του ζήτησε να κάνει τη μεταφορά, εκείνος δέχτηκε. Καθώς δεν είχε αυτοκίνητο, ζήτησε να δανειστεί το όχημα της 29χρονης, η οποία, καθώς δεν τον εμπιστευόταν, της πλήρωσε τα εισιτήρια για να έρθει αυθημερόν μαζί της στη Ρόδο.

Η 29χρονη από την πλευρά της, τόνισε, πως δεν γνώριζε για ποιο λόγο θα χρησιμοποιούσε το όχημά της ο 53χρονος και πως δέχτηκε να έρθει μαζί του γιατί ήξερε πως δεν είχε δίπλωμα και φοβόταν ότι θα του προκαλούσε ζημία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ στον 53χρονο επιβλήθηκε και εγγυοδοσία ποσού 2.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες