Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1905 ΦΟΡΕΣ

Σειρά συναντήσεων με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό κ. Γιάννη Μπρατάκο, τον αν. υπ. Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, και τους υπουργούς Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν θέματα που απασχολούν έντονα το νησί μας το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των οποίων η κατάργηση της ΡΟΔΑ, η ενίσχυση του δήμου μας με οικονομικούς πόρους, ο χωροταξικός σχεδιασμός και η ψηφιακή μεταρρύθμιση των λειτουργιών του δήμου. 

Αναφορικά με τις συναντήσεις, σε δημοσίευσή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κολιάδης αναφέρει τα εξής:

Σήμερα στην Αθήνα όπου βρίσκομαι, είχα τη χαρά και την τιμή να συναντηθώ με τον Πρωθυπουργό της χώρας Kyriakos Mitsotakis και να του θέσω ζητήματα που αφορούν στη Ρόδο μας.

Παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμά του, στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχα μαζί του, δήλωσε τη στήριξή του στις προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής Ρόδου για τη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης του νησιού και για τη δρομολόγηση λύσεων στα ανοικτά ζητήματα που μας απασχολούν.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος δήλωσε ότι θα είναι δίπλα μας και θα συνδράμει στον σχεδιασμό μας για την επόμενη ημέρα στη Ρόδο.Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο συζητήσαμε επισταμένως για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά από την κατάργηση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Δήμου Ρόδου με επιπλέον οικονομικούς πόρους προκειμένου να ανταποκριθεί στις τακτικές και έκτακτες υποχρεώσεις του, όπως επίσης και για την ανάγκη ενίσχυσης του με επιπλέον προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του.

Με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, θα προγραμματιστούν συναντήσεις στο επόμενο διάστημα για ζητήματα αρμοδιότητας τους, ενώ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας να έρθει στη Ρόδο για να συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν στον Χωροταξικό Σχεδιασμό.Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ως έμπειρος αυτοδιοικητικός από την προηγούμενη επιτυχημένη θητεία του στον Δήμο Τρικκαίων, μας διαβεβαίωσε ότι θα σχεδιάσουμε από κοινού τα βήματα για τη διεύρυνση της ψηφιακής μεταρρύθμισης του Δήμου Ρόδου με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών μας.Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αποφασιστικά μπροστά για τη Ρόδο της νέας εποχής, με σκληρή δουλειά, με συνεχείς επαφές και παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που «παραλάβαμε» μαζί με την ανάληψη των καθηκόντων μας.

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας