Παράταση στον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων

Παράταση στον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων

Παράταση στον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1413 ΦΟΡΕΣ

Παράταση της ημερομηνίας υποχρέωσης για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων στα νησιά της Δωδεκανήσου, όπου δεν λειτουργούν ΚΤΕΟ, δόθηκε με Απόφαση που εξέδωσε η ειδική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Μαρ. Νικολαΐδου.

Συγκεκριμένα, στην Απόφαση αναφέρονται τα εξής:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Παρατείνουμε την ημερομηνία υποχρέωσης για τεχνικό έλεγχο όλων των οχημάτων, δικύκλων, μοτοσυκλετών με πλευρικό κάνιστρο, τρίκυκλων και τετράκυκλων οχημάτων με κυβισμό άνω των 125 cm3 με έδρα τους δήμους του νομού Δωδεκανήσου μέχρι 31-12-2024, με εξαίρεση:

α) τα οχήματα με έδρα τους δήμους Ρόδου, Κω και Καλύμνου όπου λειτουργούν ΚΤΕΟ και για τα οποία υπάρχουν εγκατεστημένες γραμμές.

β) τα οχήματα μέχρι 3.5 τον και δίκυκλα με έδρα τη Νήσο Κάρπαθο όπου λειτουργεί Ι. ΚΤΕΟ για τα οποία υπάρχουν εγκατεστημένες γραμμές.

γ) όλα τα οχήματα που εκτελούν μεταφορικό έργο πολιτών (λεωφορεία ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, εκπαιδευτικά οχήματα, οχήματα μεταφοράς μαθητών), Επιβατηγά Δημοσίας Χρήσης (Ε.Δ.Χ).

δ) όλα τα οχήματα μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων (ADR).

Για τα μικρά νησιά (κάτω των 5.000 κατοίκων) ισχύει η παρ. 2δ του άρθρου 3 της υπ’ αριθ. 49372/3352/17 (ΦΕΚ 2726/Β/04-08-2017) ΚΥΑ των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Περιοδικός τεχνικός έλεγχος μηχανοκίνητων οχημάτων και των ρυμουλκούμενών τους σε συμμόρφωση με την οδηγία 2014/45/ΕΚ και κατάργηση της οδηγίας 2009/40/ΕΚ».

Η ανωτέρω παράταση παύει να ισχύει σε όποιον δήμο λειτουργήσει Ι.ΚΤΕΟ ή εγκατασταθεί ειδική γραμμή τεχνικού ελέγχου των οχημάτων ή υπάρξει η δυνατότητα ελέγχου από κινητή μονάδα ΚΤΕΟ, αφότου ανακοινωθεί πρόγραμμα πρόσκλησης για τεχνικό έλεγχο οχημάτων στην αντίστοιχη περιοχή και για όσο χρονικό διάστημα ισχύει αυτό το πρόγραμμα.

Η ανωτέρω παράταση της ημερομηνίας υποχρέωσης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου των προαναφερόμενων κατηγοριών οχημάτων, αφορά μόνο στα οχήματα που κυκλοφορούν και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στα νησιά που εμπίπτουν στην παράταση υποχρέωσης.

Όσα από τα παραπάνω οχήματα, με έδρα συγκοινωνιακές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, κυκλοφορούν σε άλλες συγκοινωνιακές περιοχές της χώρας και συμπληρώνουν κατά περίπτωση τον προβλεπόμενο χρόνο για την διενέργεια του τεχνικού τους ελέγχου ή πραγματοποιούν επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές προς την ηπειρωτική Ελλάδα ή άλλες περιοχές, που έχουν υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο, δεν απαλλάσσονται της αντίστοιχης υποχρέωσής τους για τον τεχνικό έλεγχο.

Οχήματα των παραπάνω κατηγοριών, που μετακινούνται για την εκτέλεση μεταφορών ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, από και προς την υπόλοιπη χώρα, οφείλουν να ελεγχθούν άμεσα από ΚΤΕΟ χωρίς να θεωρούνται εκπρόθεσμα.

Στη χορηγούμενη παράταση δεν περιλαμβάνονται τα ταξινομημένα σε άλλους δήμους της χώρας βαρέα οχήματα των προαναφερόμενων κατηγοριών, που κυκλοφορούν μόνιμα ή περιστασιακά στον νομό Δωδεκανήσου.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ».

Διαβάστε ακόμη

Συμβαίνει τώρα: Τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου στο Λαδικό

Μπότες και κράνη για την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ρόδου δώρισε η ομάδα “Help for Rhodes”

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ για τις εκλογές στο ΤΕΕ

Μπλεγμένη σε αγκίστρια και πετονιές ξεβράστηκε θαλάσσια χελώνα στα Κρητικά

Για 15η φορά επισκέπτονται τη Ρόδο μαθητές του Λυκείου “Centre d’ Ensignement Libre S2” της Λιέγης

Ευχαριστήρια επιστολή των αστυνομικών της περιοχής μας σε όσους στάθηκαν δίπλα τους τη μέρα του Πάσχα

Στη Ρόδο οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ, Ζαχ. Τσιριγώτη και Καίτη Γιαννακά

Ένα εκατομμύριο έχει καταβληθεί στους αγρότες της Ρόδου που επλήγησαν από τη φωτιά