Διεκόπη για τις 29 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου

Διεκόπη για τις 29 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου

Διεκόπη για τις 29 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2107 ΦΟΡΕΣ

Διεκόπη χθες για τις 29 Ιανουαρίου η εκδίκαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω της υπόθεσης δολοφονίας του 46χρονου αλλοδαπού εργολάβου οικοδομών από τον 55χρονο πατέρα και τον 22χρονο γιο του.

Ως γνωστό η δίκη ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου 2024 με την εξέταση τεσσάρων από τους 13 μάρτυρες κατηγορίες και συγκεκριμένα, των δύο αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση, του αδελφού του θύματος και της χήρας αυτού. Η δίκη διεκόπη για χθες το πρωί, οπότε και εξετάστηκαν συνολικά 6 μάρτυρες, τρεις κατηγορίας που περιλαμβάνονται στη δικογραφία εξ αρχής και τρεις που δηλώθηκαν από την πλευρά της οικογένειας του θύματος και πάλι προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σημειώνεται πως υπήρξαν μάρτυρες κατηγορίας που δεν εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου λόγω δυσκολίας μετακίνησης τους στην Κω.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 29 Ιανουαρίου 2024 στις 9 το πρωί, οπότε και θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση ένας καθηγητής ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ένας τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, καθώς ένας τεχνικός σύμβουλος και ένας ιατροδικαστής από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Συνήγοροι υπεράσπισης για τον 55χρονο πατέρα και τον 22χρονο γιο του είναι οι κ.κ. Ιωάννης Αλετράς, Νικόλαος Αλετράς και Δημήτρης Βερβέρης, ενώ προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της οικογένεια του 46χρονου αλλοδαπού, οι δικηγόροι κ.κ. Μηνάς Τσέρκης, Μαρίνα Κρανίτη και Νίκος Πατεράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εργολάβος έφυγε από το σπίτι του την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Καθώς περνούσαν οι μέρες και ο 46χρονος αλλοδαπός, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, δεν επέστρεφε αλλά ούτε και απαντούσε στο τηλέφωνο του, η σύζυγος και ο αδελφός του την Τετάρτη 31 Αυγούστου, μετέβησαν στην αστυνομία όπου και δήλωσαν την εξαφάνιση του.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του και την 1η Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 46χρονου σε κοντινή απόσταση περίπου 400 μέτρων από το σπίτι του, ανοικτό και χωρίς τα κλειδιά.

Παράλληλα με τις έρευνες σε διάφορα σημεία του νησιού αλλά και στις πύλες εισόδου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου από τις πρώτες κιόλας ώρες της δήλωσης εξαφάνισης, ξεκίνησαν να λαμβάνουν καταθέσεις τόσο από το συγγενικό όσο και από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του 46χρονου. Μεταξύ των στοιχείων που συνέλεξαν ήταν και το ραντεβού που είχε το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου 2022 ο 46χρονος, στην επιχείρηση του 55χρονου για να του ζητήσει να του δώσει τα χρήματα που του όφειλε.

Εξεταζόμενος αρχικά από τους αστυνομικούς ο 55χρονος είχε δηλώσει πως το ραντεβού τους είχε ακυρωθεί, ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός καταρρίφθηκε όταν οι αστυνομικοί λαμβάνοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, εντόπισαν σε κοντινό σημείο από το ξενοδοχείο του επιχειρηματία, τον αλλοδαπό. Έτσι οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 55χρονο να δώσει νέα κατάθεση την οποία και προγραμμάτισαν για το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας (3 Σεπτεμβρίου), όμως τελικά ούτε τότε ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε επικαλούμενος πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου με αποτέλεσμα τελικά στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 το βράδυ να γίνει η προσαγωγή του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Μετά από μία μαραθώνια νύχτα και ειδικούς χειρισμούς των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 55χρονος «έσπασε» και ομολόγησε την πράξη του, για την οποία όμως είπε ότι έγινε στο πλαίσιο νόμιμης άμυνας και προστασίας του παιδιού του.

Πατέρας και γιος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών