Χ. Γιασιράνη: Στόχος είναι ένα ευέλικτο σχήμα για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Χ. Γιασιράνη: Στόχος είναι ένα ευέλικτο σχήμα για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Χ. Γιασιράνη: Στόχος είναι ένα ευέλικτο σχήμα για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 993 ΦΟΡΕΣ

H τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η δημιουργία ενός ευέλικτου σχήματος, που θα διευκολύνει, τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πολίτες, θα είναι η στόχευση της αντιπεριφερειάρχη Διοικητικής Μεταρρύθμισης κας Χαρούλας Γιασιράνη.

Μάλιστα, η ίδια με δηλώσεις που έκανε χτες, μίλησε για ένα δομικό έργο που θα αποτυπώσει τον εκσυγχρονισμό και την πολιτική βούληση της περιφερειακής αρχής, τονίζοντας, ότι ήδη έχει ξεκινήσει τις συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, με τους οποίους θα συνεργαστεί γι’ αυτό τον σκοπό.

«Ο περιφερειάρχης με τίμησε για άλλη μία φορά με τη θέση της αντιπεριφερειάρχη μετά από τον μακρύ δρόμο στη δημόσια υγεία και την κοινωνική μέριμνα που επί τέσσερα χρόνια υπηρέτησα.

Αυτή τη φορά, μου εμπιστεύθηκε έναν ρόλο, τον οποίο ουδέποτε άλλοτε είχε δώσει σε άλλον αντιπεριφερειάρχη: της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτός είναι ο χώρος στον οποίο θα κινηθώ τον επόμενο χρόνο» είπε και πρόσθεσε:

«Διοικητική μεταρρύθμιση σημαίνει η αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ένα δομικό έργο για την περιφέρειά μας, που όμως θα αποτυπώσει και την πολιτική μας βούληση.

Μέσα σε αυτό το σχέδιο, θα αποτυπωθεί η πολιτική μας κατεύθυνση, οι προτεραιότητες που δίνουμε ως περιφέρεια σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητές μας και ο Οργανισμός θα εκσυγχρονιστεί γιατί εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει καμία αλλαγή. Τώρα όμως θα γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή, στόχευση και στρατηγική με σχέδιο.

Ήδη από χτες, έχω κάνει τις συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, με τους οποίους θα συνεργαστώ, ώστε να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ξεχωριστό ρόλο στην αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό που θα επιχειρήσουμε να κάνουμε έχει και το ψηφιακό κομμάτι.

Μίλησα ήδη, χτες, με τον συνάδελφο κ. Ναβροζίδη που έχει την Ψηφιακή Ανάπτυξη. Θα συνεργαστούμε, ώστε να αποκτήσουμε έναν νέο οργανισμό στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. θα είναι σύγχρονος, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόπου στις ιδιαιτερότητές του και θα κάνει τη ζωή όλων μας καλύτερη».

Πάντως, η κα Γιασιράνη τόνισε, ότι ως δομική παρέμβαση δεν θα έχει απτό αποτέλεσμα στην αρχή, μέχρι να ολοκληρωθεί και να εφαρμοστεί στον πολίτη. Όταν όμως ολοκληρωθεί και αρχίσει να λειτουργεί με τη νέα του μορφή, θα δουν οι πολίτες, ότι πραγματικά ήταν μία απαραίτητη και σοβαρή παρέμβαση με την οποία θα λειτουργεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθύνσεις και σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη, θα γίνει η επεξεργασία διαφόρων πραγμάτων. Έχουν μπει κάποιοι βασικοί πυλώνες, και πάνω σε αυτούς θα χτιστεί ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Σε ερώτηση, για το αν προβλέπονται και προσλήψεις, η αντιπεριφερειάρχης απάντησε, ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο οργανόγραμμά της έχει 850 θέσεις αλλά σήμερα δεν είναι πάνω από 420 οι εργαζόμενοι που υπηρετούν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, μαζί.

Αυτό σημαίνει, ότι το προσωπικό είναι τουλάχιστον το μισό που χρειάζεται ένας τέτοιος οργανισμός, με τόση διασπορά στα νησιά και με τόσες ιδιαιτερότητες και παρά το γεγονός αυτό, έχει γίνει ένα τιτάνιο έργο.

Όπως τόνισε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα προσπαθήσει με πολλούς τρόπους, να προσελκύσει εργαζομένους να έρθουν και να υπηρετήσουν στα νησιά μας, και πρόσθεσε, ότι κάθε χρόνο η περιφέρεια ζητά προσωπικό από το υπουργείο Εσωτερικών για να καλύψει τις κενές θέσεις αλλά η υποστελέχωση είναι τόσο εκτεταμένη, που πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε τρόπος ν’ αυξηθεί το προσωπικό για να ελαφρυνθεί και το υπάρχον.

Μάλιστα, θα διερευνηθεί, αν επιτυχόντες από παλαιότερους διαγωνισμούς μπορούν να καλύψουν κάποιες θέσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»