Συνάντηση για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας που αφορούν το νησί μας

Συνάντηση για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας που αφορούν το νησί μας

Συνάντηση για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας που αφορούν το νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1042 ΦΟΡΕΣ

Με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστο Ευστρατίου συναντήθηκε χθες ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Τσούλλος, με τον οποίο συζήτησε θέματα αρμοδιότητάς του και ιδιαίτερα την οργάνωση και τον συντονισμό των υπηρεσιών που υπάγονται στο αντικείμενό του σε δήμο και περιφέρεια.

Αμέσως μετά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες ο κ. Ευστρατίου δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Νίκο Τσούλλο και με τους υπηρεσιακούς του δήμου και της περιφέρειας κάναμε μία σύσκεψη, ώστε να συζητήσουμε διάφορα θέματα πάνω στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας τα οποία είναι και πάρα πολύ σοβαρά.

Κάναμε μία αρχική ενημέρωση στον αντιδήμαρχο και είπαμε πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα τονίζοντας ότι ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας είναι πάντα σημαντικός και η συνεργασία προβλέπεται να είναι καλή.

Ως περιφέρεια, εδώ και 9 χρόνια με όλες τις δημοτικές αρχές είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία και έναν καλό συντονισμό καθώς και με τον κάθε αντιδήμαρχο αλλά και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες των τμημάτων.

Πιστεύω να πάνε όλα καλά. Έχουμε ακόμα πάρα πολύ δουλειά, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, και μάλιστα οι δήμοι θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα σχέδιά τους. Για όλα αυτά πάμε βήμα-βήμα.

Μιλήσαμε για όλα και κυρίως για τον συντονισμό μεταξύ μας σε ό,τι αφορά και τις αρμοδιότητες των δύο πλευρών, όμως δε μένουμε στις αρμοδιότητες. Προσπαθούμε ο ένας να καλύπτει τον άλλον. Πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και ως περιφέρεια και ως δήμος, όπου χρειαστεί».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσούλλος, δήλωσε τα εξής: «Οι αρμοδιότητες που μου έδωσε ο δήμαρχος θεωρώ ότι είναι οι σημαντικότερες, οι ευθύνες είναι μεγάλες γι΄αυτό έχουμε θέσει ως στόχο, ο ίδιος και εγώ και όλο το δημοτικό συμβούλιο, να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Και αυτό γιατί έχει να κάνει με τη ζωή και την περιουσία τόσο του ιδιώτη όσο και του επιχειρηματία.

Στόχος μας είναι να στελεχώσουμε αυτή την υπηρεσία όσο το δυνατόν καλύτερα, με ειδικό προσωπικό, ώστε να οργανωθεί και να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που είναι πολύ μεγάλες.

Με τον κ. Ευστρατίου γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, είναι δραστήριος. Εμείς είμαστε εδώ να βάλουμε σε μία νέα βάση τη συνεργασία που πέρα από φιλική θα είναι και υπηρεσιακή για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Αυτός είναι ο σκοπός μας».

Μάλιστα έκανε γνωστό, ότι οι συναντήσεις του ίδιου τις πρώτες μέρες γίνονται με υπηρεσιακούς παράγοντες ενώ σε δεύτερη φάση και συγκεκριμένα τις επόμενες μέρες θα γίνουν με τους εθελοντές μας.

«Χωρίς αυτούς δε γίνεται τίποτα. Καλύπτουν τα κενά του κράτους και τους ευχαριστούμε δημόσια, θα είμαστε πάντα κοντά τους, θα τους στηρίζουμε και θα τους οργανώσουμε ακόμα καλύτερα. Στόχος μας είναι να κάνουμε ακόμα περισσότερα», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη