Εξοντωτικό πρόστιμο 115.000 ευρώ από κλιμάκιο «καμικάζι» του ΕΦΚΑ σε μικρό ξενοδοχείο στη Ρόδο

Εξοντωτικό πρόστιμο 115.000 ευρώ από κλιμάκιο  «καμικάζι» του ΕΦΚΑ σε μικρό ξενοδοχείο στη Ρόδο

Εξοντωτικό πρόστιμο 115.000 ευρώ από κλιμάκιο «καμικάζι» του ΕΦΚΑ σε μικρό ξενοδοχείο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8765 ΦΟΡΕΣ

Άδικο, απαράδεκτο και θλιβερό χαρακτηρίζει το γεγονός ο επιχειρηματίας

Τους... «καμικάζι» του ΕΦΚΑ που ήρθαν στη Ρόδο για να πραγματοποιήσουν ελέγχους, είδε με τα μάτια του ένας επιχειρηματίας του νησιού μας που διαθέτει μικρό ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Φαληράκι, καθώς σε έλεγχο που διενήργησαν την 1η Νοεμβρίου, εντόπισαν στο ξενοδοχείο του 11 άτομα για τα οποία καταλογίστηκε πρόστιμο της τάξης των 10.500 ευρώ για το καθένα από αυτά!

Ο επιχειρηματίας, μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» αποκάλυψε, ότι ο έλεγχος έγινε την 1η Νοεμβρίου από κλιμάκιο που ήρθε στη Ρόδο για τον σκοπό αυτό, αφού το ξενοδοχείο είχε κλείσει δύο μέρες νωρίτερα και αφού ο λογιστής είχε ξεκινήσει ήδη διαδικασία απολύσεων. Όπως προκύπτει μάλιστα και από τις κρατήσεις των πελατών, που ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θα προσκομίσει στη δικαιοσύνη, όπου θα προσφύγει μέσα στις επόμενες μέρες κατά παντός υπευθύνου τις μέρες, εκείνες κανένας τουρίστας δεν διέμενε στο ξενοδοχείο και ουσιαστικά ήταν κλειστό.


«Είδα σήμερα το έγγραφο που μου έστειλαν και δεν πίστευα στα μάτια μου! Η κυρία τάδε, είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, που διενήργησε λέει έλεγχο, βεβαίωσε ότι 11 αγνώστων στοιχείων άτομα, εργάζονταν εκεί, και βεβαίωσε για τον καθένα 10.500 ευρώ ως πρόστιμο! Νομίζαμε ότι οι εξηγήσεις που δώσαμε ήταν επαρκείς αλλά δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί κινήθηκαν με σκοπιμότητα σε βάρος μας.


Είχαμε κλείσει το ξενοδοχείο. Ποιό μικρό ξενοδοχείο στο Φαληράκι είναι ανοιχτό την 1η Νοεμβρίου και απασχολεί προσωπικό; Να το κάνουμε τι; Αφού τουρίστες δεν είχαμε. Φαίνεται και από τις κρατήσεις και από την κίνηση, τους τα εξηγήσαμε.
Όντως όταν ήρθαν εκεί, είδαν κάποια άτομα και ναι.

Ήταν μέλη της οικογένειάς μου αλλά και κάποιοι από τους εργαζόμενους, χωρίς τις στολές τους, που ήρθαν από τα σπίτια τους όπως συνηθίζεται στο τέλος της σεζόν, για να πάρουν τα πράγματά τους, να μας χαιρετήσουν και να φύγουν. Ε, λοιπόν, όλο αυτό, καλούμαστε τώρα να το πληρώσουμε με 115.000 ευρώ! Ποιο ήταν το αδίκημα; Ποιο το έγκλημα που διαπράξαμε – σημείωσε ο ίδιος.


Μέσα στις επόμενες μέρες, ο ίδιος αναμένεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αλλά όπως σημείωσε, μπαίνει τώρα σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατικό, επειδή κάποιες υπηρεσίες και στελέχη τους, δυστυχώς, δεν ξέρουν πώς λειτουργεί η αγορά και αντί να εντοπίζουν περιπτώσεις σοβαρές και μεγάλες, όπου πράγματι, η παράνομη απασχόληση οργιάζει, στρέφονται σε εμάς, αδίκως προκαλώντας τεράστια προβλήματα».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας

«Σύνδεσμος Αγάπης»: Η αλληλεγγύη πάντα σε πρώτο πλάνο

Σκλαβενίτης: Νέο deal στη Ρόδο – Συμφώνησε με την αλυσίδα «Φλεβάρης»

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 7 νησιά

Στην περιφέρεια Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%