Η Σχολή Χορού “Pirouette, Εύη Παρασκευά” θα λάμψει στο FETE DE LA DANSE στην Αθήνα

Η Σχολή Χορού “Pirouette, Εύη Παρασκευά” θα λάμψει στο FETE DE LA DANSE  στην Αθήνα

Η Σχολή Χορού “Pirouette, Εύη Παρασκευά” θα λάμψει στο FETE DE LA DANSE στην Αθήνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3288 ΦΟΡΕΣ

Μια ομάδα 25 ατόμων από το νησί μας, μεταξύ των οποίων μαθήτριες, χορογράφοι, γονείς και φίλοι, θα κάνουν το ταξίδι μέχρι το θέατρο ACS της Αθήνας, χωρητικότητας 530 θέσεων, για μια παράσταση που υπόσχεται να αποτελέσει ορόσημο στην καλλιτεχνική πορεία της “Σχολής Χορού Pirouette, Εύη Παρασκευά”.

Το FETE DE LA DANSE διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αναγνωρισμένων Σχολών Χορού Ελλάδας (Π.Ε.Α.Σ.Χ.Ο) και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τα κορίτσια που ακολουθούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να μοιραστούν τη σκηνή με χορευτές από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Η εκδήλωση, συν τις άλλοις, έχει στόχο να λειτουργήσει ως μια πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής και συνεργασίας, προωθώντας την αξία της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Με επικεφαλής τις καταξιωμένες χορογράφους και δασκάλες των παιδιών κ.κ. Εύη Παρασκευά και Εύα Πόκκια, η Σχολή Χορού "Pirouette" πρόκειται να παρουσιάσει δύο εντυπωσιακές χορογραφίες κλασικού και σύγχρονου χορού. Ως απόδειξη της τεχνογνωσίας των εκπαιδευτών και της αφοσίωσης των μαθητών, οι χορογραφίες παρουσιάζουν ένα άψογο μείγμα κλασικής χάρης και σύγχρονης καινοτομίας.Μάλιστα, η παρουσία των κοριτσιών στην Αθήνα σηματοδοτεί μία συνέχεια της ιδιαιτέρως επιτυχημένης χορευτικής παράστασης “Ταξιδεύοντας με τον Άνεμο", που πραγματοποιήθηκε στο νησί μας τον περασμένο Ιούνιο. Η επερχόμενη χορευτική παράσταση θα περιλαμβάνει δύο διαφορετικές χορογραφίες - ένα νεοκλασικό κομμάτι εμπλουτισμένο με τη φρέσκια οπτική των χορογράφων, και ένα σύγχρονο, δυναμικό κομμάτι που υπόσχεται συναρπαστικές εναλλαγές σε ένταση και κίνηση.

Οι ταλαντούχες μαθήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη Σχολή Χορού Pirouette στην Αθήνα, είναι οι εξής:

Αλαφάκη Θεανώ

Αντωνάκη Κλεοπάτρα

Γιακουμάρου Σωτηρία

Κατσιούλη Ελενα

Μανωλάκη Εβίτα

Μπούζη Χριστίνα

Παπασάββα Μαρία

Παττελάκη Τσαμπίκα

Σαχίνη Μαίρη

Φωταρά Φιλία

Καθώς η σχολή ετοιμάζεται να ανέβει σε μία από τις πλέον μεγάλες χορευτικές σκηνές της Αθήνας, γίνεται ξεκάθαρο πως αυτό το ταξίδι δεν έχει αποκλειστικό στόχο τη χορευτική αρτιότητα. Έχει να κάνει με την ανεκτίμητη εμπειρία που αποκτάται, τις συνδέσεις που δημιουργούνται και τον εορτασμό του χορού ως παγκόσμιας γλώσσας, ώστε οι συμμετέχοντες από το νησί μας να αφήσουν εν τελεί το δικό τους ανεξίτηλο σημάδι στο ζωντανό “μωσαϊκό” της χορευτικής κουλτούρας στη χώρα μας.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας