Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων

Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων

Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1353 ΦΟΡΕΣ

Το 4ο Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων», θα υλοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2024 (αναλόγως των συμμετοχών θα διευθετηθούν οι συναυλίες ανά ημέρα).

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, θα αποσταλούν στα Μουσικά Σχολεία τα απαραίτητα έγγραφα, η έγκριση από το ΙΕΠ και το υπουργείο Παιδείας, καθώς και ενημερωτικά δελτία από ξενοδοχεία και προσφορές.

Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, μεταξύ του Αιγαίου πελάγους και των ακτών της Μέσης Ανατολής. Ως σταυροδρόμι πολισμών, συνυπάρχει με το κλασικό, το παραδοσιακό και το σύγχρονο.

Στο Μουσικό Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων» προσκαλούνται μουσικά σύνολα από τα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδος, έχοντας ως βασικό ρεπερτόριο τρεις θεματικές: Κλασική μουσική, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική, σύγχρονη μουσική.

Οι συνεργασίες αυτές προσφέρουν: υψηλό μουσικό και μορφωτικό αντίκτυπο για τους/τις μαθητές/μαθήτριες, τους/τις εκπαιδευτικούς των Σχολείων και τις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες και καλλιέργεια διαφορετικών ειδών μουσικής (κλασική, παραδοσιακή, σύγχρονη, λαϊκή).

Οι χώροι στους οποίους προτείνεται να διεξαχθεί είναι: Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (έναρξη στις 11/04), Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νεστορίδειο Μέλαθρο, Καθολικός Ναός Αγίου Φραγκίσκου, με τη συνεργασία και τη στήριξη: ΔΔΕ Δωδεκανήσου, περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δήμου Ρόδου και Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Ρόδου.

Κατά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, προβλέπεται συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους καθώς και ερωτηματολόγιο ώστε να αποτιμηθεί η δράση αλλά και να μπορέσει να εξελιχθεί, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και τις προσδοκίες τους.

Σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκαν τρία φεστιβάλ, στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων και των Πολιτιστικών Προγραμμάτων- Εκδρομών: Το 2019 πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ με τα Μουσικά Σχολεία Ρόδου, Ιλίου, Παλλήνης και Πειραιά, (στο οποίο έλαβε μέρος το Μουσικό Σχολείο Ρόδου).

Το 2022 πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ με τα Μουσικά Σχολεία Ρόδου, Αλίμου, Αργολίδας και με βίντεο Σερρών, Ηρακλείου, (στο οποίο έλαβε μέρος το Μουσικό Σχολείο Ρόδου).

Το 2023 πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ με τα Μουσικά Σχολεία Ρόδου, Αθηνών, Ηρακλείου, Πτολεμαΐδας, Σάμου (στο οποίο έλαβε μέρος το Μουσικό Σχολείο Ρόδου).

Πηγή: gym-mous-rodou.dod.sch.gr/Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο