Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην διευθυντή τράπεζας στο νησί μας

Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην διευθυντή τράπεζας στο νησί μας

Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην διευθυντή τράπεζας στο νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1074 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, η εκδίκαση της υπόθεσης του 63χρονου πρώην διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας στη Ρόδο, ο οποίος κατηγορείται, ότι υπεξαίρεσε ποσό περίπου 1,8 εκατομμυρίων ευρώ από λογαριασμούς πελατών.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει προχθές, όμως τελικά αναβλήθηκε εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων, για τις 16 Μαΐου 2024.

Η υπόθεση, αφορά – σύμφωνα με τα όσα οι ιδιώτες – καταθέτες έχουν καταγγείλει στις μηνύσεις τους – τις ενέργειες που φέρεται να έκανε από το 2012 και έπειτα ο πρώην διευθυντής.

Ο πρώην διευθυντής, ο οποίος στην απολογία του στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, τον Νοέμβριο του 2022 είχε υποστηρίξει ότι «δεν έχει πάρει εκείνος τα χρήματα αλλά τα έδωσε ως “πανωτόκια” σε πελάτες», έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό όρους.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτόδικο δικαστήριο), απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς περί αναγνώρισης ελαφρυντικών στον 63χρονο και τον έκρινε ένοχο για τέσσερα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα επιβάλλοντάς του οχτώ χρόνια κάθειρξη για την πλαστογραφία, οχτώ χρόνια κάθειρξη για την απάτη, έξι χρόνια κάθειρξη για νομιμοποίηση εσόδων και έξι χρόνια κάθειρξη για απάτη με υπολογιστή, δηλαδή κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 18 έτη.

Το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με την ίδια απόφασή του και κάνοντας δεκτό τον αυτοτελή ισχυρισμό τού συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, έδωσε ανασταλτικό, ως προς την έφεση, αποτέλεσμα στον 63χρονο με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 63χρονος άσκησε έφεση, η οποία και θα εκδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον προσεχή Μάιο.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο παραστάθηκαν προς υποστήριξη της κατηγορίας οι κ.κ. Έλενα Κορδέλλα, Χαρά Παπαδοπούλου, Μιχαήλ Ιωάννη Καντιδενός και Ιωάννης Καρατζαφέρης, ενώ την υπεράσπιση είχε ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια