Ελεύθερος με όρους για τους 8 μετανάστες που είχε κρύψει στο φορτηγό

Ελεύθερος με όρους για τους 8 μετανάστες που είχε κρύψει στο φορτηγό

Ελεύθερος με όρους για τους 8 μετανάστες που είχε κρύψει στο φορτηγό

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1225 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 55χρονος Ροδίτης που συνελήφθη από λιμενικούς να έχει «κρύψει» στο φορτηγό του οχτώ παράνομους αλλοδαπούς, με σκοπό να τους διευκολύνει να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής στο νησί μας, με προορισμό τον Πειραιά.

Η σύλληψη του 55χρονου έγινε στις 8 Ιανουαρίου 2024 και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Έτσι, χθες το πρωί, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο 55χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όλα ξεκίνησαν, όταν στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου, διαπιστώθηκε, ότι ο 55χρονος, ως οδηγός φορτηγού οχήματος, μετέφερε εντός αυτού τους οκτώ αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της επιβίβασής τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, το οποίο είχε προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Ο 55χρονος που έγινε αντιληπτός από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 (Υποχρεώσεις μεταφορέων) ενώ εντοπίστηκαν και οι οκτώ (08) αλλοδαποί (όλοι άνδρες), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια