Στη φυλακή 33χρονος Αλβανός για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

Στη φυλακή 33χρονος Αλβανός για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

Στη φυλακή 33χρονος Αλβανός για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1449 ΦΟΡΕΣ

Στη φυλακή οδηγείται 33χρονος για να εκτίσει τη «βαριά» ποινή που του έχει επιβληθεί, από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για τις κλοπές που έχει διαπράξει, μαζί με έναν αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, σε σπίτια της περιοχής μας, απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα που έβρισκαν.

Ο συλληφθείς μαζί με τον 32χρονο Αλβανό έμπαιναν στις κατοικίες από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Η «δράση» των δύο ανδρών σταμάτησε με τη σύλληψή τους πριν από περίπου ενάμιση χρόνο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και δικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για τρία αδικήματα:

• Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

• Παράνομη οπλοφορία.

• Προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση. Συγκεκριμένα για τα αδικήματα αυτά, κρίθηκαν ένοχοι στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 (μετά από διακοπή από τις 18 το ίδιου μήνα του δικαστηρίου) και τους επιβλήθηκε, στον 33χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 5 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 3.900 ευρώ και στον 32χρονο αλλοδαπό, ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 3600 ευρώ (360 ημερήσιες μονάδες προς 10 ευρώ την ημέρα).

Οι εφέσεις σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι, προχθές (12 Ιανουαρίου) το βράδυ περιπολούντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., εντόπισαν τον 33χρονο ημεδαπό και καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε η παραπάνω καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για συνολικά οχτώ περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) που φέρονται να διέπραξαν το χρονικό διάστημα από τις 23 Σεπτεμβρίου 2022 έως και τις 15 Οκτωβρίου 2022 οπότε και έγινε η σύλληψη τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. Μάλιστα, στην κατοχή τους είχαν βρεθεί, εκτός από ορισμένα κλοπιμαία και ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή αλλά και ένας σουγιάς!

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν, όταν στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας για απόπειρα κλοπής, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς ο 33χρονος ημεδαπός δράστης και έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι, το χρονικό διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2022 μαζί με τον 32χρονο αλλοδαπό συνεργό του διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία οκτώ κλοπές, (5 τετελεσμένες και 3 απόπειρες) εισερχόμενοι από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες-παράθυρα σε ισάριθμες κατοικίες, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και αντικείμενα.

Στην κατοχή του 33χρονου Έλληνα είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• 98 φαρμακευτικά-ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή,

• 50 ευρώ,

• Σουγιάς με λάμα 7 εκατοστά,

• 2 κινητά τηλέφωνα,

• Προϊόντα κλοπών, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ακολούθησε και η σύλληψη του 32χρονου Αλβανού και ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και για τους δύο εμπλεκόμενους για διάπραξη κλοπών, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλου, με την οποία παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Κώστα Αβδελλή, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος αλλοδαπός είχε αρνηθεί, απολογούμενος ότι έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση, ενώ ο 33χρονος Έλληνας είχε αποδεχτεί μερικώς τις πράξεις του, λέγοντας, πως διέπραξε κάποιες κλοπές, υπό την επήρεια ουσιών, στην περιοχή της Ανάληψης, όχι όμως όλες όσες του καταλογίζονται.

Ο ίδιος είχε τονίσει , πως είναι εξαρτημένος χρήστης και μάλιστα παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης, ενώ για τα ναρκωτικά χάπια που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, είχε πει, ότι τα έχει προμηθευτεί νόμιμα και προσκόμισε τις σχετικές ιατρικές συνταγές.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, και οι δύο άνδρες είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια