ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενθουσιώδης και επιβλητική η συγκέντρωσις των γυναικών της εθνικής παρατάξεως

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: Ενθουσιώδης και επιβλητική η συγκέντρωσις των γυναικών της εθνικής παρατάξεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενθουσιώδης και επιβλητική η συγκέντρωσις των γυναικών της εθνικής παρατάξεως

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 232 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3830

ΕΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗ ΕΙΣ ΤΟ «ΠΙΝΔΟΣ»
ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΧΘΕΣ
ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΧΩΡΟΝ
Με απόλυτον αισιοδοξίαν διά την Νίκην η οποία αυτή την φοράν θα είναι μεγαλειώδης ήρχισεν από της πλευράς του Εθνικού Μετώπου ΕΡΕ - Προοδευτικών εις την Δωδεκάνησον ο προεκλογικός αγών με σαφή τα χαρακτηριστικά της συσπειρώσεως του λαού πέριξ των εθνικών δυνάμεων διά την απόκρουσιν και ματαίωσιν των σχεδίων των κομμουνιστών.


Μετά την προ ημερών συγκέντρωσιν εις την άνω αίθουσαν του «Ακταίον» κατά την οποίαν οι υποψήφιοι κ.κ. Κωτιάδης και Χαρίτος ωμίλησαν ενώπιον των στελεχών της πόλεως επραγματοποιήθη χθες το απόγευμα μεγάλη συγκέντρωσις των κυριών δεσποινίδων των Επιτροπών αγώνος Πόλεως Ρόδου εις την αίθουσαν του ξενοδοχείου «Πίνδος».


Εις την συγκέντρωσιν μετέσχον πέραν των παλαιών μελών των Επιτροπών και πολλά νέα μέλη. Κατ’ αυτήν ωμίλησαν οι υποψήφιοι κ.κ. Κωτιάδης, Χαρίτος και Ζαννής αναπτύξαντες την σημασίαν των επικειμένων εκλογών αφ’ενός διά το μέλλον του έθνους και αφ’ ετέρου διά την οικονομικήν πρόοδον του λαού αι παριστάμεναι δέ τους κατεχειροκρότησαν.

Γενικώς κατά την χθεσινήν συγκέντρωσιν επεκράτησεν εξαιρετικός ενθουσιασμός και πίστις ότι ολόκληρος ο λαός αντελήφθη τα ψεύδη και τας απάτας της Ε.Κ. και της ΕΔΑ εις βάρος του και θα προστατεύση αποτελεσματικώς τα συμφέροντά της πατρίδος και τα ατομικά οικονομικά τοιαύτα.

ΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΙ
Από της σήμερον ουσιαστικώς αρχίζουν και αι περιοδείαι των υποψηφίων της εθνικής παρατάξεως εις τας κοινότητας της Ρόδου. Οι κ.κ. Κωτιάδης, Χαρίτος και Ζαννής θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις εις την ύπαιθρον όπου θα μεταφέρουν το μήνυμα του ενθουσιασμού και της πίστεως εις την νίκην που επικρατεί μεταξύ των εθνικοφρόνων πολιτών της Ρόδου.


Χθες ανεκοινώθη εκ του Κόμματος των Προοδευτικών ότι ος του Κόμματος εις Δωδεκάνησον θα είναι ο κ. Ζαννής. Κατόπιν αυτού ο Συνδυασμός της Εθνικής Παρατάξεως απαρτίζεται εκ των κ.κ. Στέλιου Κωτιάδη, Γαβριήλ Χαρίτου, Εμμανουήλ Ζαννή, Νικολάου Παρθενιάδη και Ιπποκράτους Ταυλαρίου.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ
Σήμερον την 3.30 μεταμεσημβρινήν θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Εθνικής Παρατάξεως εις το Ξενοδοχείον «Πίνδος» εις τα οποία θα προσέλθουν τα στελέχη (άνδρες και γυναίκες) της πόλεως Ρόδου καθώς και άπαντες οι φίλοι της παρατάξεως. Κατά τα σημερινά εγκαίνια θα ομιλήσουν οι υποψήφιοι του Κόμματος.

ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας). Οι καπνοπαραγωγοί της Κω πρωτοστατούν εις την «Μάχην υπέρ της Ελλάδος» υποδεχόμενοι με ενθουσιασμό τον υποψήφιον κ. Παρθενιάδη εις όλα τα χωρία. Οι καπνοπαραγωγοί της Κω έχουν δυσαρεστηθή διότι πέραν του εμπαιγμού των αγροτών υπό του κ. Παπανδρέου ελησμονήθησαν κατά τον προγραμματισμόν της Ε.Κ. και δεν διετέθη ουδέ δραχμή διά την αγοράν των καπνών.

ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΙΣΥΡΟΝ
Αφίκετο εις Ρόδον ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικειών Νισύρου της ΕΡΕ κ. Νικόλαον Χαρτοφύλλης ο οποίος επεσκέφθη τον Πρόεδρον της ΕΡΕ Δωδεκανήσου κ. Μιχ. Αναστασιάδην και συνειργάσθη μετ’ αυτού επί διαφόρων ζητημάτων. Ο κ. Χαρτοφύλλης ετόνισεν ότι εις την Νίσυρον επικρατεί ενθουσιασμός εκ της συνεργασίας των εθνικοφρόνων Κομμάτων και βεβαιότης ότι η νίκη της Εθνικής παρατάξεως θα φέρη και την Οικονομικήν σταθερότητα και πρόοδον καθώς και την Ικανοποίησιν των δικαίων αιτημάτων των λαϊκών και αγροτικών μαζών.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...