Κάθειρξη 11 ετών σε Πακιστανό για τον βιασμό ανήλικης στην Κάρπαθο

Κάθειρξη 11 ετών σε Πακιστανό για τον βιασμό ανήλικης στην Κάρπαθο

Κάθειρξη 11 ετών σε Πακιστανό για τον βιασμό ανήλικης στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1214 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών επιβλήθηκε χθες το μεσημέρι από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε 29χρονο αλλοδαπό από το Πακιστάν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό και την αποπλάνηση μίας ανήλικης στην Κάρπαθο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο ο αλλοδαπός δεν κατάφερε να μειώσει ούτε μέρα την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί στις 7 Ιουνίου 2021 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση άλλων ελαφρυντικών πλην αυτού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που του είχε αναγνωριστεί και στο πρωτόδικο δικαστήριο και του επέβαλε κάθειρξη 8 ετών για το αδίκημα του βιασμού και κάθειρξη 7 ετών για το αδίκημα της τέλεσης γενετήσιων πράξεων (αποπλάνηση) με ανήλικη που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, δηλαδή κατά συγχώνευση 11 έτη κάθειρξης.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο αλλοδαπός αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, πως δεν γνώριζε την ακριβή ηλικία της ανήλικης και πίστευε ότι ήταν μεγαλύτερη, αλλά και ότι μεταξύ τους υπήρξαν μόνο μερικά φιλιά και αγκαλιές.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον αλλοδαπό παραστάθηκε ο κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης, ενώ προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της ανήλικης η κα Επιστήμη Γιαρίμογλου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στα τέλη Απριλίου 2020 και μετά από καταγγελία που έγινε από την οικογένεια της ανήλικης, ο 29χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν, συνελήφθη και ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά την απολογία του, ο αλλοδαπός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ μετέπειτα ασκήθηκε και συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του από την ανακρίτρια Ρόδου για το αδίκημα του βιασμού.

Για την κατηγορία αυτή, ο 29χρονος Πακιστανός προσήχθη εκ νέου και έδωσε συμπληρωματική απολογία στις 4 Δεκεμβρίου 2020.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο αλλοδαπός επέστρεψε στη φυλακή, ενώ με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παραπέμφθηκε σε δίκη, για τα αδικήματα του βιασμού και της τέλεσης γενετήσιων πράξεων (αποπλάνηση) με ανήλικη που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, οπότε και η 54χρονη μητέρα της κοπέλας μετέβη, ένα τέταρτο πριν τις δέκα το βράδυ, στους αστυνομικούς και κατήγγειλε, ότι η ανήλικη κόρη της, νωρίτερα το απόγευμα, βρέθηκε στο σπίτι του αλλοδαπού, όπου ο τελευταίος τη φίλησε στο στόμα, πράξη που είχε κάνει και μερικές ημέρες νωρίτερα!

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα είχε πει, πως εκείνο το απόγευμα βρισκόταν στο κατάστημα της άλλης κόρης της (μεγαλύτερη από την ανήλικη) και είχε αφήσει την –τότε- 11χρονη να την προσέχει η 27χρονη αδελφή της.

Κάποια στιγμή περίπου στις 5.30 το απόγευμα, η 27χρονη επικοινώνησε με τη μητέρα της και της είπε πως η αδελφή της δεν βρισκόταν στην αυλή, όπως θα έπρεπε, και να παίζει.

Η αδελφή επικοινώνησε με την ανήλικη κοπέλα, η οποία αιτιολογήθηκε, λέγοντας ότι πήγε λίγο να περπατήσει και τότε η 27χρονη της ζήτησε να επιστρέψει σπίτι τους.

Πράγματι λίγα λεπτά αργότερα, οι δύο γυναίκες είδαν την ανήλικη να βγαίνει – σύμφωνα με την καταγγελία- έξω από μία πολυκατοικία που βρισκόταν κοντά στο σπίτι τους.

Από το μπαλκόνι, τους κοιτούσε ο 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε από τη μεγαλύτερη αδελφή «τι ήθελε η 11χρονη στην πολυκατοικία» εκείνος φέρεται να απάντησε πως «ήταν στο σπίτι μαζί μου, καταλαβαίνω ότι ήταν λάθος, δεν θα ξανασυμβεί».

Αμέσως η μητέρα κάλεσε την Αστυνομία, ωστόσο ο αλλοδαπός κατάφερε να διαφύγει από την πίσω πόρτα και τελικά συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, η μητέρα φέρεται να κατήγγειλε, πως η κόρη της, επιστρέφοντας στο σπίτι, της εκμυστηρεύθηκε ότι με τον αλλοδαπό έχουν ξαναβρεθεί σπίτι του, όμως δεν την έχει πειράξει ούτε την ανάγκασε να κάνει κάτι που δεν θέλει.

Η ανήλικη παραδέχτηκε ωστόσο, ότι τη φίλησε στο στόμα, κάτι που είχε κάνει ξανά και την ημέρα της καταγγελίας, δηλαδή στις 24 Απριλίου 2020.

Από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι ο αλλοδαπός και η ανήλικη είχαν γνωριστεί δέκα ημέρες πριν την καταγγελία, ενώ η 11χρονη είχε επισκεφθεί το σπίτι του άλλες δύο φορές.

Σε μία εκ των συναντήσεων αυτών στις 22 Απριλίου, η ανήλικη φέρεται να ήταν χωρίς τα ρούχα της από τη μέση και επάνω και ο αλλοδαπός να ενήργησε ασελγείς πράξεις σε βάρος της και εκείνη να ενήργησε επίσης ερωτικά προς τον αλλοδαπό.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών