Οι υπάλληλοι του δήμου Ρόδου και οι εργαζόμενοι του νοσκομείου στηρίζουν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στο αίτημά τους για δωρεάν παιδεία

Οι υπάλληλοι του δήμου Ρόδου και οι εργαζόμενοι του νοσκομείου στηρίζουν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στο αίτημά τους για δωρεάν παιδεία

Οι υπάλληλοι του δήμου Ρόδου και οι εργαζόμενοι του νοσκομείου στηρίζουν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στο αίτημά τους για δωρεάν παιδεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1269 ΦΟΡΕΣ

Από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του δήμου Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Λέμε όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 18 Γενάρη, στις 12 πμ στις καμάρες του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η κυβέρνηση καταπατώντας το άρθρο 16 του Συντάγματος έφερε νομοσχέδιο με το οποίο επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων. Βάζει νέα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών μας αφού το ποιος θα καταφέρει να σπουδάσει θα κρίνεται ακόμα περισσότερο από την τσέπη της οικογένειάς του.

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, πως θα ωφεληθούν τα δημόσια Πανεπιστήμια λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος εάν αναρωτηθούμε στο πόσο αναβαθμίστηκαν τα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία από την ίδρυση των ιδιωτικών νοσοκομείων και σχολείων.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης πως έτσι θα μειωθεί η φυγή φοιτητών στο εξωτερικό προσκρούει στον ίδιο το σχεδιασμό που έκανε για την εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια. Αν θέλει, ας αυξήσει τους εισακτέους, ας επιτρέψει στα παιδιά να κατοχυρώνουν βαθμολογίες και να ξαναδίνουν εξετάσεις για δεύτερη και τρίτη χρονιά σε λιγότερα μαθήματα, ας μην προχωρήσει σε νέους κόφτες (εθνικό απολυτήριο).

Για να μπεις στο δημόσιο Πανεπιστήμιο έχεις τράπεζα θεμάτων, ελάχιστη βάση εισαγωγής, πανελλαδικές και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Για να μπεις στο ιδιωτικό αρκεί να έχεις λεφτά... Κερδισμένοι θα είναι οι “πωλητές” πτυχίων και το κράτος από την περικοπή δαπανών για την παιδεία.

Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη, για μας και τα παιδιά μας, είναι το αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν Πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές, θα ενσωματώνει στο πτυχίο τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα και όχι μια παιδεία - εμπόρευμα!

Απαιτούμε:

– Απόσυρση του νομοσχεδίου.

– Όχι στα ιδιωτικά – μη κρατικά πανεπιστήμια. Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16.

– Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές.

– Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις πραγματικές ανάγκες εργαζομένων στα Πανεπιστήμια.

Συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ως ένδειξη της υποστήριξής τους στο αίτημα των μαθητών για δωρεάν παιδεία, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Όλοι και όλες τη Πέμπτη 18 Γενάρη 12 π.μ. στις καμάρες του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μαζί με τα παιδιά μας απαιτούμε:

• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια!

Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16!

• Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές!

• Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων – Πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα!

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια και τους Φοιτητές – Δωρεάν Σίτιση, Στέγαση και Μετακίνηση

• Να αναπτυχθούν κρατικά πανεπιστήμια στα Δωδεκάνησα για επαγγέλματα, που σχετίζονται με τον κλάδο της υγείας (ιατρική, νοσηλευτική και παραϊατρικών σπουδών)

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην καταπάτηση του άρθρου 16 του συντάγματος και θα επιτρέψει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη πατρίδα μας.

Για τα κέρδη των λίγων έχουν πάρει φόρα και δεν τους σταματάει τίποτα. Έχουν βάλει σκοπό να παραδώσουν στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι έχει απομείνει από την δημόσια και δωρεάν παιδία, στα πρότυπα της ιδιωτικοποιημένης υγείας, των ιδιωτικοποιημένων μέσων μαζικής μεταφοράς, της ιδιωτικοποιημένης ενέργειας κ.τ.λ. χωρίς να λογαριάζουν τις επιπτώσεις στην μόρφωση των παιδιών μας.

Τι θα φέρουν τα «ελεύθερα» ιδιωτικά πανεπιστήμια, το γνωρίζουμε. Έχουμε τραγικά παραδείγματα από τα ιδιωτικά τρένα, με τους νεκρούς στα Τέμπη. Έχουμε το παραδείγματα από τις ιδιωτικές κλινικές, που στις συνθήκες της Πανδημίας δεν συνέβαλαν ούτε στο ελάχιστο, ενώ πέθαιναν χιλιάδες συνάνθρωποι μας. Έχουμε παράδειγμα τις «ελεύθερες συγκοινωνίες», οι οποίες είναι πανάκριβες και υποβαθμισμένες.

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα υποβαθμίσει ακόμα παραπέρα τα ήδη υποβαθμισμένα δημόσια πανεπιστήμια. Το ζούμε με τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία υποβαθμίζονται μόνιμα από όλες τις κυβερνήσεις, για να στέλνουν πελατεία τους ασθενείς στις πανάκριβες ιδιωτικές κλινικές.

Με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η μόρφωση των παιδιών μας θα υποβαθμιστεί συνολικά και θα την πληρώνουμε πανάκριβα. Για πολλούς από εμάς θα είναι αδύνατο να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, την επιστήμη που επιθυμούν.

Βέβαια, η κυβέρνηση και οι μεγαλοξενοδόχοι θα ήθελαν τα παιδιά μας να σπουδάζουν μόνο τουριστικά επαγγέλματα χωρίς να λογαριάζουν τις επιθυμίες των νέων και τις ανάγκες τις χώρας ,συνολικότερα, σε επιστήμονες όλων των κλάδων.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα νησιά υπάρχει τεράστια έλλειψη σε ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, σκεφτείτε ανάλογα τι θα σήμαινε η υποβάθμιση του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου στην Ρόδο για την πρωτοβάθμια μόρφωση των

παιδιών μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια τους!

Δεν θα υποτάξουμε τις ζωές μας στα κέρδη των λίγων!

Μαζί με τα παιδιά μας βάζουμε φραγμό στην διάλυση της δημόσιας παιδείας και διεκδικούμε την αναβάθμιση της, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες της κοινωνίας μας.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας