Πολιτιστική δράση στο Γυμνάσιο Παραδεισίου

Πολιτιστική δράση στο Γυμνάσιο Παραδεισίου

Πολιτιστική δράση στο Γυμνάσιο Παραδεισίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1315 ΦΟΡΕΣ

Τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου του 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της γ' τάξης, καθώς και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Παραδεισίου Ρόδου παρακολούθησαν μία ωριαία ενημερωτική εξ αποστάσεως επιμόρφωση που αφορούσε τη «Διατήρηση της Τοπικής, της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς».


Ο Χάρης Ραϊτσίνης, που είναι Δρ. Ιστορίας των Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. και μεταδιδακτορικός ερευνητής Marie Curie στο Universidad Complutense de Madrid, παρουσίασε τον ορισμό, τα είδη, τους φορείς και τη σημασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ανέλυσε την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στο «πολιτιστικό» και στο «πολιτισμικό» και εξήγησε τη διαφορά που υφίσταται μεταξύ του «πολιτισμού» και της «κουλτούρας».

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τρεις μελέτες περίπτωσης, το Μουσείο του Καπετάν Φούφα, το House of European History του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, προκειμένου να παρουσιάσει ένα τοπικό, ένα ευρωπαϊκό και ένα διεθνές παράδειγμα, να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών και να συνομιλήσει μαζί τους για μία σειρά από καίρια και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα.



Το Γυμνάσιο Παραδεισίου με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά τον κ.Ραϊτσίνη για την επιμόρφωση, τους μαθητές/τριες του σχολείου για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς κα Ελένη Διακάτου και κ. Ιωάννη Πιλατέρη για την τεχνική υποστήριξη του παρείχαν στην παρουσίαση της τηλεδιάσκεψης.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου