«Σήκωσε μανίκια» ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή Ρόδου: Αυτοψία στα έργα της πόλης

«Σήκωσε μανίκια» ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή Ρόδου: Αυτοψία στα έργα της πόλης

«Σήκωσε μανίκια» ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή Ρόδου: Αυτοψία στα έργα της πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5959 ΦΟΡΕΣ

«Θα κάνουμε το χρέος μας, κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες», όπως δηλώνει ο ίδιος

Ένα από τα πλέον «ανοικτά μέτωπα» της πόλεως Ρόδου, το οποίο ταλαιπωρεί αλλά και πληγώνει κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας, επισκέφθηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Ρόδου κος Αλέξανδρος Κολιάδης και οι συνεργάτες του, με κορυφαία στελέχη και μηχανικούς του δήμου της Ρόδου, προκειμένου να καταγραφούν επιτόπου τα προβλήματα που καθυστέρησαν την ολοκλήρωσή του και να επιταχυνθούν αντίστοιχα οι διεργασίες που απαιτούνται.

Ο κος Κολιάδης, με το επιτελείο του, ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα έργα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο οδικό δίκτυο της περιοχής (από την έξοδο δηλαδή του λιμανιού της Ακαντιάς, της οδού Αυστραλίας έως και τη Νέα Μαρίνα) τόσο από τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου της Ρόδου κο Αλέξανδρο Μπεκιάρη, καθώς επίσης και από τον ειδικό σύμβουλό του κο Μανώλη Σαββή, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κο Βασίλη Βαγιανάκη, τον προϊστάμενο του Λιμενικού Ταμείου στον τεχνικό τομέα κο Δήμο Βασιλόπουλο και τον εργολάβο που έχει αναλάβει την εκτέλεση του οδικού έργου κο Μητσόπουλο.

Στο σημείο βρέθηκε επίσης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Ρόδου κος Νίκος Κωστάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία (και ως δραστηριοποιούμενος επιχειρηματίας στην περιοχή) να ενημερώσει τον δήμαρχο του νησιού μας κο Αλέξανδρο Κολιάδη για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή από το γεγονός ότι τα έργα παραμένουν «ανοικτά» αλλά και να ενημερωθεί αντίστοιχα για την εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.

Μέσα στο επόμενο οκτάμηνο υπολογίζεται η παράδοση του έργου
Μιλώντας στη «Ροδιακή», ο δήμαρχος Ρόδου κος Αλέξανδρος Κολιάδης, σημείωσε, ότι η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες που έχει θέσει ως στόχο η νέα δημοτική αρχή της Ρόδου.

Επισήμανε, ότι οι καθυστερήσεις που καταγράφονται, είναι ανεπίτρεπτες και σημείωσε, ότι όλοι οφείλουμε να κάνουμε το χρέος μας έναντι των πολιτών και του νησιού μας, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς αγκυλώσεις.

Χαρακτήρισε το έργο σημαντικό επειδή αντιστοιχεί στην είσοδο και την έξοδο χιλιάδων οχημάτων σε καθημερινή βάση (και ειδικά το καλοκαίρι) και οι εντολές που έδωσε σε όλους τους συνεργάτες του ήταν να «σηκώσουν μανίκια, να επιταχύνουν τις διεργασίες και να ξεπεράσουν τα εμπόδια που μέχρι σήμερα παρουσιάζονται και να παραδώσουν ως οφείλουν στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες μας, ένα σύγχρονο έργο που θα διευκολύνει την ίδια την καθημερινότητά τους.

«Ξέρω, ότι στο σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. είναι ένα ανοικτό μέτωπο για όλο τον κόσμο. Είναι ένα μέρος ταλαιπωρίας.

Είμαστε εδώ με τους υπηρεσιακούς και τα στελέχη του δήμου της Ρόδου, τον πρόεδρο και τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου και με τον εργολάβο, τον κο Μητσόπουλο γιατί οφείλουμε τώρα να επιταχύνουμε τα έργα που έχουν μείνει πολύ πίσω.

Και δεν είναι η βιτρίνα μόνο, αλλά είναι το ίδιο το γεγονός: Ότι δηλαδή, ο κόσμος και οι επισκέπτες μας ταλαιπωρούνται από το γεγονός αυτό.

Είναι η είσοδος και η έξοδος της πόλης μας. Σε δύο μήνες ξεκινά η τουριστική περίοδος.

Έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ και οι τουρίστες και οι επισκέπτες. Δεν είναι εικόνα αυτή που αντικρίζει κανείς, βγαίνοντας από το λιμάνι.

Έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα, για το οποίο θα προσπαθήσουμε να το “κουμπώσουμε” στην καθημερινότητα της πόλης μας, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος.

Ο άμεσος σχεδιασμός προβλέπει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, την οποία οι συνεργάτες μου εκτιμούν ότι θα είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, να κάνουμε λειτουργικό και ασφαλές το οδικό αυτό δίκτυο: Από την έξοδο δηλαδή του λιμανιού της Ακαντιάς, της οδού Αυστραλίας έως και τη Νέα Μαρίνα.

Ξέρω, ότι αυτό το εξάμηνο που μεσολαβεί, θα είναι δύσκολο για όλους μας, αλλά οι δεσμεύσεις που έχουμε λάβει είναι ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα».

Θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα την επιτάχυνση των έργων
Οι εντολές που έχει δώσει, σε όλους τους συνεργάτες του αλλά και τους προϊσταμένους και τα στελέχη των υπηρεσιών, ο νέος δήμαρχος, είναι να εργαστούν συντονισμένα και μεθοδικά και να φέρουν σε πέρας όλα τα ανοικτά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, να γίνει ο νέος σχεδιασμός παρεμβάσεων που απαιτούνται σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, αλλά κυρίως να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και των επισκεπτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται να γίνουν διαδοχικές συναντήσεις με τους αντιδημάρχους αλλά και τους νέους κοινοτάρχες σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου (εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν κατά ενότητα) έτσι ώστε:

1) Να καταγραφούν τα υφιστάμενα προβλήματα κατά χωριό.

2) Να γίνει ιεράρχηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται

3) Να καταρτιστεί χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένων παρεμβάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος δήμαρχος Ρόδου, αναμένεται επίσης να καθιερώσει τακτικές συναντήσεις με τους αντιδημάρχους του, τους κοινοτάρχες, τους προϊσταμένους υπηρεσιών και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, έτσι ώστε να αξιολογούνται το έργο και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει, να καταγράφονται οι δυσκολίες και αντίστοιχα να αναζητούνται άμεσες λύσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας