Έκλεισε δημοτικό, νηπιαγωγείο και παιδικός σταθμός στον Αρχάγγελο Ρόδου εξαιτίας έλλειψης νερού

Έκλεισε δημοτικό, νηπιαγωγείο και παιδικός σταθμός στον Αρχάγγελο Ρόδου εξαιτίας έλλειψης νερού

Έκλεισε δημοτικό, νηπιαγωγείο και παιδικός σταθμός στον Αρχάγγελο Ρόδου εξαιτίας έλλειψης νερού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4162 ΦΟΡΕΣ

Ένα δημοτικό, ένα νηπιαγωγείο κι ένας παιδικός σταθμός έκλεισαν σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι στον Αρχάγγελο , με  απόφαση του Δήμου της Ρόδου εξαιτίας της έλλειψης νερού, το οποίο οφείλεται στις σοβαρές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης οι οποίες δεν επιτρέπουν την τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής στα σχολικά αυτά συγκροτήματα.

Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό Αρχαγγέλου το 2ο Νηπιαγωγείο και έναν παιδικό σταθμό, στα οποία δεν υπήρχε νερό το τελευταίο διήμερο, αλλά και σήμερα.

Γονείς και εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν μάλιστα χθες, να μεταφέρουν και να ρίχνουν στις τουαλέτες των σχολείων, νερά με κουβάδες! Για το γεγονός ενημέρωσε ο προΪστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κος Ψαράς τον δήμο της Ρόδου και αμέσως κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για κλείσιμο των σχολείων αυτών σήμερα και αύριο.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη "Ρ" ο κος Ψαράς, τα παιδιά ήδη δόθηκε εντολή να σχολάσουν και να μεταβούν στα σπίτια τους, μετά την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου  κου Τσούβαλη, την οποία  υπέγραψε ο δήμαρχος κος Αλέξανδρος Κολιάδης. Αν η διακοπή του νερού συνεχιστεί και αύριο τότε τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν επίσης.

Σημειώνεται ότι στον Αρχάγγελο καταγράφονται καθημερινά σχεδόν βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης και αντίστοιχα πολύωρες διακοπές νερού, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους. Παρά τις προσπάθειες των συνεργείων αποκατάστασης, η βλάβες και οι διακοπές νερού συνεχίζονται.

Η απόφαση του δημάρχου Ρόδου

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου και του 2ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου, λόγω βλάβης στην υδροδότησή τους.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Έχοντας υπόψη:

-Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87 Α΄/07.06.2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

-Τις διατάξεις του Ν. 3861/2010 (Φ.Ε.Κ. 112 Α΄/13.07.2010) «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων και κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια».

-Την αδυναμία λειτουργίας των σχολικών μονάδων χωρίς υδροδότηση, ιδιαίτερα σε περιόδους έξαρσης ιώσεων και άλλων μεταδοτικών ασθενειών.

Αποφασίζει

Την αναστολή της λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου καθώς και του 2ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου, για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών καθώς και του εκπαιδευτικού και άλλου προσωπικού, δεδομένου ότι έχει διακοπεί η υδροδότηση των σχολείων αυτών, λόγω βλάβης στο δίκτυο υδροδότησής τους, για την 17η και 18η Ιανουαρίου 2024, ώστε να δοθεί ο χρόνος για την αποκατάσταση της βλάβης εκ μέρους της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ..

Η παρούσα κοινοποιείται στην αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, αναρτάται δε στην ιστοσελίδα «Διαύγεια», στην ιστοσελίδα του Δήμου και αποστέλλεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Δήμαρχος Ρόδου

Αλέξανδρος Βασίλειος Κολιάδης



Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»