Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον διαδηλώσεις της νεολαίας δια την Κύπρο

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον διαδηλώσεις της νεολαίας δια την Κύπρο

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον διαδηλώσεις της νεολαίας δια την Κύπρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 198 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατο 18 Ιανουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3832

ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Παμμαθητική διαδήλωσις επραγματοποιήθη χθες την πρωΐαν ανά τας οδούς και εις τον προ του Βωμού της Πατρίδος χώρον επί της επετείω του κυπριακού δημοψηφίσματος.

Η συγκέντρωσις απεφασίσθη με πρωτοβουλίαν των ανωτέρων τάξεων των σχολών Μέσης Εκπαιδεύσεως και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Πυκνά τμήματα μαθητών και σπουδαστών έκαμαν την εμφάνισίν των από πρωΐας εις τα κεντρικάς οδούς της πόλεως μας, άδοντα πατριωτικά τραγούδια και θούρια.
Τα τμήματα των μαθητών και σπουδαστών κατηυθύνθησαν προς την παραλιακήν λεωφόρον Μανδρακίου και παρετάχθησαν εις την προ της Νομαρχίας πλατείαν, όπου ο Βωμός της Πατρίδος.

Αντιπρόσωποι των μαθητών επεσκέφθησαν τον κ. Νομάρχην και του επέδωσαν διάφορα ψηφίσματα σχέσιν έχοντα με το κυπριακόν ζήτημα και ακολούθως ωμίλησαν προς τους συγκεντρωμένους τονίσαντες την συμπαράστασιν της ροδιακής σπουδαζούσης νεολαίας προς τους αδελφούς Κυπρίους.

Τους λόγους των εκάλυπτον συνεχώς χειροκροτήματα και διάφορα συνθήματα υπέρ της Κύπρου. Μετά ταύτα άπαντες οι μαθηταί και σπουδασταί απεχώρησαν εν τάξει και άδοντες πατριωτικά άσματα. Την μαθητικήν συγκέντρωσιν παρηκολούθησαν και πλείστοι διερχόμενοι πολίται.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Εις το ψήφισμα της η μαθητιώσα νεολαία διαδηλώνει την συμπαράστασιν της προς τους Κυπρίους αποδοκιμάζει τας βιαιότητας τονίζει την πίστιν της εις την ιδέαν της Ενώσεως και ζητεί λύσιν του Κυπριακού σύμφωνον προς την αναλογίαν του πληθυσμού.

Τηλεγραφήματα εστάλησαν επίσης εις τον ΟΗΕ εις τον Πρόεδρον Μακάριον και εις τας Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Βρεταννίας.
Εις την διαδήλωσιν μετέσχον άνω των 800 μαθητών.

ΒΑΠΤΙΣΙΣ
Την παρελθούσαν Τετάρτη εγένετο εις τον Ι. Ναόν Ταξιάρχου Νεοχωρίου η βάπτισις του χαριτωμένου αγοριού του κ. Αλεξάνδρου Σαλαχούρη εις το οποίον εδόθησαν τα ονόματα Δημήτριος και Παναγιώτης. Ανάδοχος ήτο η κυρία Άννα Μπενγκιού. Προς τον φίλον Αλέκον, την μητέρα του νεοφωτίστου Άννα και τον παππού και την γιαγιά ευχόμεθα να τους ζήση ο εγγονός και να τον καμαρώσουν όπως τον θέλουν.
Μ.

ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Δι’ εγκυκλίου της Νομαρχίας προς τους προϊσταμένους Δημοσίων υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ζητείται όπως συστήσουν ούτοι προς άπαντας τους υπαλλήλους να απόσχουν πάσης αναμίξεως εις τας επικειμένας βουλευτικάς εκλογάς και σταθούν εις το ύψος των ως δημόσιοι λειτουργοί.
Εις την εγκύκλιον τονίζεται ότι οι παραβάται θα τιμωρηθούν αυστηρώς.

ΑΠΟΓΝΩΣΙΣ ΕΙΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΕΑ ΤΗΣ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ
Εις απόγνωσιν ευρίσκονται οι παραγωγοί της υπαίθρου λόγω της παρατηρουμένης ανομβρίας.
Ως μας πληροφορούν παραγωγοί πλείστων κοινοτήτων αι ολιγάριθμοι βροχοπτώσεις που εσημειώθησαν δεν ήσαν ικαναί διά τας ανάγκας της γεωργίας με αποτέλεσμα να υπάρχη κίνδυνος καταστροφής των κηπευτικών σιτηρών και διαφόρων καρποφόρων δένδρων εάν συνεχισθή η ανομβρία.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...