Στις 5 Φεβρουαρίου η δίκη για τη δολοφονία 75χρονης στις Καλυθιές

Στις 5 Φεβρουαρίου η δίκη για  τη δολοφονία 75χρονης στις Καλυθιές

Στις 5 Φεβρουαρίου η δίκη για τη δολοφονία 75χρονης στις Καλυθιές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1372 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενη είναι 47χρονη, που υποτίθεται ότι φρόντιζε την ηλικιωμένη

Η υπόθεση 75χρονης ηλικιωμένης που βρήκε τραγικό θάνατο από ασφυξία από τα χέρια της 47χρονης που τη φρόντιζε στις Καλυθιές της Ρόδου, πρόκειται να εκδικαστεί στις αρχές του επόμενου μήνα, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο, θα βρεθεί η 47χρονη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν γι’ αυτά, σε διάφορες κλινικές, και η οποία, αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος κάλεσε, η ίδια, την Άμεσο Δράση και ενημέρωσε για την πράξη της.

Η 47χρονη, που μετά την απολογία της κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη, εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί, ενώ ο εγκλεισμός της με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει παραταθεί έως τον Μάιο του 2024.

Η δίκη της προσδιορίστηκε να γίνει στις 5 Φεβρουαρίου. Το τηλεφώνημα στο «100» και η σύλληψη Ήταν περίπου λίγο μετά τις 8 το πρωί στις 21 Νοεμβρίου 2022, όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας.

Ο αστυνομικός που το σήκωσε άκουσε μία γυναικεία φωνή να του ζητάει να μεταβούν σε σπίτι στις Καλυθιές, καθώς έχει σκοτώσει την ηλικιωμένη γυναίκα που πρόσεχε! Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαγγέλου αλλά και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που έσπευσαν στο σπίτι, στην είσοδο του οποίου, τους περίμενε η 47χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν την άτυχη 75χρονη, ήταν ακόμη ζωντανή και είχε ασθενή σφυγμό, όμως προτού προλάβουν καλά – καλά να τη μεταφέρουν, κατέληξε!

Στο ίδιο σημείο, μετέβη και ο ιατροδικαστής, ενώ η είδηση είχε γίνει γνωστή στο χωριό, και οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί! Σύμφωνα με όσα δήλωσε στους αστυνομικούς η 47χρονη κατά τη σύλληψή της, νωρίς το πρωί, η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν ανήσυχη και άρχισε να φωνάζει.

Προκειμένου λοιπόν «να την ησυχάσει», καθώς δεν την άφηνε να κοιμηθεί, η 47χρονη της έκλεισε τη μύτη και το στόμα, αρχικά με τα χέρια της και εν συνεχεία με ένα μαξιλάρι! Η άτυχη 75χρονη ήταν ανήμπορη και άρρωστη και αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είχε αναλάβει τη φροντίδα της η 47χρονη, η οποία επίσης φέρεται να έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα αλλά και να έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική για έναν μήνα.

Η ίδια φέρεται να πρόσεχε και άλλα άτομα στο χωριό Καλυθιές, τους προηγούμενους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η 47χρονη, από την πρώτη στιγμή που αντίκρισε τους αστυνομικούς, έκανε λόγο και για άλλες περιπτώσεις «θανάτων» ηλικιωμένων που φρόντιζε στο νησί μας, κάτι που επανέλαβε και κατά τη διάρκεια της προανακριτικής της εξέτασης, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 47χρονης επρόκειτο για τρεις περιπτώσεις ηλικιωμένων γυναικών, ο θάνατος των οποίων δηλώθηκε ως αιφνίδιος. Τους ανθρώπους αυτούς φρόντιζε η 47χρονη, η οποία και ισχυρίστηκε, ότι ευθυνόταν για το θάνατό τους. Η 47χρονη, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της κ.κ. Πολυξένη Χατζηγιάννη και Στέλιο Αλεξανδρή, οδηγήθηκε ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος μόνο για τον θάνατο της 75χρονης στις Καλυθιές, ενώ για τα υπόλοιπα τρία εγκλήματα που η ίδια είχε ομολογήσει, σε βάρος τριών ηλικιωμένων γυναικών που επίσης φρόντιζε αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του γιου της όταν ήταν σε βρεφική ηλικία, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στη συνέχεια, ο συνήγορός της κος Αλεξανδρής, ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση και τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πελάτισσά του. Η απολογία Αναλυτικά για τη ζωή της, μίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η 47χρονη στις 24 Νοεμβρίου 2022, στην απολογία της, στον ανακριτή Ρόδου, για τα προβλήματα που είχε, τις νοσηλείες της στις ψυχιατρικές κλινικές, μερικές φορές για χρόνια, τους γάμους και τα παιδιά της.

Σε ό,τι αφορά την 75χρονη, είχε πει, ότι την αγαπούσε πολύ και πως εκείνο το βράδυ, η ηλικιωμένη γυναίκα, που αρκετές φορές ούρλιαζε από τους πόνους, ήταν ανήσυχη στον ύπνο της. Περίπου στις 6.30 το πρωί στις 21 Νοεμβρίου 2022, η 47χρονη άκουσε να ηχεί στα αυτιά της συνεχώς μία φωνή που της έλεγε: «Λύτρωσε την, λύτρωσε την, υποφέρει».

Η 47χρονη είχε πει, πως άρχισε να αισθάνεται περίεργα, άρχισε να βλέπει σκιές να περιφέρονται στον χώρο ανάμεσα τους. Τότε συνέβη το κακό. Η 47χρονη, αρχικά με τα χέρια και στη συνέχεια με το μαξιλάρι έκλεισε το στόμα και τη μύτη της 75χρονης με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η 47χρονη, είχε πει απολογούμενη πως όταν κατάλαβε τι είχε κάνει, κάλεσε την Αστυνομία, ενώ ήταν σε απόλυτο σοκ και πολύ φοβισμένη. «Δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει.

Ξαφνικά κλείδωσε το μυαλό και το σώμα μου» είπε η 47χρονη, η οποία είχε προσθέσει ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό που αρχικά είπε φοβισμένη στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την 75χρονη, επειδή δεν την άφηνε να κοιμηθεί. Η ίδια επεσήμανε, πως ποτέ δεν έτρεφε αρνητικά και κακά συναισθήματα ούτε για την 75χρονη, αλλά ούτε και για κανέναν άλλον ηλικιωμένο που φρόντιζε, και δήλωσε «βαθιά λυπημένη και στεναχωρημένη για τον χαμό της ηλικιωμένης γυναίκας».

Σημειώνεται, πως στο τέλος Νοεμβρίου 2022, οι συγγενείς της 75χρονης ηλικιωμένης, προέβησαν σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας δια της δικηγόρου τους κας Ειρήνης Τριανταφυλλίδου σε βάρος της 47χρονης καθ’ ομολογία δράστιδός της δολοφονίας.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια