Τότε που ο δήμαρχος Τήλου...

Τότε που ο δήμαρχος Τήλου...

Τότε που ο δήμαρχος Τήλου...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1246 ΦΟΡΕΣ

Η συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων, που κρατάει γερά την πρώτη θέση στην επικαιρότητα, με πάει πίσω στο 2008, όταν ο δήμαρχος της μικρής Τήλου, Τάσος Αλιφέρης, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα, ότι όλοι οι πολίτες της χώρας, έχουν ίσα δικαιώματα κατά το Σύνταγμα, προχώρησε στη σύναψη πολιτικού γάμου ομοφύλων, και συγκεκριμένα δύο ανδρών.

Έγινε φυσικά σάλος.

Πολιτεία και η Εκκλησία, στράφηκαν κατά του μακαρίτη σήμερα Αλιφέρη, που με την απόφασή του... κλόνισε τα ιερά και τα όσια της φυλής. Αντιμετώπισε, πλην του χλευασμού, και πειθαρχικές διώξεις. Υπάρχει ένα παρασκήνιο, ως προς αυτό.

Ο Αλιφέρης, πριν προχωρήσει, ζήτησε γνωμάτευση, από τον γνωστό δικηγόρο της Ρόδου, και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου Φώτη Κωστόπουλο, αλλά πριν το κάνει μου ζήτησε μία γνωμάτευση.

Ο Κωστόπουλος γνωμάτευσε θετικά, βασιζόμενος στα περί ισότητας κοινωνικών δικαιωμάτων, άλλα πλην του Νίκου Αλιβιζάτου, που επικρότησε την άποψη αυτή, οι επαΐοντες είτε σιώπησαν είτε είχαν άλλη άποψη.

Στις δίκες που ακολούθησαν έγινε μεγάλη προσπάθεια πλην των άλλων, να στηριχθεί νομική άποψη περί ακυρότητας των γάμων ομοφύλων ατόμων, με έωλα επιχειρήματα.

Με αποκορύφωμα, ότι δικαστές έφτασαν στο σημείο να διατυπώσουν αυθαίρετες ερμηνείες περί του τι είναι γάμος (ξεχνώντας ή προσπερνώντας αναιτιολόγητα, ότι ο πολιτικός γάμος είναι ουσιαστικά μια σύμβαση, δύο ανθρώπων και δεν έχει την παραμικρή σημασία το φύλο τους).

Ο Φώτης Κωστόπουλος, ο οποίος μου θύμισε την περίπτωση του πρωτοπορου Αλιφέρη, μου ανέφερε, ότι ο ίδιος «έχοντας την τύχη να συμμετέχει σ' αυτή την πρωτοπόρα πράξη, αισθάνεται δικαιωμένος ακούγοντας από τον πρωθυπουργό και τους συνταγματολόγους (άφωνοι πολλοί τότε) να χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα που τότε περιείχε η γνωμάτευσή μου.

Είμαι σίγουρος ότι και ο Τάσος Αλιφέρης, εκεί που είναι θα νιώθει, δικαιωμένος».

(Σχόλιο του Γ.  Παπαχρήστου στα «ΝΕΑ»)

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»