Δήμαρχος Ρόδου: «Αυτό είναι το πλάνο των εκατό πρώτων ημερών της διοίκησής μας»

Δήμαρχος Ρόδου:  «Αυτό είναι το πλάνο  των εκατό πρώτων ημερών της διοίκησής μας»

Δήμαρχος Ρόδου: «Αυτό είναι το πλάνο των εκατό πρώτων ημερών της διοίκησής μας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3100 ΦΟΡΕΣ

Το πλάνο των εκατό πρώτων ημερών της διοίκησης του δήμου, ξεδίπλωσε χθες, κατά την επίσκεψή του στις Τεχνικές Υπηρεσίες, ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, το οποίο συμπυκνώνεται στα εξής: έμφαση στην καθημερινότητα, σχεδιασμός για τα μακροπρόθεσμα, αυστηρότητα στα χρονοδιαγράμματα.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος πραγματοποίησε, χθες το πρωί, σύσκεψη στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του δήμου, με τη συμμετοχή του διευθυντή της Υπηρεσίας, κ. Αλέξανδρου Μπεκιάρη, όλων των προϊσταμένων και εργαζομένων. Συμμετείχαν ακόμη ο αντιδήμαρχος κυκλικής οικονομίας κ. Δημήτρης Καρατζιάς, ο πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Βασίλης Βαγιανάκης, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Μανώλης Σαββής και η γενική γραμματέας του δήμου κα Άννα Παρασκευοπούλου.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο κ. Κολιάδης είπε, καταρχάς, ότι, αυτή η συνάντηση, πέρα από εθιμοτυπική ήταν κυρίως ενημερωτική για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί και κυρίως, αυτό που έβαλαν στο τραπέζι ως θέμα συζήτησης, είναι πως σχεδιάζουν και τι θέλουν να κάνουν στην πόλη και το νησί γενικά.

Είπε, συγκεκριμένα: «Τα προβλήματα είναι πολλά, τα γνωρίζουμε. Είναι αλήθεια ότι έχουμε μείνει αρκετά πίσω σε ό,τι έχει να κάνει με μελέτες και σχεδιασμό και βεβαίως εδώ υπάρχει το προσωπικό που γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο.

Είναι άνθρωποι που υπηρετούν στην υπηρεσία πάνω από δεκαπέντε –είκοσι χρόνια, είναι γνώστες των προβλημάτων και έχουν, βεβαίως, και τη δυναμική και τη διάθεση πλέον να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν».


«Άρα, μετά τα οικονομικά, που ήταν οι συναντήσεις που είχαμε το προηγούμενο δεκαήμερο, ήρθαμε στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Θα έλεγα ότι είναι οι δύο υπηρεσίες-στυλοβάτες, για έναν δήμο, ο οποίος θέλει να είναι ένας παραγωγικός δήμος, ένας δυνατός δήμος».


«Από εκεί και έπειτα-συνέχισε-ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, τα οποία τα συναντάμε στους δρόμους. Δυστυχώς, έχουμε καταντήσει να είμαστε σε ένα νησί που μπορεί να είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο αλλά συζητάμε για ένα νησί της λακκούβας, της καθαριότητας, των πεζοδρομίων και των προβλημάτων της καθημερινότητας.


Εκεί θα δώσουμε το βάρος, τουλάχιστον τις πρώτες εκατό ημέρες: το πως θα σχεδιάσουμε να έχουμε συνεργεία έξω στην πόλη». Όπως είπε, μάλιστα, στόχος τους είναι, τα συνεργεία αυτά, να μη δουλεύουν το πρωί, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες, αλλά τις βραδινές ώρες.


«Μ’ αυτό το σχέδιο, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, αφού είναι κάτι το οποίο το συναντάμε σε όλη την Ευρώπη και σε όλες τις χώρες. «Στις 10:00 το βράδυ, χωρίς να ενοχλούμε κανέναν, να βγουν τα συνεργεία έξω, να κλείνουν τις λακκούβες, να φτιάχνουν τα πεζοδρόμια και να γίνουν οι διαγραμμίσεις επιτέλους. Είναι θέμα ασφάλειας πλέον οι διαγραμμίσεις στην πόλη μας και γενικά στο νησί. Αυτά τα βασικά, τα πολύ απλά, τα γρήγορα, τα άμεσα. Και βεβαίως μετά τα μακροπρόθεσμα».


Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν θα εργαστούν με το μοντέλο των απευθείας αναθέσεων που είχαν δει να συμβαίνει. «Πάμε να κάνουμε έναν σοβαρό σχεδιασμό, προγραμματισμό, με διαγωνισμούς, που μπορεί να καθυστερήσουν πέντε-έξι μήνες, αλλά γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνει πιο αποτελεσματική η δουλειά», τόνισε.


Μάλιστα, στον σχεδιασμό τους είναι να υπάρχουν μόνιμα συνεργεία έξω στους δρόμους τα οποία να επιλαμβάνονται όλα τα παραπάνω γιατί, όπως είπε ο δήμαρχος, οι ανάγκες σε όλο το νησί είναι πολύ μεγάλες ενώ η τουριστική περίοδος ξεκινάει σε δύο μήνες.

Πέρα από αυτό, όμως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί τα προβλήματα προκύπτουν και τα συνεργεία στους δρόμους κρίνουν ότι είναι κάτι απαραίτητο, είπε ακόμη. Μάλιστα, όπως εξήγησε, το κάθε συνεργείο θα έχει τη δική του αρμοδιότητα ενώ θα επιτηρούνται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Εργοδηγός θα είναι δίπλα σε κάθε ιδιώτη που θα έχει αναλάβει ένα τμήμα ενώ στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών θα παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών.


Και είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος: «Ξέρετε, ότι το κάθε ευρώ πλέον στον δήμο μας έχει σημασία και πρέπει να το προσέξουμε με πολύ μεγάλη προσοχή. Δηλαδή, πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στο πού ξοδεύουμε, πώς ξοδεύουμε και ποιο είναι το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας. Άρα, γνωρίζουμε, ότι πια δεν υπάρχει υπομονή από τον κόσμο και είναι το πολύ λογικό.

Νομίζω ότι πρέπει όλοι να εστιάσουμε την προσοχή μας σ’ αυτή την καθημερινότητα και να δώσουμε λύσεις άμεσες».


Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην προχθεσινή επίσκεψή του (σ.σ. όπως έγραψε η «Ροδιακή», στην περιοχή του Κόβα, όπου υπάρχει αρκετά μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση του δρόμου επί της οδού Αυστραλίας που εδώ και δύο χρόνια έχει ταλαιπωρήσει πολύ τον κόσμο, όπως ανέφερε.


Στο πεδίο, μίλησαν και με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας και με τους υπηρεσιακούς και έθεσαν κάποια deadlines και ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο και ποια είναι τα προβλήματα που εμποδίζουν τη διαδικασία.


Ο ίδιος θεωρεί ότι βρήκαν τις λύσεις και θέλει να πιστεύει ότι τουλάχιστον σε δύο μήνες από τώρα θα γίνεται ομαλά η κυκλοφορία στην περιοχή και μέχρι τον Οκτώβριο του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο.


Όπως είπε, υπάρχουν κάποια θεματάκια αλλά και καλή διάθεση, έστειλε το μήνυμα ωστόσο ότι θα πρέπει να είναι λίγο αυστηροί στα χρονοδιαγράμματα γιατί έχει ταλαιπωρηθεί ο κόσμος και πρέπει να αναβαθμιστεί η εικόνα της περιοχής.
Επίσης, χθες το μεσημέρι, επρόκειτο να επισκεφθούν τον Αρχάγγελο για το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει με το νερό και με τον αγωγό που ακόμα και αν φτιάχτηκε την περασμένη Κυριακή, μετά από οκτώ ώρες που βρίσκονταν εκεί τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ και τα στελέχη της δημοτικής αρχής, την Τρίτη το βράδυ εντόπισαν πάλι σοβαρό πρόβλημα με αποτέλεσμα να έχουν διακοπή νερού, κάτι που τους ανάγκασε να κλείσουν δύο σχολεία για δύο ημέρες ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία των παιδιών. «Τα προβλήματα αυτά υπάρχουν αλλά είμαστε από πάνω, έχουμε συνεργάτες και χαίρομαι πολύ που και οι υπηρεσιακοί και οι εργαζόμενοι του δήμου είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Κολιάδης. Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα, είπε ότι αυτό συμβαδίζει με τα οικονομικά δεδομένα και σε ένα Τ.Π. μπορούν να εγγράψουν πολλά έργα αλλά αν δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά η οικονομική δυνατότητα να στηριχθεί αυτό είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».


Ως εκ τούτου, πρέπει να δουν τα οικονομικά, γι’ αυτό ήταν και η πρώτη μέριμνά τους. Ο ίδιος, πάντως, είπε ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο Τ.Π. και δίνουν έμφαση πρώτα στα άμεσα. Το ίδιο και στον προϋπολογισμό. Κλείνοντας, ο δήμαρχος είπε ότι, αυτή τη στιγμή η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου έχει μπει στη διαδικασία να μαζέψει όσα περισσότερα γίνεται, για να μπορούν να είναι έτοιμοι σε ένα-δύο μήνες, τουλάχιστον, για να μπορέσουν να υλοποιήσουν αυτό το Τ.Π.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας