ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Επάγωσαν τα νερά εις την νήσον Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Επάγωσαν τα νερά εις την νήσον Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Επάγωσαν τα νερά εις την νήσον Ρόδον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 265 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3833

ΕΠΑΓΩΣΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΗΣΟΝ ΡΟΔΟΥ
ΔΕΝ ΕΧΙΟΝΙΣΕΝ ΕΙΣ ΑΤΤΑΒΥΡΟΝ
ΖΗΜΙΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ
Το δριμύ ψύχος εσυνεχίσθη και χθες με ιδιαιτέραν έντασιν. Την πρωίαν η θερμοκρασία έφθασεν εις 1.3 βαθμούς υπό το μηδέν. Την μεσημβρίαν η θερμοκρασία ήτο 3.5 βαθμοί άνω του μηδενός και η θερμοκρασία ήτο 3.5 βαθμοί άνω του μηδενός και η θερμοκρασία της θαλάσσης 16,3 βαθμοί.
Κατά τηλεφωνικάς πληροφορίας εξ Έμπωνας δεν εσημειώθη πτώσις χιόνος εις Αττάβυρον. Η θερμοκρασία εις Έμπωνα έφθασε τους 4 βαθμούς υπό το μηδέν, επάγωσαν δέ όλα τα ύδατα ακόμη και εις τας δημοσίας κρήνας.
Τηλεφωνήματα εκ Κω και Καλύμνου αναφέρουν ότι και εκεί εσημειώθη ψύχος αι θερμοκρασίαι δε αντιστοίχως έφθασαν τους 2 και τους 5 βαθμούς υπό το μηδέν.

ΖΗΜΙΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ
Μεγάλας καταστροφάς υπέστησαν οι παραγωγοί μας κατά το τελευταίον διήμερον συνεπεία του παρατηρηθέντος ψύχους και παγετώνος.
Αι μέχρι στιγμής ληφθείσαι πληροφορίαι από την ύπαιθρον αναφέρουν ότι εις το χωρίον Απολακκιά επροξενήθη μεγάλη καταστροφή εις τα πρώιμα κηπευτικά ενώ εις τα χωρία Μάσσαρι, και Μαλώνα μεγάλες ποσότητες εσπεριδοειδών υπέστησαν ζημίας.

Αρμόδιοι υπάλληλοι της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών θα επισκεφθούν σήμερον τας πληγείσας κοινότητας διά να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής και να συστήσουν εις τους παραγωγούς όπως υποβάλουν δηλώσεις εις τους ανταποκριτάς του ΟΓΑ διά την παροχήν αποζημιώσεως.

40 ΑΓΡΟΤΑΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ
ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Εντός του τρέχοντος μηνός θα εκδιθασθούν υπό του Ειρηνοδικείου 40 δηλώσεις υπερηλίκων αγροτών της περιφερείας Ρόδου διά την χορήγησιν εις αυτούς συντάξεως υπό του ΟΓΑ.
Αι δηλώσεις μετά των σχετικών δικαιολογητικών υποβάλλονται κατ’ αρχήν υπό των ενδιαφερομένων εις τον ανταποκριτήν του ΟΓΑ Ρόδου (εντός του Δήμου Ρόδου) και υπ’ αυτού διαβιβάζονται εν συνεχεία εις το Ειρηνοδικείον προς εκδίκασιν.

ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ
ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΗΝΕ Η ΖΩΗ
Πλείστοι εργάται είναι έτοιμοι δι’ αναχώρησιν εις Τυπικήν Γερμανίαν προς εξεύρεσιν εργασίας, ενώ πολλαί άλλαι δεκάδες υποβάλλουν δικαιολογητικά διά να λάβουν σειράν προτεραιότητος διά μετανάστευσιν.
Εις σχετικήν ερώτησίν μας εργάτης ενδιαφερόμενος να μεταναστεύση απήντησεν ότι «τελευταίως η ζωή έγινε πανάκριβη και δεν τα βγάζουμε πέρα».

ΠΟΛΛΑΙ ΠΕΡΙΟΧΑΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
Εκοινοποιήθη εις την Νομαρχίαν έκθεσις του γεωλόγου π. Κουγιουμτζέλη εν σχέσει προς την επιλογήν καταλλήλου τοποθεσίας διά την εκτέλεσιν υδρευτικής γεωτρήσεως εις τον Δήμον Ρόδου.
Εις την έκθεσιν υποδεικνύονται ως κατάλληλοι αι τοποθεσίαι Μέγκαβλη, Ασγούρου, Κανδηλί, Φανερωμένη και Κρεμαστή.

ΠΡΟΣΕΓΕΙΩΘΗ «ΚΟΜΗΤΗΣ»
ΕΙΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΝ ΡΟΔΟΥ
Προσεγειώθη εις τον αερολιμένα Μαριτσών Ρόδου προχθές το αεροπλάνον τύπου Κομήτης της Ολυμπιακής Αεροπορίας υπό το όνομα «Πριγκήπισσα Σοφία».
Τούτο προσεγειώθη λόγω καιρού.
Σημειωτέον ότι διά πρώτην φοράν προσεγειώθη εις Ρόδον αεροπλάνον αυτού του τύπου από τότε που εγένοντο τα έργα εις το αεροδρόμιον διά την βελτίωσιν αυτού εις σημείον ώστε να είναι δυνατή η προσγείωσις ακόμη και μεγάλων αεριωθουμένων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...