Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα Γερμανικών για τους μόνιμους κατοίκους της Χάλκης

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα Γερμανικών για τους μόνιμους κατοίκους της Χάλκης

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα Γερμανικών για τους μόνιμους κατοίκους της Χάλκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 897 ΦΟΡΕΣ

Ο δήμαρχος Χάλκης, κ. Ευάγγελος Φραγκάκης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους μόνιμους κατοίκους του νησιού για την έναρξη διαδικτυακών μαθημάτων Γερμανικών, συμβάλλοντας στις αυξημένες απαιτήσεις που έχει δημιουργήσει η ανάπτυξη του Τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Ο δήμος Χάλκης, σε μία εποχή όπου ο Τουρισμός στη χώρα μας αυξάνεται διαρκώς και κατά συνέπεια αυξάνονται και οι ξένοι επισκέπτες στο νησί της Χάλκης, οφείλει να στηρίξει τους κατοίκους της στο πεδίο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης εν γένει, με απώτερο σκοπό τη βέλτιστη παροχή των τουριστικών υπηρεσιών μας προς τους επισκέπτες στον τομέα της επικοινωνίας.

Με χαρά ανακοινώνουμε, ότι στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του δήμου Χάλκης και του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου ξεκίνησαν ήδη από τον προηγούμενο Δεκέμβριο διαδικτυακά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αγγλικής και γερμανικής γλώσσας για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων Χάλκης "Σωκράτης Φανουράκης" με διδάσκοντα τον Χαλκίτη κ. Χρήστο Γιαννούτσο, υποψήφιο διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου και παλαιό υπότροφο του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη.

Και με αφορμή αυτή τη συνεργασία, ο δήμος Χάλκης, ανακοινώνει την επέκταση των διαδικτυακών μαθημάτων γερμανικής γλώσσας και για τους μόνιμους ενήλικες κατοίκους του νησιού της Χάλκης.

Τα μαθήματα θα είναι δωρεάν και θα διεξάγονται διαδικτυακά μία φορά την εβδομάδα μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Όσοι και όσες μένουν μόνιμα στο νησί της Χάλκης και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να στείλουν εως 31 Ιανουαρίου 2024 ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο) στο email: giachr1997@gmail.com.

Ανακοίνωση για τη μέρα και τις ώρες διεξαγωγής του μαθήματος θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

Ο δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος, θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον προεδρο του Εργαστηρίου Γλώσσας και Πολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Σωτήριου Λίβα, και τον υποψήφιο διδακτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Χρήστο Γιαννούτσο για τη μέχρι τώρα συνεργασία!»

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης