Γ. Παπαβασιλείου: Πρέπει να συνεργασθούν όλοι στο τεράστιο project “Rhodes Co-Lab”

Γ. Παπαβασιλείου: Πρέπει να συνεργασθούν όλοι στο τεράστιο project “Rhodes Co-Lab”

Γ. Παπαβασιλείου: Πρέπει να συνεργασθούν όλοι στο τεράστιο project “Rhodes Co-Lab”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1407 ΦΟΡΕΣ

Στην απόφαση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου να ορίσει υπευθύνους ανά περιοχή στο νησί, στοχεύοντας στην ακόμα ταχύτερη και καλύτερη παραγωγή έργου, στο τεράστιο project “Rhodes Co-Lab”, αλλά και στα θέματα που ιεραρχούνται ψηλά στην ατζέντα στη νέα Διοίκηση, αναφέρθηκε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννης Παπαβασιλείου.

Όπως είπε, οι υπεύθυνοι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα μέλη της, καταγράφοντας τις ανάγκες, αλλά και τις προτεραιότητες που τίθενται ανά περιοχή, για τη μέγιστη δυνατή εποπτεία και τον συντονισμό, προκειμένου να συζητούνται άμεσα όλα τα θέματα στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η προετοιμασία για τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου που αποτελεί διαχρονικά βαρόμετρο για τον Τουρισμό και θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, το χωροταξικό του νησιού σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και η εκπαίδευση των δύο Τουριστικών Σχολών στο νησί μας, είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Ένωσης, όπως δήλωσε στον RV ο πρόεδρός της Γιάννης Παπαβασιλείου.

Ως προς το θέμα των υπευθύνων ανά περιοχή, ο κ. Παπαβασιλείου εξήγησε:
«Η ιδέα είναι ότι κάθε περιοχή έχει τα δικά της προβλήματα, διαφορετικά από τις άλλες περιοχές. Οπότε θεωρώ ένας υπεύθυνος της ΕΞΡ θα μπορούσε καλύτερα να αντιμετωπίσει και να καταλάβει το πρόβλημα που έχει κάθε περιοχή, το οποίο μπορεί να μεταφέρει στην ΕΞΡ και συντεταγμένα μαζί εμείς και αυτός να απευθυνθούμε εκεί που πρέπει και να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει. Δεν κάναμε επιτροπές, γιατί τρώνε πολύ χρόνο και πολλές φορές δεν λειτουργούν.

Στη Νότια Ρόδο π.χ. υπάρχει ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην αναδάσωση της περιοχής μετά τις φωτιές. Κάποια κομμάτια προχωράνε, ήδη ξεκίνησαν δηλαδή κι από ‘κει και πέρα αν τελειώσουν ή θα πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο θα πρέπει να ενημερωθούμε.

Ή στη Λάρδο πέρυσι π.χ. δεν είχαμε νερό. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει να προωθήσουμε αν έχει τελειώσει το έργο το οποίο έχει ξεκινήσει από τον Γαδουρά, αν λειτουργεί το σύστημα κ.λπ.».

Για τις άμεσες προτεραιότητες που τίθενται από την ΕΞΡ, τόνισε:
«Στην κορυφή της ατζέντας ο οδικός χάρτης λέει τα εξής: Καταρχήν να συμμετάσχουμε στην Έκθεση στο Βερολίνο που είναι σε δύο μήνες και το δεύτερο το οποίο μελετάμε αυτή τη στιγμή μαζί με την ΠΟΞ είναι το χωροταξικό του νησιού, το οποίο έχει κάποια θέματα και ειδικά του Τουρισμού και το τελευταίο είναι η εκπαίδευση η ΑΣΤΕΡ και η Βασική Τουριστική, γιατί είναι μεγάλη υπόθεση για μας να έχουμε αυτές τις Σχολές ενεργές».

Τέλος, για το φιλόδοξο πρότζεκτ του Rhodes Co-Lab με αφορμή και το 1ο στρογγυλό τραπέζι που ήταν αφιερωμένο στον ξενοδοχειακό κλάδο στην περιοχή μας και κατά πόσο έτοιμος είναι τελικά ο κλάδος στο νησί να μπει στην υλοποίηση αυτού του project, ο κ. Παπαβασιλείου τόνισε ότι «τα μεγάλα ξενοδοχεία όλες αυτές τις προϋποθέσεις τις έχουν, έχουμε λάβει πάρα πολλές πιστοποιήσεις.

Από ‘κει και πέρα αν ο τοπος, όλο το νησί γίνει “πράσινο”, καταλαβαίνετε ότι θα είναι μία μεγάλη εξέλιξη και πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια και μοναδική στον κόσμο. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά. Είναι πολύ μεγάλο πρότζεκτ και πρέπει να συνεργασθούν και ο δήμος και η περιφέρεια και οι φορείς και κάθε κοινωνική ομάδα».

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου