Ο Τάκης Πότσος για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες

Ο Τάκης Πότσος για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες

Ο Τάκης Πότσος για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 801 ΦΟΡΕΣ

Για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, τα οποία συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη που διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες η «Λαϊκή Συσπείρωση», μίλησε χθες ο επικεφαλής της στον δήμο, κ. Τάκης Πότσος.

Καταρχάς, χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση που επικρατεί με το νερό στον Αρχάγγελο, κάνοντας λόγο για μία κατάσταση «η οποία σέρνεται» εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα οικογένειες και περιοχές έχουν μείνει χωρίς νερό τον χειμώνα στο Μαλάσα, στη Λειβάδα στο Κοκκινόχωμα, όπως και κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Όπως είπε, παρ’ ό,τι φαίνεται ότι γίνεται μία προσπάθεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η πολιτική που ακολουθείται όσον αφορά στη διαχείριση του νερού είναι ακριβώς η ίδια και οι εξελίξεις δείχνουν την ιδιωτικοποίηση εξ ολοκλήρου της εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων.

Την ίδια στιγμή, η ΔΕΥΑΡ λειτουργεί χωρίς προσωπικό και χρηματοδότηση, δίχως ανθρώπους που να επιβλέπουν και μεγάλα χρέη που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις»-συνέχισε ο κ. Πότσος-ο νέος αντιδήμαρχος ανακοίνωσε αύξηση τελών με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα στον δήμο. Επίσης, ανέφερε, ότι δεν πήραν καμία θέση για τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, όπως στην καθαριότητα, και τα ΣΔΙΤ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος δήμαρχος είπε, ότι θα επαναδιαπραγματευτούν με την Εταιρεία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει το καθεστώς.

Ακόμη, αυτά που προϋπολογίζουν από τέλη και φόρους το 2024 είναι 5 εκατ. ευρώ επιπλέον για τα τέλη που θα γίνουν 21 εκατ. ευρώ και αυτά θα τα πληρώσουν οι πολίτες.

Αναρωτήθηκε ακόμη, γιατί δεν έγινε ενημέρωση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου «τι πραγματικά συζητήθηκε στα υπουργεία στην Αθήνα». Όπως είπε, αυτό που φαίνεται είναι η συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής.

Σχετικά με την αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος, όπως έγινε γνωστό, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα, είπε, ότι αυτό θα είναι προς το χειρότερο. Σύμφωνα με τον κ. Πότσο, είναι κοινό μυστικό, ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί χαμηλός ο πήχης της απαίτησης του κόσμου στα χωριά τον πρώτο χρόνο επειδή υπάρχουν οικονομικά προβλήματα.

Αναρωτήθηκε ακόμη, ποια είναι τα έργα που βάζει η νέα δημοτική αρχή σε προτεραιότητα και αν είναι αυτά που έχει ανάγκη ο κόσμος.
Κλείνοντας, κάλεσε τον κόσμο να κρατάει μικρό καλάθι και να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά