Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου

Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου

Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1066 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων της Συντονιστικής Επιτροπής, των Δωδεκανησίων βουλευτών, του προέδρου της Βουλής και του ειδικού γραμματέα της Βουλής

Η Συντονιστική Επιτροπή για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Κάσου, εκπροσωπούμενη από τον Ντίνο Ζαχάρη (δήμο Κάσου), τον Γιάννη Φραγκούλη (Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθήνας), τον Νίκο Κωνσταντινίδη (Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Ρόδου & Αδελφότητα Κασιωτών Ρόδου) και τον Μίνο Κομνηνό (Σύλλογο Εν Ελλάδι Κασίων), συνοδευόμενη από τους βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα και Βασίλη Υψηλάντη. συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και τον ειδικό γραμματέα της Βουλής Βασίλη Μπαγιώκο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ικανοποιηθεί το αίτημα διεξαγωγής ειδικής εκδήλωσης, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου και την Ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων.

Το έτος 2024 θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 200ής Επετείου από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου του 1824.
Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων κ. Βασιλείου Μπαγιώκου και στη συνέχεια η Επιτροπή συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Την Επιτροπή, σε όλη τη διάρκεια των συζητήσεων, συνόδευαν οι Δωδεκανήσιοι βουλευτές.
Αποφασίστηκε, να πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στην αίθουσα της Γερουσίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι ομιλητές.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Βουλής εξετάζουν επίσης, την πρόταση του βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη, με την ιδιότητα τού αντιπροέδρου της Βιβλιοθήκης της Βουλής, για την υλοποίηση έκθεσης με θέμα «200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου», με αντικείμενα και έργα που ανάγονται στην ιστορική αυτή περίοδο.

Ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας, συντόνισε το πρόγραμμα των συναντήσεων και η συμβολή του στην αποδοχή των αιτημάτων ήταν καθοριστική.

Η ημερομηνία θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες, για να δοθεί η δυνατότητα συμφωνίας και συμμετοχής των Δωδεκανησιακών Σωματείων των Ομογενών και ιδιαίτερα της Αμερικής.

Ας μη λησμονούμε ότι απαιτείται προσεκτικός συντονισμός λόγω υποχρεώσεων και της διαφοράς ώρας που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών του εξωτερικού.

Τα αιτήματα των Δωδεκανησιακών Ομοσπονδιών και των Κασιώτικων Συλλόγων της Αθήνας και της Ρόδου στηρίζουν ο υπουργός Γιάννης Παππάς, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη και Γιώργος Νικητιάδης, ο δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, όλοι οι πολιτευτές όλων των κομμάτων, όλοι οι Δωδεκανησιακοί Σύλλογοι και οι απανταχού Δωδεκανήσιοι και Κασιώτες.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα της Κάσου την 1η Ιουνίου στην Αθήνα

Μιχάλης Ερωτόκριτος: «Με παρέμβασή μας καταφέραμε να έχουμε ένα επιπλέον δρομολόγιο “κοντοτάξιδο”»

Συνέδριο με 70 εισηγητές στην Κάσο με επίκεντρο το Ολοκαύτωμα

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

I SEA - Δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Η.Ν. Κάσο

Δενδροφύτευση στην Η.Ν Κάσο

Ίδρυση σχολής ξυλοναυπηγών στην Η.Ν. Κάσο

Επίσκεψη ιατρικών κλιμακίων «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗ» και ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» στην Η.Ν. Κάσο