Αλ. Κολιάδης: «Οφείλουμε απαντήσεις στον ροδιακό λαό για τα οικονομικά του δήμου. Και θα κάνουμε τα πάντα για να τις έχει»

Αλ. Κολιάδης: «Οφείλουμε απαντήσεις στον ροδιακό λαό για τα οικονομικά του δήμου. Και θα κάνουμε τα πάντα για να τις έχει»

Αλ. Κολιάδης: «Οφείλουμε απαντήσεις στον ροδιακό λαό για τα οικονομικά του δήμου. Και θα κάνουμε τα πάντα για να τις έχει»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2961 ΦΟΡΕΣ

Αύριο, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου

Εντολή για εξονυχιστικούς οικονομικούς ελέγχους σε όλα τα επίπεδα των Υπηρεσιών του δήμου καθώς επίσης και των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί σε όλες τις εταιρείες και τους οργανισμούς την τελευταία τετραετία, έδωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, στον αντιδήμαρχο Οικονομικών κο Κωνσταντίνο Χαλκιά, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες του, αντιδημάρχους και προέδρους οργανισμών.

Η εντολή αυτή, που επισημοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (σ.σ. 19.01.2024), με δημόσια δήλωση του δημάρχου της Ρόδου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη μέσα μάλιστα από το Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου, δείχνει ουσιαστικά το στίγμα των προθέσεων της νέας δημοτικής αρχής.

Σε συνδυασμό μάλιστα, με την προσφυγή στην Εισαγγελία της Ρόδου, του προέδρου της ΔΕΥΑΡ, ο οποίος ζήτησε συνδρομή για σχετικούς ελέγχους, ο δήμαρχος Ρόδου, αποκάλυψε δημόσια, ότι το ζήτημα είναι γενικό και δεν αφορά μόνο τη Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης κι Αποχέτευσης, σημειώνοντας, ότι οι καταγγελίες αφορούν όχι μόνο τον οικονομικό τομέα αλλά τη γενικότερη διαχείριση.

«Εμείς θα φροντίσουμε με τους νομικούς αλλά και τους υπηρεσιακούς μας, να ανακαλύψουμε (γιατί καθημερινά ανακαλύπτουμε νέα πράγματα και ευρήματα) και πραγματικά σας λέω ότι έχει δημιουργήσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση και τη διοίκηση του δήμου» – επισήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής μέσα από το Δικαστικό Μέγαρο ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλ. Κολιάδης.

Ο ίδιος, δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει, ότι έχουν ενημερωθεί κεντρικά στην Αθήνα και οι αρμόδιοι, η κυβέρνηση και οι υπουργοί για όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζουν και τι ακριβώς έχει συμβεί στο νησί μας, αφήνοντας αιχμές για εξαιρέσεις που έχουν γίνει για «για ειδικές κατηγορίες πολιτών», όπως τόνισε, σε βάρος του συνόλου των δημοτών.

Θα περάσουν όλα από «ψιλό κόσκινο»
Ο δήμαρχος Ρόδου, σε πρόσφατη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο in.gr και στην Εύη Σαλτού είχε σημειώσει μεταξύ άλλων, ότι «τα άδεια ταμεία και η οικονομική ασφυξία του δήμου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται η παρούσα δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει και μάλιστα άμεσα, συμπληρώνοντας παράλληλα, ότι ο έλεγχος αποτελεί μονόδρομο για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τους λόγους για τους οποίους ο δήμος έφτασε στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο».

Παράλληλα, σημείωσε, ότι είναι επιβεβλημένο κάθε νέα δημοτική αρχή να γνωρίζει τι παραλαμβάνει σε όλους τους τομείς με κύριο τον τομέα των οικονομικών. Στην περίπτωση του δήμου Ρόδου, παραλάβαμε άδεια ταμεία και η οικονομική ασφυξία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και μάλιστα άμεσα.

Ο έλεγχος, λοιπόν, αποτελεί μονόδρομο για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τους λόγους, για τους οποίους ο δήμος έφτασε στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο, ώστε αφενός, να ενημερώσουμε τους πολίτες και αφετέρου να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε την κατάσταση, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο από κάθε δυνατή πηγή άντλησης πόρων.

Το βέβαιον είναι, ότι δεν θα καταφύγουμε στην εύκολη λύση της χρήσης των ίδιων πόρων, που έτσι κι αλλιώς πλέον δεν υπάρχουν, την οποία επέλεξε η προηγούμενη δημοτική αρχή», κατέληξε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων