Ταμπέλα ποιότητας (quality label) για το 3ο ΓΕΛ Ρόδου

Ταμπέλα ποιότητας (quality label) για το 3ο ΓΕΛ Ρόδου

Ταμπέλα ποιότητας (quality label) για το 3ο ΓΕΛ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1262 ΦΟΡΕΣ

Η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ “keep calm, go green” επισφραγίστηκε με την απονομή και της ευρωπαϊκής -πέραν της εθνικής- ταμπέλας ποιότητας (quality label) για το παράλληλο πρόγραμμα eTwinning στα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Η ελληνική αποστολή, που εκπροσώπησε το 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) σε βραχυπρόθεσμες αλλά ουσιαστικές ανταλλαγές μαθητών/τριών του Erasmus+ στην Πορτογαλία, Βουλγαρία και Κροατία απόλαυσε μοναδικές εμπειρίες που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό όλων και νιώθει ευγνωμοσύνη που κατάφερε να αποκομίσει αυτή τη μοναδική εμπειρία ζωής.

Η καθημερινή ενεργητική συμμετοχή όλων των ομάδων σε προγραμματισμένες δραστηριότητες και εκπαιδευτικές επισκέψεις έφεραν σε επαφή τα παιδιά με ένα μοναδικό μωσαϊκό πολιτιστικής κουλτούρας.

Αναπτύχθηκαν συνεργασίες και διαπροσωπικές σχέσεις εντός ενός εκπαιδευτικού πλαισίου, που στόχο είχε την προώθηση της πολυπολυτισμικότητας, την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά και την καλλιέργεια στους μαθητές της έννοιας της ενεργούς πολιτειότητας.

Μέσα από την προσπάθεια κατάστρωσης ενός σχεδίου ευαισθητοποίησης για το επικίνδυνο φαινόμενο της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής τα παιδιά προβληματίστηκαν για το μέλλον των πόλεων μας και κατανόησαν ότι με τη συμμετοχή τους θα πρέπει να συμβάλλουν ενεργά στη μείωση αυτού του φαινομένου.

Αυτό που πρωτίστως κατέστη εφικτό ήταν η άρση των γλωσσικών εμποδίων επικοινωνίας, μέσω της χρήσης τόσο της αγγλικής κυρίως γλώσσας όσο και άλλων ξένων γλωσσών (π.χ. Γαλλικά και Ισπανικά) αλλά και μέσω της χρήσης μη λεκτικών καναλιών επικοινωνίας, καθώς κάποιες φορές μία ματιά ή χειρονομία αρκούσαν για να επιτευχθεί αποτελεσματική επικοινωνία.

Το αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνίας ήταν η δημιουργία μιας δημιουργικής και γεμάτης ζωντάνια ομάδας πολυπολιτισμικής σύνθεσης, στους κόλπους της οποίας αναπτύχθηκαν συναισθήματα αλληλοεκτίμησης, αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού.

Αναδείχθηκε περίτρανα, πως η προστιθέμενη αξία των προγραμμάτων Erasmus στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι αδιαμφισβήτητη και είναι, συνεπώς, επιβεβλημένη η συνέχιση τέτοιων προγραμμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου